Film review: The Lion King

Sinds we afgelopen winter met de kinderen naar de musical The Lion King zijn geweest, galmen de Elton John liedjes door de speakers. Mijn kinderen zijn fan! En toen ze te horen kregen dat de film The Lion King een remake zou krijgen, wist ik al, daar moeten we naartoe! Maar voordat ik mijn kinderen meesleur naar de bioscoop, vond ik het wel handig om de film van te voren te bekijken. Kijkwijzer meldt dat de film geschikt is vanaf de leeftijd 9 jaar. Zelf ken ik mijn kinderen aardig en na het kijken van de preview kan ik mijn 7- en 8-jarige ook met een gerust hart meenemen naar deze levensechte animatie (niet te verwarren met live action) film The Lion King. Maar pin me niet aan dit oordeel vast, want angstig zijn mijn kinderen zeker niet. 

The Lion King in de bioscoop

Maar goed, de film The Lion King dus! Niet getekend, niet gespeeld als een musical, maar een heuse levensechte animatie. Dat deze animatiefilm zeer goed gelukt is, blijkt wel uit mijn twijfels wanneer ik naar het grote scherm in de bioscoop kijk. Want is dit nou echt of niet? Ik krijg zelfs even het gevoel dat ik de ziel van de wezens in hun ogen kan zien. En van de uitzichten over de Savanne tot de grassprietjes, alles is zo gedetailleerd! Ik voel de passie in mijn lichaam wat zich een aantal keren uit tot kippenvel van top tot teen. Goed, dat ik enthousiast ben over deze nieuwe film The Lion King, is inmiddels wel duidelijk. Wat mij betreft is het echt een aanrader om deze film in de bioscoop te kijken. Het liefst in de IMAX.

© 2019 Disney Enterprises, Inc. All Rights Reserved.
© 2019 Disney Enterprises, Inc. All Rights Reserved.

Het verhaal van The Lion King 2019

Ondanks dat ik zeer verrast was over de film, is het verhaal van The Lion King gewoon het verhaal van Simba die ons 25 jaar geleden geïntroduceerd werd. Het originele verhaal heeft niet opeens een twist (zoals als bij Dumbo) gekregen, nee ook in 2019 is ’the circle of life’ nog steeds rond. Even hoop je dat papa leeuw Mufasa de val overleefd, zodat Simba uitleg kan geven over waarom hij daar in die kloof zat, maar helaas gaat ook dit niet op. Op een paar kleine details na, is de film The Lion King 2019 precies zoals het origineel uit 1994.

Beyoncé in The Lion King

Het grootste cadeautje van de film The Lion King, is toch wel Nala, ingesproken én gezongen door Beyoncé! Die ook meteen maar even de nieuwe single ‘Spirit’ van The Lion King lanceert. Een krachtig lied dat bij één van de belangrijkste scene’s van de film hoort, namelijk Simba’s terugkeer.

Met kinderen naar The Lion King?

Tja, ik zeg doen! Er zitten twee scene’s in de film die misschien een angstige indruk kunnen achterlaten. Dit is wanneer de twee welpjes Simba en Nala op het olifantenkerkhof terechtkomen. En de scene waar Simba het gevecht met zijn oom Scar aangaat. Zijn deze heftiger dan uit de tekenfilm? Neh, naar mijn idee niet. Maar als je kinderen de tekenfilm al te eng vinden, dan zal ik je deze variant van The Lion King afraden.

© 2019 Disney Enterprises, Inc. All Rights Reserved.
© 2019 Disney Enterprises, Inc. All Rights Reserved.
© 2019 Disney Enterprises, Inc. All Rights Reserved.
© 2019 Disney Enterprises, Inc. All Rights Reserved.
© 2019 Disney Enterprises, Inc. All Rights Reserved.
© 2019 Disney Enterprises, Inc. All Rights Reserved.

Wat wel handig is om te weten zo aan het einde van deze review: The Lion King is alleen te zien in de Engelstalige versie, met Nederlandse ondertiteling. Onder het mom van ‘blijven lezen in de zomer’ is dat helemaal niet zo erg. Maar dat je kinderen de ondertiteling kunnen lezen, is dus wel handig.

De film The Lion King is vanaf woensdag 17 juli te zien in de bioscoop.

Previous ArticleNext Article