Lekker in je vel tijdens je zwangerschap: de fijnste kledingstukken

zwangerschapskleding tips

Zwanger zijn is een geweldig mooie tijd; zeker wanneer je niet al te veel last van allerlei kwaaltjes hebt. Maar hoe fijn de zwangerschap ook kan zijn, je kleding zit niet altijd meer even comfortabel. Tops zitten te strak of kruipen naar boven, broeken gaan steeds moeilijker dicht en door wat gewichtstoename worden ook je andere kledingstukken ineens wat minder comfortabel. Welke kledingstukken zitten nu wél fijn tijdens je zwangerschap? We hebben er een paar voor je op een rijtje gezet! 

1. Capri’s en shorts

De kans is groot dat wanneer iedereen in een dikke trui zit, jij jezelf kapot zit te zweten in je t-shirt. Wanneer je zwanger bent heb je het nu eenmaal net een tikkie warmer dan normaal. Dat maakt het dragen van capri’s en shorts dan ook een fijne, verfrissende oplossing. Ze zitten net wat minder strak om je lijf, geven je benen wat frisse lucht en zorgen zo voor voldoende verkoeling. Daarnaast zijn er ook hartstikke hippe varianten op de capri te vinden zoals bijvoorbeeld de Geisha broek; super leuk te combineren met een Geisha blouse of tuniek (want ook dat zit lekker los!).

2. De harembroek

Over lekker los gesproken; harembroeken zijn ook bij uitstek geschikt voor de zwangerschap. De rekband zorgt ervoor dat je de broek zonder problemen om je buik heen kunt stretchen, en de losse, luchtige stof zorgt ervoor dat je niet in no-time zit te zweten. Trek eventueel ook een korte legging aan zodat de binnenkant van je dijen niet teveel tegen elkaar schuren!

3. Jurk of tuniek

Ook ideaal tijdens de zwangerschap maar natuurlijk ook gewoon hartstikke leuk na de bevalling zijn jurken en tunieken. Ze zijn lang genoeg om met je buik mee te groeien zonder te kort te worden, zijn niet te warm en kunnen op allerlei manieren gecombineerd worden. Als je slim bent kies je nu al voor jurken en tunieken met een lager decolleté zodat je ze na de bevalling ook gewoon kunt dragen om borstvoeding te geven (zonder jezelf eerst uit een hoge col te moeten worstelen).

4. Naadloze items

Tijdens je zwangerschap kan veel materiaal irriteren: waaronder ondergoed en sokken met een sterk aanwezige naad erin. Kies tijdens je zwangerschap liever voor naadloze items. Deze voorkomen huidirritatie en rekken makkelijk mee met de groeiende buik (en voeten!).

5. Vestjes en cardigans

Omdat je het tijdens je zwangerschap vaak ineens ontzettend warm kunt hebben, kan het fijn zijn om jezelf in laagjes te kleden. Een topje, een t-shirt en hierover een fijn vest of een mooie cardigan. Krijg je het te warm? Dan heb je dat vestje zo omgeslagen! Voeg eventueel nog een fijne sjaal aan je outfit toe zodat je ook deze nog om kunt slaan en op een later moment af kunt doen.


fijne kleding zwanger

Previous ArticleNext Article