Google help! Mijn baby heeft gekke poep!

mama onzeker

Ik vraag mij weleens af hoe onze ouders dat vroeger toch deden? Waren zij niet onzeker over die kleur poep? Hadden ze geen vraagtekens bij dat gekke vlekje? Of belden ze gewoon meteen de dokter? Nah, denk het niet…

Tegenwoordig hebben we Google. We kunnen Google alles vragen en we vinden het antwoord. De ene keer wat sneller dan de andere keer, maar uiteindelijk kom je er wel achter. En dat is wat ik de afgelopen jaren dus gedaan heb, Google was mijn co-ouder en hoewel in mindere mate, is het overigens nog steeds. 

Ooit begonnen we met de vraag: ben ik zwanger? Ja hallo Google, dat weet je toch wel! Een streepje is een streepje, hoe vaag die ook is. Echt waar? Oh dank je wel Google! Ik ben zwanger! Je kunt wel raden wat voor termen er volgden, ik bedoel, jij hebt ze vast ook ingetikt:

– zwanger symptomen
– uitgerekende datum
– innesteling symptomen buikpijn
– hoeveel weken ben ik zwanger
– week tot week foetus
– bevallen
bevalling opwekken
– bevallen opwekken ananas
– wonderolie bevalling opwekken
– wanneer ga ik bevallen
hoe voelen weeën?

Nou ja, je kent het wel… enzovoorts, enzovoorts. En uiteindelijk blijkt, er is er nog nooit één blijven zitten, dus ook niet bij jou.

En toen was de baby daar. En de kraamweek. Mijn kraamweken waren fantastisch, maar helaas geldt dat niet voor iedere moeder. Er wordt namelijk gegoogeld op ‘kraamweek geen roze wolk’ en ‘kraamweek niet leuk’. Ik googelde ‘kraamweek nu al voorbij’, want hoe moest ik ‘verder zonder kraamverzorgster’?

Oh ja, gelukkig! We hebben Google.

Lukte het mijn baby niet om lekker te poepen? Dan googelde ik: ‘baby poepen stimuleren’ En ja hoor, dan plopte er van alles op. Van Johannesbroodpitmeel, tot pruimensap en van oliefolie tot thermometer. En uiteindelijk kwam ik bij de vraag hoe vaak moet een baby eigenlijk moest poepen? 

En toen kreeg ik zo een flessenweigeraar. Welke babyfles moest ik hebben? Uiteraard verschenen toen alle grote merken op pagina één, maar ja, hoe kreeg ik nou een eerlijk antwoord? Even verder googelen dan maar op ‘welke babyfles is het beste ervaringen’…

Kreeg mijn baby opeens vlekjes, dan leerde ik van alles bij over de vijfde ziekte en de zesde ziekte.

En toen mijn baby met 12 maanden nog steeds gebitloos door het leven ging, wilde ik van Google toch weleens weten wanneer een baby tandjes krijgt? Uiteindelijk bleek, ze krijgen tanden, echt waar.

En voelde ik mij onzeker over of ik het allemaal wel goed deed, dat hele ouderschap, dan kwam ik bij ‘overbezorgde moeder syndroom’ terecht. En dan kwam ik er eigenlijk al snel achter dat ik het allemaal zo slecht niet deed. Mijn gevoel, mijn moedergevoel was ook best te vertrouwen. En gaandeweg ging ik mijn tropenjaren door op mijn moedergevoel. En een beetje hulp van Google.


moeder opvoeden hulp

Afbeelding: Shutterstock / Monkey Business Images

Previous ArticleNext Article

5 Comments

 1. Ja, alles gedaan en ingetikt! Wat moeten wij moeders toch zonder GOOGLE!

 2. Hahahahaha ja nou dit vraag ik me ook regelmatig af! Wat vrouwen vroeger dan deden als ze iets niet wisten? Je kunt ook niet met elke vraag naar de dokter of je moeder!

 3. Haha héél erg herkenbaar! Lang leve google 🙂

 4. Haha Jep -> Schuldig <-
  Zo herkenbaar die zoektermen.

  Of midden in de nacht:
  "Wanneer slaapt een baby door?"
  "baby huilbui 's nachts"
  "baby wilt niet slapen"
  ….