Overnachten bij Europa-Park op het Camp Resort

Een jaar geleden maakte wij voor het eerst kennis met Europa-Park. Het attractiepark dat in het Zwarte Woud/Elzas ligt, had toen al een beetje ons hart gestolen. Met meer dan 100 attracties en shows, waardoor het park het grootste aanbod in Europa heeft, is het ook niet zo gek dat wij positieve ervaringen hebben. De achtbanen zijn fantastisch en dit jaar zou mijn oudste eindelijk in de Silver Star mogen, waar ze een jaar geleden nog een centimeter te kort voor was. De gastronomie is voor een pretpark ook ongekend. Elk gebied heeft zijn eigen specialiteiten en deze specialiteiten zijn ook echt van hoge kwaliteit. Zo keek de man al een jaar uit naar een broodje pulled beef in het Spaanse gebied. En daarbij is overnachten in Europa-Park zeer comfortabel én super leuk zodat je meerdere dagen hebt om het park te bezoeken. Kortom, reden genoeg om nogmaals 670 kilometer afteleggen richting het Zwarte Woud. 

Overnachten op het Camp Resort

Maar omdat we overnachten in het Colosseo hotel van Europa-Park al eens ervaren hadden, gaan we dit jaar overnachten op het Camp Resort. Wie weet houden we dan hele andere ervaringen aan Europa-Park over? Want eerlijk is eerlijk, een Camp Resort klinkt toch een stuk minder luxe dan een hotelovernachting. Hier en daar had ik in een review al gelezen dat de blokhutten erg basic en gehorig zijn. Zo zou je je buurman kunnen horen snurken en moet je zelf je eigen slaapzak meenemen. Door zulke reviews vorm je toch een beeld in je hoofd.

huifkarren camp resort

tipi camp resort europa-park

Gelukkig heb ik genoeg ervaring met kamperen en laat ik me niet van de wijs brengen door dit soort reviews. Overnachten op het Camp Resort, wij hebben er zin in! Bovendien ligt Europa-Park pal naast het Camp Resort en mogen wij daar de hele dag genieten van de ruim 100 attracties en shows. Wat kan daar niet leuk aan zijn?

Tipi tent, huifkar of blokhut

Op het Camp Resort kun je overnachten in een tipi tent, een huifkar of in een blokhut. Ook kun je je eigen kampeermiddelen meenemen. Eén nadeel voor ons is dat de hond niet in de accommodaties mag, onze hond moeten we dit jaar dan ook thuislaten.

camping europa park

Er is een veld voor tenten en de camperplaatsen zijn niet meer dan een groot parkeerterrein. Op de planning stond dat wij zouden overnachten in een tipi tent, maar na het inchecken bleek helaas dat er een blokhut voor ons gereserveerd was. Ik zeg helaas omdat ik graag een tipi tent had willen ervaren, maar een blokhut is minstens net zo comfortabel aka basic, het is maar hoe je het ziet. De sfeer van de tipi tenten moet je dus maar gewoon geloven van de foto. De sfeer in de blokhutten hebben mij serieus doen verbazen! Alles klopt gewoon, de aankleding, de sfeer en ook de reviews betreft hoe gehorig het is. Je kunt dus inderdaad je buurman horen snurken, mits hij boven het gesnurk van je eigen kerel uitkomt. Hoe dan ook, mijn nachtrust heeft het niet belemmerd. Wellicht ook omdat je na een dag Europa-Park letterlijk kapot bent en je als een blok in slaap valt.

blokhut europa park

sfeer tipi tent europa park

In een zespersoons blokhut staan drie stapelbedden en een kast die je op slot kun doen. Een toilet en douche vind je net als op de camping bij een sanitair gebouw. Ik heb er op het Camp Resort twee kunnen vinden. Eén met enkel toiletten en één met douche. Ik vond het sanitair op het Camp Resort erg netjes, schoon en geheel in stijl. Net als de rest van het Camp Resort. Alles klopt gewoon, de aankleding is in stijl en heeft heel veel sfeer. Het Camp Resort heeft me serieus verrast! En achteraf snap ik niet zo goed waarom ik het Camp Resort had weggezet als ondergeschoven kindje. Want van Europa-Park had ik kunnen weten dat ook dit gewoon allemaal klopt. Conclusie, overnachten op het Camp Resort is een prima manier om naar Europa-Park te gaan. Ook zou je het Camp Resort kunnen gebruiken als tussenstop van een vakantie naar Italië.

