Kindvriendelijke wandeling in Tiroler Zugspitze: Ehrwald Wassererlebnisweg

kindvriendelijk wandelen

Ehrwald Wassererlebnisweg zugspitze

Wanneer we in het Tiroler Zugspitze Arena verblijven, staat er natuurlijk ook een wandeling op het programma. Want vakantie in Oostenrijk, staat gelijk aan wandelen. Maar tijdens een vakantie met kinderen, zoeken wij het liefste de kindvriendelijke wandelingen op. Het geeft vaak net een beetje extra uitdaging, extra plezier en met een kindvriendelijke wandeling weet je gewoon ‘mijn kinderen kunnen dit!’. En zo begonnen wij aan de wandeling Ehrwald Wassererlebnisweg. Deze wandeling kun je ook wel zien als een avonturenpad. Een kindvriendelijke wandeling waarbij de kinderen een code moeten kraken. Langs een pad van zo’n 3,3 kilometer met verschillende stationnetjes waar soms een cijfer voor de code verstopt zit en soms simpelweg enkel iets te beleven is. Met als hoogtepunt het uitzicht op de Seeben-waterval! 

Start van de Ehrwald Wassererlebnisweg wandeling

Kindvriendelijke wandeling Ehrwald Wassererlebnisweg zugspitze

Het startpunt van de Ehrwald Wassererlebnisweg wandeling was niet heel ingewikkeld. Toch is het altijd even zoeken wanneer je ergens voor het eerst bent. We parkeren onze auto op de parkeerplaats van de Erwalder kabellift (Ehrwalder Almbahn). Wanneer we richting de Brent Alm lopen, vlak achter het station van de kabellift, stuiten we op het eerste bord van de wandeling. Duidelijker kan het niet. En een verwijsbordje, met natuurlijk de mascotte van Zugspitze, wijst ons de juiste richting in.

Wandelen langs het water

Deze wandeling voor kinderen is een avonturenpad in het teken van het water. De route begint dan ook langs de Gaisbach, een rivier in Oostenrijk. Bij het startpunt van de wandeling, een symbolische poort, kun je een kaart en potlood pakken om de code te kraken.

code kraken Ehrwald Wassererlebnisweg zugspitze

wandelen oostenrijk Ehrwald Wassererlebnisweg zugspitze

Uiteraard willen alle drie mijn kinderen een eigen kaart en in eerste instantie weigeren ze ook om samen te werken. Maar gelukkig komen ze er al snel achter dat samenwerken loont en dus gaan ze als drietal op zoek naar de verborgen cijfers. Maar zoals ik al zei, niet bij ieder station is een cijfer te vinden. Soms is een station gewoon leerzaam of uitdagend. Zo laat het eerste station zien hoe een waterwiel werkt.

kindvriendelijke wandeling Ehrwald Wassererlebnisweg zugspitze

En we komen tijdens het wandelen ook langs een blotevoetenpad door de rivier die een helende werking zou hebben, dit noemen ze in Tirol een Kneipp-pad. Alleen onze jongste is zo dapper om het ijskoude bergwater van het Kneipp-pad te trotseren!

Ehrwald Wassererlebnisweg zugspitze kindvriendelijke wandeling

wandelen kinderen Ehrwald Wassererlebnisweg zugspitze

Seeben-waterval

De bordjes met de mascotte van Zugspitze laat ons zo nu en dan weten of we nog op de juiste route zitten. Ongeveer halverwege de wandeling komen we bij de Seeben-waterval. Nou ja, we komen er niet precies bij, maar we hebben zicht op de gigantische bergwand met waterval. Vanaf dit punt wordt het pad wat smaller en is het ook niet meer buggy vriendelijk. Nu hebben wij de buggy tijd al ver achter ons liggen, dus voor ons is dit geen probleem. Maar mocht je de Ehrwald Wassererlebnisweg met kleintjes willen wandelen, dan is het meenemen van een draagzak of draagdoek aan te raden.

Ehrwald Wassererlebnisweg zugspitze

Ehrwald Wassererlebnisweg is een variërende wandelroute, want wanneer we de Seeben-waterval gepasseerd zijn, komen we in het bos terecht. Hier is het aan te raden om goed te kijken naar mooie bloemen. Zo spot mijn oudste dochter de Turkse Lelie langs de kant van het wandelpad.

bloem Ehrwald Wassererlebnisweg zugspitze

flora en fauna Ehrwald Wassererlebnisweg zugspitze

kindvriendelijke wandeling oostenrijk

kindvriendelijk wandelen

Beloning bij VVV-kantoor in Ehrwald

Mijn richtingsgevoel zegt dat we weer richting het startpunt gaan. En aangezien we de code bijna compleet hebben, denk ik dat de wandeling er weer bijna op zit. Vanuit het bos komen we op een bergweide, waar we de laatste cijfer voor de code vinden. Niet alleen dat, ook vinden we nog wat aardbeien die we plukken en opeten. Uiteindelijk wordt duidelijk wat de kinderen met de cijfers van de code kunnen doen, maar de grootste beloning krijgen ze bij het  VVV-kantoor in Ehrwald…

code kraken Ehrwald Wassererlebnisweg zugspitze

Ehrwald Wassererlebnisweg zugspitze waneling

Interessante feitjes wisselen zich af met speuren naar cijfers om de code te kraken. En zonder dat mijn kinderen het door hebben, maken ze een wandeling van 3,3 kilometer door dit prachtige gebied van Tiroler Zugspitze. Ehrwald Wassererlebnisweg is absoluut een kindvriendelijke wandeling en wat ons betreft een aanrader.

Previous ArticleNext Article