Pretpark met overnachting in Duitsland

overnachten europa-park duitsland

Wanneer je naar een pretpark in Duitsland gaat, dan wil je daar hoogstwaarschijnlijk ook overnachten. In Duitsland zijn er een aantal bekende pretparken met overnachting te vinden. Denk aan Phantasialand, aan Movie-Park Germany en onze favoriet Europa-Park. Maar er zijn ook nog genoeg pretparken in Duitsland die wat minder bekend zijn, zoals Heide-Park welke toch het op een na grootste attractiepark van Duitsland is. Het oudste pretpark van Duitsland is Tripsdrill. En voor adrenaline junkies is Fort Fun fantastisch. Per pretpark in Duitsland heb ik uitgezocht waar je kunt overnachten.

Pretpark met overnachting Phantasialand
Door Y. Pieper / Shutterstock

Overnachten bij Phantasialand

Net onder Keulen ligt het pretpark Phantasialand. Wat ooit begon (1967) als sprookjespark, is in de loop der jaren uitgegroeid tot een populair attractiepark met sprookjesachtige invloeden. Phantasialand heeft zijn eigen resort met de volgende twee hotels:

Wil je bij een Landal verblijven wanneer je naar Phantasialand gaat, dan kun je het beste kiezen voor vakantiepark Landal Eifeler Tor. Dit vakantiepark ligt op 49 kilometer afstand van Phantasialand.

Overnachten bij Movie-Park Germany

Even boven Oberhausen ligt Movie-Park Germany. Ooit begonnen als Warner Brothers Movie World maar tegenwoordig bekend als Movie Park Germany. Zoals de naam al verklapt, draait het in dit park om de filmwereld en daar zijn de themagebieden en attracties ook naar gemaakt. Ook dit pretpark heeft zijn eigen hotel om te overnachten. Het voordeel van een hotelovernachting van een pretpark zelf, is dat de toegang tot het pretpark ook inbegrepen is.

Andere hotels dichtbij Movie-Park Germany:

Pretparken  met overnachting europa-park

overnachting camp resort europa-park

Overnachten bij Europa-Park

Zoals ik al zei, Europa-Park is ons favoriete pretpark in Duitsland. In Europa-Park kun je letterlijk een reis door Europa doen, van Griekenland hop je zo naar Zweden. Het park is zo’n 6 uur rijden vanaf Utrecht. We hebben dit schone, verrassende en mooie pretpark nu twee keer mogen bezoeken en twee keer op een andere manier de overnachting beleefd. De eerste keer verbleven we in het Europa-Park hotel Colosseo. Naast dit hotel heeft Europa-Park nog vijf officiële Europa-Park hotels. De tweede keer verbleven we bij het Camp Resort van Europa-Park. Hier kun je een hut, een pipowagen of een tipitent huren om in te overnachten.

Hotels van Europa-Park:

Het Camp Resort:

  • Wil je een overnachting bij het Camp resort van Europa-Park boeken, dan kun je het beste bij D-Reizen terecht.
Pretpark met overnachting heide park
Door JohnKruger / Shutterstock

Overnachten bij Heide-Park

Pretpark Heide-Park ligt in het noorden van Duitsland, in het Duitse Nedersaksen. Qua oppervlakte is Heide-Park het tweede grootste pretpark van Duitsland. Ook dit pretpark heeft verschillende themagebieden met totaal 35 attracties, waarvan negen achtbanen. Bij het pretpark zelf kun je overnachten in het bungalowpark genaamd ‘Heide Park Holiday Camp’. Een bungalowpark met kleurrijke huisjes die wat Scandinavisch aandoen. Een bungalow boeken bij Heide Park Holiday Camp kun je het beste doen via D-Reizen.

Maar in het plaatsje Soltau, waar het pretpark gelegen is, zijn ook verschillende hotels om te overnachten.

Overnachten bij Tripsdrill

Erlebnispark Tripsdrill is een perfecte tussenstop wanneer je door Duitsland naar Oostenrijk of Italië rijdt. Dit pretpark is niet alleen het oudste pretpark van Duitsland, maar bij het park ligt ook een wildpark. Leuk combi dus en een goed reden om bij dit pretpark een overnachting te boeken. Bij Natur-Resort Tripsdrill kun je overnachten in een boomhut of pipowagen.

Ook leuk en weer eens wat anders, overnachten in een jeugdherberg vlakbij Erlebnispark Tripsdrill.

Overnachten bij Fort Fun Abenteuerland

En dan hebben we in het Duitse Sauerland nog een pretpark waar het leuk is om te blijven overnachten. Dit park kan wel een beetje vergeleken worden met pretpark Slagharen in Nederland. Je waant je als cowboy of indiaan in het wilde westen. Het is ook niet het grootste pretpark van Duitsland, maar met zo’n drie uur rijden vanuit Nederland, wel heel goed bereikbaar. Het pretpak Fort Fun Abenteuerland heeft zijn eigen blokhuttenpark om te overnachten.

Appartementen in de buurt van Fort Fun Abenteuerland.

Winterberg ligt op ongeveer een half uur rijden van pretpak Fort Fun Abenteuerland en daar ligt natuurlijk het welbekende Landal park. Ook een mooie plek om te overnachten en het pretpak Fort Fun Abenteuerland te bezoeken.

Welk pretpark je in Duitsland ook kiest, een overnachting erbij is een hele fijne ervaring en dus ook echt aan te raden.

Previous ArticleNext Article