Uit eten (met de kinderen) in Amsterdam, tips van Eliane Roest

eilane roest amsterdam

Niet dat mijn kind nou zo’n culinaire avonturier is, maar je kan haar prima mee op “resto” nemen. En dan heb ik het niet over de restaurants waar het kindermenu nog steeds niet verder komt dan 4 kipnuggets en een kuipje appelmoes. Dan heb ik het over de restaurants in Amsterdam waar ook het kind als volwaardig eter wordt gezien, oké wellicht een halve portie dan van wat wij eten. 

Mijn naam is Eliane Roest en voor Instagrambloggers.nl verzamel ik de meest fotogenieke vakanties en tripjes in Europa.  Samen met mijn dochter van 11 en vriend woon ik in Amsterdam, waar we graag toerist in eigen stad zijn. Speciaal voormijnkleintje.nl verzamelde ik 10 van onze favoriete plekken in Amsterdam om gezellig samen een hapje te eten. Nothing fancy, maar net even meer dan dat restaurant met die gele M. 😉

tips uit eten eliane roest

Spaghetteria

Ketens zijn niet mijn favoriet, maar voor Spagetteria maak ik graag een uitzondering. Met slechts 6 pasta’s standaard op het menu zal je niet snel last hebben van keuzestress. Ik kies al 100 jaar voor nummer 6. Moeilijke eters? Geen probleem, staat niet op de kaart maar kinderpasta is er wel, tomatensaus, wat boter, het kan prima. Ook een must is de sgroppino en de tiramissu. Wij gaan altijd naar die aan de Rijpgracht in Amsterdam, die heeft een mooi terras aan het water.

Frits Amsterdam

De sappigste burgers van Amsterdam vind je in De Baarsjes bij FRITS aan het Mercatorplein. Tja, ik ben niet van de tips in het centrum, want daar is het al druk genoeg. Het fijne aan deze plek is dat de kids zich zullen vermaken met rennen over het plein of door de fontein terwijl jullie tijdens het uit eten relaxed een biertje drinken!

MOAK Pancakes

MOAK is hier sinds dag 1 een hit. Toegegeven ik beschouw pannenkoeken niet als volwaardige avondmaaltijd maar voor een lunch mag je mij wakker maken. Vergeet ook niet de juices erbij te nemen. Er zijn inmiddels drie vestigingen in Amsterdam.

Uit eten Amsterdam tips

Pizzabakkers Amsterdam 

Als deze niet bekend is, schiet mij maar lek. Pizza’s zijn altijd goed en in iedere buurt van de stad is er wel één te vinden. Speeldeeg wordt standaard gegeven om het wachten op de pizza te overbruggen. Ideaal wanneer je uit eten gaat met de kinderen. Voor meer info kijk bij de Pizzabakkers.

Kijk hier voor de leukste pleinen en parken van Amsterdam.

Cafe Restaurant Amsterdam

Ik hou van Franse klassiekers all day every day en mijn kind ook. Dus tijdens de lunch kom je hier voor een goede croque of gepocheerde eitjes, in de avond eet ik mijn steak tartare en gaat het kind los op sliptong. Geschikt voor lunch en diner met de hele familie, niet slechts het gezin. Mooi terras en gelegen naast het Westerparkterrein dus een fijne combinatie met de Sunday Market of schaatsen in de winter? Ik noem maar wat suggesties bij Cafe Restaurant Amsterdam.

eliane roest Amsterdam uit eten

House of Bird

Net even buiten de stad is deze nieuwe hit als het om uit eten met de kinderen gaat. Lekker buiten in het Diemerbos met voor de kinderen fijne opties zoals een pasta bolognese of pulled chicken. En een eksterbordje is hier populair. Een extra bordje om te kunnen stelen van je ouders. Wie herkent dit niet?

Hotel Buiten

Nog nooit gezwommen in de Sloterplas in Amsterdam? Dan weet je wat je te doen staat. Wist je trouwens dat je aan de Sloterplas ook leuke kinderfeestjes kunt organiseren bij het Watersport Centrum? Maar goed, ik wilde het hier hebben over Hotel Buiten. Gerund door de buurt, een fijne hangplek voor het hele gezin.

Bar Kauffman 

Ik kan mij geen betere afsluiter van een zomerse dag bedenken met het gezin, dan op het terras ploffen bij  Bar Kauffman. Binnen is er een ruime kelder ook nog aanwezig, er zijn spelletjes te vinden en er worden regelmatig pubquizes georganiseerd. Maar vooral de snacks gaat onze dochter los op. Van haloumi frietjes voor de kinderen tot de quesedillas, niets is veilig. Doe mij maar de salade falafel/mango met een lokaal biertje on the side. Cheers!

amsterdam eliane roest uit eten kinderen

uit eten Amsterdam kinderen

Escobar

Hebben jullie tacolovers in huis? Dan is Escobar je go to als je uit enten wil met de kinderen. Gevestigd op de hoek van de Albert Cuyp in Amsterdam. Dus prima te plannen na een dagje struinen door de Pijp. Escobar is groot opgezet en heeft genoeg ruimte en grote tafels voor het hele gezin.

eliane roest amsterdam

Benieuwd naar nog meer fijne plekjes in Amsterdam, je kan mij (Eliane Roest) volgen via Instagram daar deel ik dagelijks tips vanuit de grote stad.

Previous ArticleNext Article