Veilig op autovakantie met het gezin, hier 6 belangrijke tips!

autovakantie

Nu de lente officieel begonnen is, beginnen de vakantiekriebels ook weer op te komen. Voor de meeste gezinnen zal ook dit jaar weer een autovakantie in de planning staan. En met je eigen auto op vakantie is heerlijk, maar het vergt ook altijd wel wat voorbereidingen.

Ik zeg het wel vaker, de vakantie begint al vóór het instappen in de auto! Zeker als je gezeur en drama op de achterbank weet te voorkomen. Een goede voorbereiding is het halve werk en wanneer je met je gezin op vakantie gaat met de auto, wil je natuurlijk ook dat het veilig is. Om veilig op de plaats van je vakantiebestemming te komen, hebben we hier de beste tips voor je verzameld.

Tip 1. Zorg voor een veilige auto

Voordat je vertrekt, is het belangrijk om je auto te controleren op eventuele problemen. Controleer of de bandenspanning op peil is, of de remmen goed werken en of alle verlichting werkt. Je auto verzekeren is sowieso een must en verplicht. Wat je nog wel kunt doen is je verzekering een keer goed checken. Ben je bijvoorbeeld all-risk verzekerd of alleen WA casco? Mocht je een auto aanschaffen voor je vakantie, dan kun je heel simpel een berekening maken en is een autoverzekering online zo geregeld! Kijk hiervoor maar eens bij Unive autoverzekering.

Een goede autoverzekering en een goede staat van onderhoud van de auto is essentieel voor een veilige reis. Vergeet ook niet om een reserveband mee te nemen en te zorgen voor voldoende vloeistoffen in de auto.

Tip 2. Bereid de kinderen goed voor

Laat kinderen van tevoren weten wat ze kunnen verwachten. Zijn er bijvoorbeeld speciale regels in de auto? Geef duidelijk aan wat ze wel en wat ze niet mogen. De meeste kinderen gaan goed op duidelijkheid. Geef dus duidelijk aan hoe lang de reis duurt, hoe vaak jullie stoppen en wanneer ze iets mogen doen in de auto. Bijvoorbeeld een filmpje kijken of een spelletje spelen.

autovakantie veilig gezin

Tip 3. Plan je reis vooraf

Een goede planning is belangrijk voor een veilige en stressvrije reis. Voordat je op reis gaat, plan je je route. Check goed welke wegen je gaat nemen en waar je eventueel stopt voor pauzes of overnachtingen. In sommige landen heb je een vignet nodig en is het verplicht om bepaalde artikelen in je auto te hebben.

Het is ook belangrijk om regelmatig pauzes te nemen tijdens een lange autorit. Dit is niet alleen goed voor de bestuurder om vermoeidheid te voorkomen, maar ook goed voor de kinderen. Tijdens een pauze kunnen ze even uit de auto stappen om te rekken en te strekken. Probeer ongeveer om de twee uur een pauze te nemen.

Tip 4. Ieder kind zijn eigen tas

Zijn je kinderen oud genoeg, laat hen dan zelf hun tas inpakken. Dan kunnen ze zelf kiezen welke spulletjes ze graag dichtbij hen hebben. Bij wat jongere kinderen kun je een beetje sturen op wat ze tijdens de autorit nodig hebben. Maar door je kind toch te betrekken bij het inpakken, zal hij zich gehoord en betrokken voelen.

Tip 5. Vermaak onderweg

Het is goed om de kinderen hun eigen spelletjes te laten kiezen, maar het is ook leuk om je kinderen tijdens de lange autorit te verrassen. Dit kun je doen door ze kleine cadeautjes te geven. Dit zorgt voor afleiding, afwisseling en natuurlijk iets om naar uit te kijken. Je kunt de kinderen ook verrassen met leuke reisspelletjes voor in de auto, zoals autobingo en andere simpele spelletjes.

Tip 6. Snacks

Onderweg kan het verleidelijk zijn om veel fastfood en snacks te eten, maar dit kan een opgeblazen gevoel geven, weinig energie en misselijkheid. Iets wat je tijdens een autovakantie niet echt gebruiken kunt. Probeer in plaats daarvan gezonde snacks mee te nemen, zoals fruit, groenten, noten en natuurlijk water.

Veilige autovakantie

Een autovakantie met het gezin kan een geweldige manier zijn om nieuwe plekken te ontdekken en quality time door te brengen met de mensen van wie je houdt. Maar zorg er wel altijd voor dat je veilig op reis gaat! We hopen dat je iets hebt aan de bovenstaande tips. En als je zelf nog een gouden tip voor een veilige autovakantie met het gezin hebt, dan horen wij die natuurlijk graag.


autovakantie

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Previous ArticleNext Article