Doen deze zomer: De Renzy familietour in een Renault Twizy!

renzy familietour twizy

Nederland is mooi. Dat wisten we natuurlijk al lang. Maar dit jaar waarderen we ons kleine kikkerlandje als nooit tevoren. We kunnen naar het bos, we kunnen naar de heide en we kunnen naar het strand. We kunnen cultuur snuiven, kastelen bezoeken, langs windmolens toeren en als we willen, kunnen we zelfs relaxen. Genoeg te doen voor een vakantie in eigen land. Maar we zouden ons zelf niet zijn, als we niet op zoek gingen naar die pareltjes. Pareltjes van plekjes en pareltjes van activiteiten. Nou ik heb er één ontdekt hoor, zo’n pareltje van een activiteit. Wij deden afgelopen weekend namelijk de familietour van Renzy. 

Touren in een Renault Twizy

Toen ik de man de link van Renzy stuurde en de vraag of hij zin had in een familietour in een Renault Twizy, hoefde hij niet lang na te denken. Mannen en apparaten met wielen en een stuur, zolang hij niet zelf hoeft te trappen, is ‘ie enthousiast. Maar niet alleen de man, ook de kinderen hadden na een korte uitleg ook meteen zoiets van ‘lijkt me wel gaaf!’. En aangezien ik zelf ook altijd wel in ben voor een uitje, hebben we de Renzy familietour direct vastgepind in onze agenda.

Maar wat is de Renzy familietour nou eigenlijk? En hoezo is dit uitje in eigen land dan zo’n aanrader? Voordat we er aan beginnen gaan dit soort dingen altijd even door onze checklist.

Want wat verstaan we (tegenwoordig) onder een tof uitje?

  • Coronaproof, tja daar komen we niet onderuit. Check.
  • Kinderen worden tegenwoordig geboren als halve milieuactivisten, dus milieuvriendelijk? Check!
  • Vakantie in eigen land en daardoor een ultiem Hollands gevoel. Check
  • Geen 13 in dozijn uitje, we willen echt iets bijzonders. Check
  • Van begin tot het eind leuk voor iedereen, dat moesten we natuurlijk eerst ervaren, maar ook dat kunnen we afvinken. Check!

renzy familietour twizy strand

GPS tour langs de duinen en het strand

Afgelopen weekend reden we dus naar Lisse voor een GPS tour in een Twizy langs de duinen en het strand. Wanneer de kinderen bij aankomst de Twizy’s zien staan, zijn ze meteen enthousiast en ik snap waarom. Wat een eye-catchers zijn deze Twizy’s met hun legerprint en fel oranje belettering! Aan de styling ontbreekt het niet en mijn zoon bevestigt dat even door meerdere malen te roepen dat hij er later ook zo één gaat kopen. Renzy biedt verschillende GPS tours in een Twizy aan. Zo is er een polder en windmolen tour door het Hollandse landschap. Of je kunt kastelen en luxe buitenhuizen spotten tijdens de historie en kastelen tour. Allemaal in een Renault Twizy met een vaste GPS route. Wij doen met ons gezin de familietour, deze GPS tour gaat door de polder, langs de duinen en het strand van Noordwijk. Een goede eerste indruk kunnen we in ieder geval afvinken. Ik denk dat als we een gewone tour in de Twizy’s zouden rijden, de kinderen al dik tevreden zouden zijn. Maar de familietour houdt ook in dat we een code moeten kraken.

Na een korte uitleg stappen we in de Twizy’s. Ja, niet één, maar twee, want er passen maar twee personen in een Twizy. Het beginpunt van de tour start op het bedrijventerrein van Lisse. Misschien niet het ideale punt voor je oer Hollandse gevoel, maar na twee bochten en een rotonde, rij je al door de polder richting de duinen. Bovendien is het ook wel even fijn om te wennen aan de Twizy.  Niet dat het niet relaxt zit, maar hoe snel trekt zo’n elektrisch ding op en hoe voelt dat op de weg? Ik kan je vertellen, het went heel snel. Ik heb al wat ervaring in het rijden met een automaat, maar al zou je die ervaring niet hebben, ook dan heb je niks te vrezen. Het is echt heel simpel! Eigenlijk rij je gewoon met het verkeer mee. Wel op de binnenwegen, want een Twizy gaat maximaal 90 kilometer per uur.

renzy familietour walkie talkie

renzy familietour twizy

renzy familietour twizy

Kraak de code

Maar goed, we hebben een missie te volbrengen, een code te kraken door middel van een fotospeurtocht. Allebei bewapend met een walkie talkie zitten de kinderen achterin de Twizy’s, op zoek naar de plekken die zijn afgebeeld op de foto’s. Die walkie talkie’s zijn echt een hit! Ik heb mijn kinderen nog nooit zoveel met elkaar horen overleggen. En terwijl de man en ik allebei in onze eigen Twizy de navigatie volgen, zijn de kinderen gericht op de fotospeurtocht.

De fotospeurtocht bestaat uit zo’n 17 opdrachten. De opdrachten zijn foto’s met daarbij een vraag waar een cijfer als uitkomst is. Het kan zijn dat ze een jaartal moeten noteren, of een rekensom voor hun kiezen krijgen. Voor het antwoord moeten de kinderen goed rond kijken en soms ook luisteren naar de weetjes van de audiogids. De speurtocht is in ieder geval variërend en uitdagend genoeg om mijn kinderen van het begin tot het eind enthousiast te houden. Iets wat ik niet van iedere speurtocht die we in het verleden hebben gedaan kan zeggen. Hoe vaak ze wel niet halverwege zijn afgehaakt, of dat ik alle opdrachten moest oplossen, zorgt dat ik een kritische kijk op speurtochten heb. Het lijkt wel of deze activiteit de perfecte combinatie is: sight seeing door Hollandse landschappen, ondertussen uitgedaagd worden door een fotospeurtocht, op het juiste moment kunnen stoppen voor een ijsje of strandwandeling. En dat allemaal ook nog eens in een heel tof wagentje wat heel veel bekijks geeft. Volgens mijn oudste is de tour nog leerzaam ook, niet alleen door de opdrachten, maar ook door de audiogids die allerlei weetjes en geschiedenis vertelt over de omgeving.

renzy familietour twizy

renzy familietour twizy

renzy familietour twizy

renzy familietour twizy

Het is niet normaal hoe snel de tijd gaat, want na drie uur komen we weer terug bij het beginpunt. De missie is volbracht en ja hoor, ook de code is gekraakt! Het lukt de kinderen om de schatkist te openen, waar een cadeautje voor ze klaar ligt. En ook daar blijkt uit de reactie van mijn kinderen dat je tijdens deze activiteit nergens wordt teleurgesteld. Al met al hebben wij ervaren dat deze activiteit, de Renzy GPS familietour in een Renault Twizy én in ons eigen kikkerlandje, een oprechte aanrader is!

Renzy info en adres

Prijs en tijdsduur van de familietour: € 120,- voor een tour van 3 uur voor 4 personen (2 volwassenen en 2 kinderen met de leeftijd van 4 t/m 18 jaar) in twee Twizy’s. De audiotour is in drie talen beschikbaar, Nederlands, Duits en Engels.

Adres: 
Renzy
Electric GPS Audio Tours
Meer en Duin 36A
2163 HC Lisse

Previous ArticleNext Article