Toffe musthaves voor je kleintje

Toffe spullen voor je kleintje zijn er in allerlei vormen en maten. Het niveau van bruikbaarheid speelt natuurlijk een grote rol in of iets echt een musthave is of niet. Speciaal voor alle newbies hebben we een lijstje gemaakt met de tofste musthaves voor je kleintje. Dus als je het scenario ‘één keer gebruiken en dan stof laten vergaren’ wilt vermijden, check dan eerst deze blog!

Er is echt een overweldigende verscheidenheid aan producten op de markt en daarom kan het best wel eens lastig zijn om er als ouder achter te komen wat een kind nou echt nodig heeft. Nu zal ik je niet gaan vermoeien met een babyuitzet checklist, die zijn er al genoeg. Maar er zijn ook heel veel toffe musthaves waar je als kind, maar ook als ouder heel blij van wordt.

Toffe rugzakjes

Dit is misschien niet het eerste dat er in je opkomt als we het hebben over toffe musthaves. Maar serieus, een rugzakje heb je nodig voor je kleintje. Wanneer hij naar de kinderopvang gaat, een dagje weg met het gezin of gaat logeren bij opa en oma, dan komt een eigen rugzak echt van pas! Je wil dan natuurlijk wel een tof rugzakje voor je kleintje, eentje waar je blij van wordt en die opvalt. Nog handiger is een kinderrugzak met naam. Want dan vind je de rugzak van je kleintje natuurlijk zo terug aan de kapstok van de opvang.

Beeld: Kidslabel

GPS horloge

Een GPS horloge is misschien niet het meest toffe product, maar wel echt een musthave. Een gps tracker kinderhorloge gebruik je om te kunnen traceren waar je kind is. Super handig wanneer je kleintje de leeftijd heeft bereikt om alleen buiten de tuin te gaan spelen. Op de meeste GPS horloges zitten de volgende functies: bellen, berichtjes sturen en de mogelijkheid om het kind te kunnen traceren (gps). Veilig dus en bovendien vinden kinderen het heel tof om zo’n horloge te dragen. En zo wordt het dus toch nog een toffe musthave.

Musthave: favo knuffel!

Een favoriete knuffel is héél belangrijk voor je kleintje. En belangrijk voor papa en mama is; twee van die favoriete knuffels! Want geloof me, die favoriete knuffel wil je zo nu en dan in de was gooien. Wat ook belangrijk is, tip van flip, wissel vanaf het begin af aan consequent de knuffels af! Want zo voorkom je dat je kleintje zich toch nog één favoriete knuffel gaat toe-eigenen.

Fijne draagdoek

Ooohh, een draagdoek is zo fijn voor je kleintje én voor papa en mama. Er is niets lekkerder dan je kleintje lekker bij je te dragen, bovendien helpt het ook echt bij de bevordering van de hechting met je kleintje. Maar dat dragen doen we natuurlijk wel in een toffe draagdoek. Waar we het 15 jaar geleden met saaie muffe geweven doeken moesten doen, zijn er nu volop toffe prints en fijne materialen wat draagdoeken betreft!

Tablet

En ja, sorry! We kunnen er niet omheen. Een tablet is nu eenmaal een toffe musthave voor je kleintje. En ja, echt waar, ook voor papa en mama… Noem me een loedermoeder of niet, maar hoe lekker is het om zo nu en dan je kleintje even achter een tablet te parkeren, zodat jij je handen even vrij hebt. Of wanneer je een lange autorit gaat maken, dan is een tablet ook echt een uitkomst.


Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Previous ArticleNext Article