Vakantie ideeën voor deze voorjaarsvakantie

voorjaarsvakantie

Voor het eerste deel van het land is de voorjaarsvakantie begonnen en menig vader en moeder vragen zich af hoe ze de kinderen kunnen vermaken. Deze vakantie is een uitdaging. Helemaal niks is open waar je eventueel naartoe zou kunnen vluchten. Geen krijspaleis, geen zwembad en hè wat jammer, zelfs geen museum! Alle heppie de peppie wandelmoeders zouden zeggen, ga lekker de natuur in! Maar nu het met bakken tegelijk uit de hemel komt, zie ik dat niet zo zitten. Tel daarbij op dat leuke dingen om te doen zonder scherm, mijn kinderen niet zien zitten en zo kwam ik bij de volgende vakantie ideeën voor deze voorjaarsvakantie.  

Voor het gemak heb ik er zelfs een planning van gemaakt! Inclusief de tips van de ervaringsdeskundigen (mijn kinderen).

Maandag: Disney+

Naast de klassiekers als Dumbo en The Lion King, zijn dit een paar andere tips om te kijken op Disney+.

Descendants 1, 2 en 3 (9) Inmiddels zijn deze Disneyflims met een twist al behoorlijk stuk gedraaid hier in huis. Mijn dochters vinden het in ieder geval dikke aanraders. De films gaan over de kinderen, zoons en dochters, van bekende Disney-slechteriken zoals  Maleficent, Cruella de Vil en Jafar. Evil is de kern, maar uiteraard overwint uiteindelijk altijd het Disneygevoel.

Onward (6) In deze magische film weten ze een zwaar onderwerp te behandelen, zonder gevoel van humor te verliezen.

Willow (12) Dit is echt een klassieker voor de freaks die lekker gaan op fantasyfilms en nostalgisch geneuzel én niet zeuren over ouderwetse meuk. Het blijft namelijk een film uit 1988. Wat ons betreft een must-see met de kinderen.

Z-O-M-B-I-E-S 1 en 2 (9) Zoals je aan dit lijstje kunt zien zijn mijn kinderen niet vies van een beetje weird en spooky. Hoewel Z-O-M-B-I-E-S 1 en 2 eigenlijk vooral feelgood musicalfilms zijn.

Ferdinand (6) Als afsluitertje doen we een de gezellige film Ferdinand. Leuk voor de kleintjes en subtiele humor voor de ouders.

Goed om te weten: Op 23 februari introduceert Disney+ Star*. Tot die tijd kun je een abonnement voor €6,99 per maand (of  €69,99 per jaar), daarna wordt het €8,99 per maand (of €89,90 per jaar).

*Nog meer series en films.

Dinsdag: Netflix

Op Netflix is er ook genoeg vermaak te vinden. De nieuwste toppers zijn Finding ‘Ohana (9) en We Can Be Heroes (6).

Finding ‘Ohana is een nieuwe avonturenfilm dat zich afspeelt op Hawaï. En We Can Be Heroes is een superheldenfilm waar de kinderen van de superhelden de handen ineen slaan om hun ouders te redden. Beide films zijn erg vermakelijk.

Misfit 1 en 2 (AL) (en 3 komt eraan, maar dan is de voorjaarsvakantie al voorbij). Dit zijn leuke meiden films, waar kneuzigheid het weer eens wint van populariteit. Met onder andere Djamila.

Dylan Heagens (AL) Een film voor iedereen die gek is op YouTubers, je moet er van houden. Voordeel is dat deze film prima door de kinderen alleen gekeken kan worden.

Voor de tieners: Twilight 1, 2, 3, 4, en 5 (12) Als moeder kijk ik deze films met alle liefde mee.

Hopeloze heks (9) Geen film, maar een serie met 4 seizoenen. Volgens mijn dochter erg vermakelijk, dus daar zijn ze ook wel even zoet mee.

Trouble (6) Een vermakelijke film voor als je nog tijd over hebt. Het gaat over een rijkeluishondje die op een verkeerde plek belandt.

Woensdag: Pathé thuis

Als je we niet naar de bios kunnen, dan halen we de bios wel in huis… Het grote voordeel aan Pathe thuis is dat je per film betaalt en dus niet aan een abonnement vast zit.

De expeditie van familie Vos (AL) is een film die zich afspeelt in de Efteling en je meeneemt op een spannende speurtocht naar een bijzonder sprookjesboek. Zo zijn we toch een beetje in de Efteling.

Jackie en Oopjen (6) is een film die zich afspeelt in het Rijksmuseum waar het portret van Oopjen Coppit opeens tot leven komt. Toch nog een uitje naar het Rijksmuseum.

Roald Dahl’s The Witches (9) is ook weer opnieuw tot leven gebracht. Lekker griezelen met oma, de (kinder)muizen, de Opperheks en haar mede-heksen.

Jurassic Park (12) Ik vind het zo leuk dat mijn kinderen openstaan voor de klassiekers uit mijn eigen jeugd! Zo heeft mijn dochter Jurassic Park op dit lijstje met aanraders gezet.

Playmobil de Film (6) Mochten jullie nog niet uitgekeken zijn, dan kun je Playmobil de Film nog aanzetten. Een vermakelijke kinderfilm.

Donderdag: Prime video

Prime Video is een aanrader voor als je Disney+ en Netflix allemaal wel een beetje gezien hebt. De eerste 30 dagen zijn gratis, daarna betaal je €2,99 per maand.

De grootste aanrader is Harry Potter 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 en 8 (9) te zien zijn bij Prime Video en je dag is gevuld.

Geen Harry Potter fan in huis? Dan kun je bij Prime Video ook terecht voor De Grote Slijmfilm, Everest de Jonge Yeti en Huisdiergeheimen 1 en 2. 

Vrijdag: Videoland

En je laatste redmiddel voor de voorjaarsvakantie is Videoland. Hier in huis de minst gebruikte streamingdienst, maar ach het is altijd nog beter dan je kapot vervelen.

Zo kun je bijvoorbeeld de VanHoorne musicals Rapunzel of Hans en Grietje (AL) aanzetten. Best vermakelijk.

De Dolle tweeling 1, 2 en 3 (AL), vinden mijn dochters ook altijd wel leuk om te kijken. En wat je ook wel aan kunt zetten is de serie Henry Danger (6), waar een 13-jarige jongen de sidekick wordt van zijn superheld Captain man.

 

Laatste tip: vind je nou dat de kinderen met deze planning teveel doelloos tv kijken, wissel het dan af met gamen.

Fijne vakantie!

 


 

Afbeelding: Shutterstock / Maria Symchych