11 plekken in West Amerika om te bezoeken met de kinderen

yosemite met kind

Het is al zeker 10 jaar geleden dat ik een reisboekje over Californië kocht. Het leek me heel tof om in dit gebied (West Amerika) rond te trekken. Nu was ik 10 jaar geleden net bevallen van mijn eerste kind. Dus stelde ik mijn plannen nog maar even uit. Jaren vlogen voorbij en ieder jaar kamperen in Frankrijk werd een feit. En nee, ik heb niks te klagen. Ik doe fantastische activiteiten en bezoek de prachtigste plekken met mijn kinderen. Maar ooit ga ik met mijn (inmiddels drie) kinderen het westen van Amerika bezoeken. 

Praktische info

Voordat je naar Amerika kunt reizen, moet je in Nederland nog het één en ander regelen. Sowieso is het handig om van te voren je bestemmingen en route te bepalen. Wanneer je met een reisorganisatie reist, is het grootste deel van de reis vaak al geregeld. Maar wanneer je zelf je reis naar Amerika wil samenstellen, is het handig om je wel alvast een beetje in te lezen.

Om Amerika binnen te kunnen komen, moet je in Nederland een ESTA (Electronic System for Travel Authorization) aanvragen. Met een ESTA kun je maximaal 90 dagen in Amerika verblijven. Nu klinkt dat aanvragen van een ESTA heel ingewikkeld, maar dat is het absoluut niet. Dit kun je heel simpel via internet aanvragen en betalen.

In het onderstaande filmpje is heel duidelijk uitgelegd waarom en hoe je de ESTA kunt aanvragen.

Wanneer je gaat autorijden of met een camper gaat rondtrekken, denk er dan aan om een internationaal rijbewijs te halen. Een internationaal rijbewijs kun je bij de ANWB halen. Verder kun je nog aan de praktische dingen als een reisverzekering, vliegtickets en een geldig paspoort denken.

Plekken om te bezoeken in West Amerika

Maar de reis begint natuurlijk met het bepalen van je bestemmingen en route. Welke plekken moet je absoluut bezoeken wanneer je naar west Amerika reist?

1. San Francisco

 Door Luciano Mortula - LGM / Shutterstock
Door Luciano Mortula – LGM / Shutterstock

De stad met ouderwetse kabeltrammetjes, een gezellige haven en natuurlijk de Golden Gate Bridge! San Francisco schijnt een gemoedelijke stad te zijn die zeer geschikt is om met kinderen te bezoeken. Op zich ben ik niet zo’n type dat met kinderen dagen lang door de stad gaat slenteren. Maar de iconische brug moet op z’n minst gezien worden.

2. Yosemite

yosemite met kind
Door Aleksei Potov / Shutterstock

Van horen zeggen is Yosemite een gigantisch druk bezocht park. Echt een toeristische trekpleister. Het beste kun je zo vroeg mogelijk het park betreden, voordat bussen vol toeristen het park binnen rijden. Highlights van het nationale park zijn de reuzensequoia en het uitkijkpunt Tunnel View waar je het beste uitzicht hebt over Yosemite Valley.

3. Mono Lake

 Door Mariusz S. Jurgielewicz / Shutterstock
Door Mariusz S. Jurgielewicz / Shutterstock

Mono Lake is een zoutmeer in Californië en is gelegen in een maanachtig landschap met metershoge zoutpilaren. Dit kan niet anders dan dat het er super bijzonder uitziet. Ook is het een paradijs voor vogelspotters. Kortom, echt een plek om je picknick uit te stallen en te genieten.

4. Death Valley

 Door Doug Lemke / Shutterstock
Door Doug Lemke / Shutterstock

Van een maanachtig landschap naar een woestijnachtig dal. Death Valley maakt deel uit het Grote Bekken en de Mojavewoestijn. Death Valley is de heetste plek op aarde, een voertuig met airco is daarom wel aan te raden.

5. Las Vegas

 Door Page Light Studios / Shutterstock
Door Page Light Studios / Shutterstock

Persoonlijk zou ik hier niet al te lang rond blijven hangen, het trekt me gewoon niet zo. Maar als je dan toch in de buurt bent, moet je Las Vegas toch even bezoeken. Misschien kunnen we dan eindelijk eens gaan trouwen?

6. Bryce Canyon

kinderen west amerika
Door HaFr / Shutterstock

Wauw, wat een landschappen heb je hier toch! Bryce Canyon is beroemd om zijn unieke geologische rotsformaties. Het doet nogal sprookjesachtig aan!

7. Grand Canyon

 Door Josemaria Toscano / Shutterstock
Door Josemaria Toscano / Shutterstock

Wat natuurlijk niet ontbreken mag tijdens een roadtrip naar West Amerika, is een bezoek aan nationaal park Grand Canyon. Grand Canyon is de welbekende brede en diepe kloof.

8. Monterey

 Door jejim / Shutterstock
Door jejim / Shutterstock

De meest spectaculaire uitzichten op de woeste kust, vind je op de 17-Mile Drive over het Monterey-schiereiland. Om deze route te mogen rijden moet je wel een toegangsprijs betalen.

9. Santa Monica (Disneyland)

Je kunt Amerika niet bezoeken met kinderen zonder een bezoek te brengen aan Disneyland.

10. Los Angeles – Walk of fame

Datzelfde geldt voor Los Angeles en de ‘Walk of fame’, het trottoir dat langs Hollywood Boulevard en Vine Street loopt. Hierop zijn meer dan 2500 grote kleurige tegels in de vorm van een ster aangebracht. Elk met de naam van een beroemdheid. Een ideale plek voor een speurtocht met de kinderen; zoek de ster van Donald Duck!

11. Hollywood

 Door Maks Ershov / Shutterstock
Door Maks Ershov / Shutterstock
En als je dan toch op zoek bent naar sterren, breng dan ook meteen een bezoek aan Hollywood. Voor mij persoonlijk zou een foto van de letters al genoeg zijn, maar wellicht verrast Hollywood.

Het zijn maar een paar ideetjes en plekken om te bezoeken wanneer je naar West Amerika reist. Echte belevingen en tips deel ik graag ooit een keer met je. Wanneer ik West Amerika écht een keer bezocht heb met de kinderen.

 


 

west amerika kinderen

Previous ArticleNext Article