huifkar europapark

Overnachten in het plaatsje Rust (vlakbij Europa-Park)

De laatste nacht hadden we geen overnachting in het Camp Resort, maar een overnachting in het plaatsje Rust. Het plaatsje Rust in Duitsland (komische naam voor een dorp naast een attractiepark, maar dat terzijde) ligt pal naast Europa-Park en lift lekker mee op het succes van Europa-Park. Zo zijn er een aantal pensions, hotels en appartementen te boeken. Omdat het ons vooral om de overnachting ging, zocht ik een zo goedkoop mogelijke overnachting in Rust. Overdag waren toch alleen maar in het park te vinden. Ik vind het wel altijd prettig om in de buurt van mijn kinderen te zijn en dus zocht ik ook op een familiekamer. Ik kwam het goedkoopste uit bij bij Booking.com, waar ik Pension Mimosa boekte. Hier konden we met z’n vijven op een prima kamer overnachten. Kijk hier voor alle overnachtingen in de buurt van Europa-Park:


Booking.com

Nog even over Europa-Park

Vorig jaar bezochten wij voor het eerst Europa-Park. Toen hoorde ik al dat 80% van de bezoekers binnen een bepaalde tijd terugkomen naar Europa-Park. Ik snap wel waarom. Buiten dat de attracties leuk genoeg zijn om tig keer te ervaren, waren er nog een heleboel attracties die wij de vorige keer niet gedaan hadden. Zo hadden wij vorig jaar het hele Arthur gebied gemist. Gelukkig hebben we de wereld van de Minimoys dit jaar wel kunnen vinden, met als resultaat dat deze achtbaan nu de favoriet van mijn jongste is.

Voor de middelste was het even slikken dat het Scandinavische winkeltjes gebied met ballengooi tentjes was afgebrand. Nu kon hij daar namelijk geen revanche nemen op zijn verlies een jaar geleden. Gelukkig voor hem, niet voor ons want in mijn ogen kan ik net zo goed mijn geld in de hens steken, zijn er genoeg andere ballengooi tentjes (zo noem ik het maar even) die hem verleiden tot een spelletje ballen gooien voor een knuffel. Dit soort kraampjes hebben een bijzondere aantrekkingskracht op hem, maar van mij persoonlijk mag Europa-Park ze van de kaart schrappen. Want ten eerste kost het me gehoorlijk wat overtuigingskracht om teleurstelling te voorkomen. En wanneer mijn overtuigingskracht niet werkt, kost het mij bakken met geld, met als resultaat een teleurgesteld koppie.

Voor mijn oudste stond Silver Star bovenaan het lijstje, want wat baalde zij een jaar geleden toen bleek dat ze één centimeter te kort was voor deze attractie. Dit heeft ze dan ook lang en breed ingehaald door minimaal twee keer per dag een ritje in de Silver Star, die maar liefst 130 km per uur gaat, te maken. Daarbij heeft ze nu eindelijk hét onderwerp voor haar spreekbeurt gevonden, namelijk achtbanen!

sfeer-europa-park

Tip: in de review van Merel kun je uitgebreid lezen over alle achtbanen van Europa-Park.

Zwemmen bij Europa-Park

Zwemmen bij Europa-Park was al een tijdje mogelijk voor hotelgasten. Ieder hotel heeft namelijk zijn eigen zwembad. Maar binnenkort kunnen alle gasten zwemmen bij Europa-Park. Eind 2019 opent Europa-Park namelijk Rulantica, een geheel nieuw water pretpark in Scandinavische stijl met een bijbehorend museumhotel. En zo weet Europa-Park mensen steeds weer te overtuigen om terug te komen naar Europa-Park.

Wil je ook overnachten bij Europa-Park of wil je Europa-Park voor een dagje bezoeken (ik zeg het je nu al, dat is te kort), dan verwijs ik je graag naar de website voor meer informatie over Europa-Park


camperen europa park

Previous ArticleNext Article