De 5 verschrikkelijkste soorten speelgoed om te geven

stom speelgoed

Kinderen dromen het hele jaar lang van hun verjaardag. Dé dag dat ze heel veel cadeautjes zullen krijgen. Soms is het verlanglijstje heel specifiek. En soms staat het verlanglijstje vol met het meest verschrikkelijke speelgoed. Een nachtmerrie voor iedere ouder. Maar wat is dan dat meest verschrikkelijke speelgoed? Welke soorten speelgoed drijft ouders nu echt tot waanzin? Hier een overzicht, doe ermee wat je wil. Maar wees ervan bewust dat bij het geven van zulk speelgoed aan kinderen, een diepgewortelde vriendschap zo uit de grond getrokken kan worden. 

1. Speelgoed dat een verschrikkelijk geluid maakt

Als je op het punt staat om een stuk speelgoed waar geluid uit komt te kopen, dan wil ik je het volgende adviseren. Koop het speelgoed. Indien nodig doe je de batterijen er in. Je sluit jezelf en het speelgoed voor 24 uur op in de badkamer. Elke 10 minuten druk je op het knopje van het speelgoed en speel je het geluidje af. Als je na die 24 uur nog steeds in de veronderstelling bent dat je een leuk cadeau hebt gekocht, dan mag je een gokje wagen en het speelgoed cadeau geven.

Tip; bewaar het bonnetje.

2. Speelgoed dat rommel maakt

Als je überhaupt maar enigszins iets geeft om de vriendschap met de ouders van het kind waar je het cadeau aan geeft, geef dan niet iets wat troep veroorzaakt. Laat ik het specifiek maken:

– geef geen strijkkralen. Strijkkralen zijn de reden dat moeders wijn drinken.
– geef geen magisch zand. Magisch zand is minder magisch dan het klinkt. Het is wel zand.
– geef geen glitters. Glitters zijn de herpes van de knutselwereld.

3. Speelgoed dat een eigen leven leidt

Dit is vaak het speelgoed wat ook geluid maakt. Op zich is het geluid nog wel te overzien, behalve wanneer het geluid aangaat. Meestal is dit midden in de nacht. Of wanneer je net even rustig op de bank je kopje koffie wil gaan nuttigen, begint er opeens een speelgoedbeest uit de speelgoedbak te tetteren.

4. Speelgoed dat meer werk van de ouder vraagt, dan dat het kind ermee speelt

Klein voorbeeldje: zo’n levensechte pop die kan eten en drinken en ook nog kan poepen en plassen. Realiseer je dat kinderen alles, maar dan ook alles in de mond van die pop proberen te proppen. Met als eindresultaat, een beschimmelde en meurende slokdarm. Wat de ouders dan weer mogen oplossen. Of zo’n stofzuigertje met piepschuim balletjes. Leuk! Kan het kind helpen in het huishouden. NOT.

5. Speelgoed dat totaal ongeschikt is

Wanneer je in de speelgoedwinkel staat en je jezelf afvraagt of het cadeau geschikt is voor het kind, dan kun je er al vanuit gaan dat dat het niet is. Mocht er nog enige twijfel zijn, vraag het dan aan een willekeurige voorbijganger en leg het vervolgens terug.

Tip; koop een cadeaubon.


Afbeelding: shutterstock/KayaMe

Previous ArticleNext Article
Pauline is moeder van een drietal en probeert naast haar kinderen ook al ruim 12 jaar deze website in leven te houden. Na jaren schrijven bleek de pen niet alleen goed te zijn voor mooie en waardevolle blogs, maar kan de pen ook tekeningetjes maken! Van deze tekeningetjes worden er weer leuke printables gemaakt die gebruikt kunnen worden tijdens kinderfeestjes, babyshowers en andere momenten om spelletjes te spelen. Hoe dan ook, er zitten nog genoeg ideeën in de pen. Dus kom gerust regelmatig langs om te checken welke inkt er nu weer op het papier is gekomen.