Hoe kleed je je kleintje stijlvol aan?

Het woord mode heeft niet alleen betrekking op volwassenen. Ook veel kinderen zijn dol op het dragen van de nieuwste en modieuze kinderkleding. Maar het uitkiezen van een jurkje voor je dochter of een gave trui voor je zoon kan soms lastig zijn. Net als hun ouders, hebben kinderen ook een favoriete outfit, voelen ze zich ergens wel of niet comfortabel in en willen ze meegaan met de trends. Of ze nou naar een verjaardagsfeestje gaan of een jaarlijkse schoolfoto, ze willen misschien ook het middelpunt van de belangstelling zijn. Er was een tijd dat de meeste modemerken zich richtten op kleding voor volwassenen. Maar nu is er veel veranderd. Verschillende bekende merken hebben speciale kinderlijnen gelanceerd. Die lijnen omvatten zowel formele als casual kleding voor meisjes en jongens. 

Toch is voor het kiezen van de kleding voor je kinderen enige kennis over mode vereist. Je kunt ideeën uit een tijdschrift plukken, het internet omspitten of zelfs kijken naar de kleding van kinderen van beroemdheden. In dit artikel krijg je een aantal tips mee hoe je je kind stijlvol kunt aankleden, zowel jongens als meisjes.

Kleuren

Men moet altijd durven spelen met de kleuren. Beperk de kleuren niet volgens de geslachten. Blijf niet hangen in de gedachte dat baby roze of rood alleen voor meisjes is en niet voor jongens. Laat ze kiezen voor de funky en heldere kleuren voor hen om te er uit te zien als een echte modegoeroe. Op deze manier zullen ze er stijlvol en ook schattig uitzien. Wanneer je kind liever kiest voor de traditionele jongens of meisjes kleuren is dat natuurlijk ook helemaal prima. Luister dus goed naar wat je kind wil, en niet alleen naar wat je zelf wilt

Comfort over stijl

Sluit nooit een compromis tussen comfort en stijl, want je kleedt je kind en niet een volwassene. Je zou kunnen eindigen in het stylen van je kind als het meest trendy en modieuze kind, maar het kan zijn dat hij of zij zich er niet prettig in voelt. Vraag daarom altijd of ze kunnen springen of rennen in bepaalde kleding. Op deze manier kunnen jullie beiden genieten van de gelegenheid zonder je zorgen te maken over de kleding die scheurt. Het uitgangspunt is immers wel dat je je goed voelt in kleding. 

Duurzaam

We weten allemaal dat modetrends komen en gaan na een paar maanden. In plaats van de kleren van je kinderen te verspillen, is het beter om een stijl te kiezen die lang meegaat. Zo is denim altijd in de mode, dus een paar denim met een leuk t-shirt, polo of zelfs een overhemd is altijd mooi. Bij Name it kleding kun je dit goed scoren tegen een betaalbare prijs. 

Accessoires

Accessoires zijn altijd een goed idee om een beetje charme aan je look toe te voegen. Ze spelen een grote rol bij het verfraaien van de kleding van top tot teen. Een gewoon wit overhemd ziet er bijvoorbeeld klassiek uit met een zonnebril of een schattig horloge voor kinderen. 


Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Previous ArticleNext Article