Duinen Zathe, pretpark in Friesland [review]

review pretpark Duinenzathe

Tijdens ons weekendje in ‘het andere Friesland‘, werden we keer op keer verrast. We leerden niet alleen een compleet andere Friese omgeving kennen, er bleek ook een pretpark in Friesland te zijn dat wij nog niet kenden. Nu kan ik mijn kinderen geen groter plezier doen, dan ze mee te nemen naar een pretpark. Een dagje vertoeven bij verkeers- & attractiepark Duinen Zathe was dan ook zeer welkom. 

Voor welke leeftijd is Duinen Zathe?

Wanneer ik van tevoren de attracties van dit pretpark op zoek, ben ik erg benieuwd wat mijn 12 jarige ervan gaat vinden. Nu is ze een vrij speelse 12 jarige, dus vermaken doet ze zich sowieso wel. Echter, als ik haar in Europa-Park neerzet, dan pakt ze de ene snelle achtbaan na de andere. Ze is een adrenaline junkie tot op het bot. Die voldoening gaat ze bij Duinen Zathe niet krijgen. Maar zolang we die illusie ook niet voorhouden, is er niks aan de hand. En aan het einde van de dag kunnen we ook concluderen dat onze kinderen met de leeftijd van 8, 9 en 12, zich meer dan prima vermaakt hebben. Gezien de attracties en onze eigen ervaringen, is Duinen Zathe gericht op gezinnen met kinderen in de leeftijd tussen 3 en 12 jaar.

ingang duinen zathe

ervaringen duinen zathe

De attracties in verkeers- & attractiepark Duinen Zathe

Nu vraag je je natuurlijk af, wat voor attracties zijn dat dan bij Duinen Zathe? Een grote hit in dit pretpark is in ieder geval het verkeerscircuit. Deze attractie kom je zo ongeveer als eerste tegen in het park, met als gevolg dat we (wij ouders) daar rustig begonnen met een bakkie koffie langs de kant. Ik denk dat mijn kinderen wel een uur met het verkeerscircuit bezig waren, en ik begrijp het wel. Ik kan het van mezelf als kind ook nog zo goed herinneren dat ik dit fantastisch vond. Een rollenspel waarin je je helemaal kunt inleven. Zeker wanneer er, zoals bij het verkeerscircuit van Duinen Zathe, een ‘echte’ politie rondrijdt die ook nog bekeuringen uitdeelt. Mijn jongste dochter stond er toch wel even van te kijken, toen er een bon voor ‘door rood rijden’ uitgeschreven werd.

review attractiepark Duinenzathe

review Duinenzathe

Uiteindelijk hebben we onze kinderen er toch nog van weten te overtuigen, om ook even verder het park in te gaan. Er zijn namelijk nog veel meer leuke attracties. Zo is er een piratenschip met piratendorp, een vulkaan eiland en verschillende draaimolens. En natuurlijk een achtbaan, de London City Coaster. Oké, eerlijk is eerlijk: dit mag niet vergeleken worden met de achtbanen van Europa-Park en dus doen we dat dan ook niet. Maar vermakelijk is deze gezinsachtbaan wel. En wat een groot voordeel is, je hoeft er niet lang voor in de rij te staan! De drukte in het overzichtelijke park is sowieso te overzien. Wellicht heeft Corona er mee te maken, want er is ook hier een beperking op de bezoekersaantallen. Maar ik schat zo in dat ook wanneer de maximale bezoekersaantallen in het park aanwezig zijn, het nog steeds overzichtelijk is.

We maken een rondje langs de attracties in Duinen Zathe. We gaan van de London City Coaster door naar Spur & The Big Apple (de iconische rups van Duinen Zathe), welke tot favoriet bestempeld wordt door mijn jongste telg. De andere twee roetsjen liever tig keer van de naastgelegen Hara Kiri waterglijbanen af, waar de man eieren voor zijn geld kiest en rustig bekijkt hoe ze steeds een beetje natter worden. Maar dat maakt hen helemaal niet uit, het is tenslotte een zonnige dag, bovendien zijn ze zo weer droog gesprongen op de trampolines.

Duinen Zathe review

Op de plattegrond van Duinen Zathe zien we dat we nu ongeveer halverwege zijn. We hebben nog genoeg attracties in het verschiet, de botsauto’s, Flying Heli’s, het spookhuis en Super Nova (welke de jongste twee liever overslaan). Maar de kinderen zien ook dat we weer langs het verkeerscircuit komen en willen toch ook daar heel graag nóg een ritje maken.

review Duinenzathe

Eten en drinken: all inclusief!

Zoals ik al zei, vermaken met de attracties doen de kinderen zich prima in Duinen Zathe. En voor ons als ouders met kinderen in deze leeftijd, is het eigenlijk ook een ideaal pretpark. Omdat het zo overzichtelijk is en de attracties zo toegankelijk, kunnen we de kinderen ‘loslaten’. Daarnaast heeft Duinen Zathe een voor pretparken uniek concept, namelijk het all inclusief concept. Dit houdt in dat je weet waar je qua kosten aan toe bent. De toegangsprijs is namelijk inclusief eten, drinken en parkeren. Je kunt qua eten bij Duinen Zathe het volgende halen: broodjes ham en kaas, frietjes (welke wel erg zout waren), een broodje hamburger, frikandel of kroket. En ook koffie, thee en limonade (suikerarm) zijn inclusief. Mocht je frisdrank willen drinken, dan staan er verschillende automaten in het park waar je tegen betaling een flesje kunt kopen. En voor ik nu alle gezondheidsguru’s over me heen krijg, ik vind dat dit tijdens een dagje uit prima moet kunnen. Het gezonde tussendoortje dien je zelf mee te nemen.

eten Duinenzathe

review eten duinenzathe

Overnachten in de buurt

Onze conclusie is dat je in dit pretpark je prima een dag vermaken kunt. Maar vanuit de Randstad is het toch een behoorlijk stuk rijden naar Friesland. Ik kan me daarom zo voorstellen en ik zou het ook aanraden om te overnachten in de buurt van verkeers- & attractiepark Duinen Zathe. Bovendien valt er genoeg te beleven in ‘het Andere Friesland’ bij Appelscha, reden genoeg om er een weekendje of zelfs een hele vakantie aan te spenderen.

Overnachten in de buurt van Duinen Zathe doe je zoals wij bijvoorbeeld bij Boscamping Appelscha. Ook is RCN camping de Roggeberg een aanrader, waar je verschillende accomodaties van kinderbungalow tot safaritent kunt huren. En dan is er op steenworp afstand ook nog Landal Hunerwold State. Kortom genoeg keuze in de buurt om met de kinderen te overnachten. En zoals je hebt kunnen lezen in deze review, is dat een verrassend leuk idee.

Enthousiast geworden? Kijk op www.duinenzathe.nl voor nog meer info.

En boek hier de overnachtingen:

Previous ArticleNext Article