Hoe je geld kunt besparen op dure cadeaus voor je kind

dure cadeaus

Op een gegeven moment bereiken je kinderen een leeftijd waarop ze alleen nog maar dure cadeaus voor zichzelf kunnen verzinnen. Zo bedacht mijn dochter laatst dat ze wel een verbouwing voor haar verjaardag zou willen, zodat ze een grotere kamer zou krijgen. En mijn zoon bedenkt ieder jaar wel iets van een spelcomputer of een nieuwe iPad. Aangezien we nog steeds geen geldboom in de tuin hebben, moeten we andere slimme manieren bedenken om ze toch enigszins te geven wat ze wensen. 

Tweedehands of refurbished

Tweedehands kopen is natuurlijk een heel goed idee. Je bespaart niet alleen geld, het is ook een stuk duurzamer! Want heel veel spullen kunnen natuurlijk prima nog een ronde mee. We speuren dan ook regelmatig tweedehands sites af voor spulletjes die de kinderen graag willen hebben. Toch vind ik dat met telefoons en iPads een lastige om zomaar op marktplaats te kopen. Je weet tenslotte nooit wat er nou precies mee gebeurd is en misschien zitten er wel allemaal technische defecten in het apparaat. Daarom kun je het beste een refurbished iPad kopen bij Forza. Refurbished houdt namelijk in dat het apparaat gecontroleerd, gerenoveerd en schoongemaakt is. Daarbij krijg je ook nog garantie op je aankoop, iets wat je op marktplaats niet gaat krijgen. Ook in de refurbished apparaten heb je verschillende prijsklassen in. Je kunt bijvoorbeeld een iPad 2019 refurbished kopen, maar die is natuurlijk weer een stukje duurder dan een refurbished iPad van 2017.

Ze zelf mee laten sparen

Wat wij ook vaak doen als één van onze kinderen weer iets duurs op het verlanglijstje heeft staan, is hem of haar zelf mee laten sparen. We sluiten een dealtje, wij betalen een deel en ze sparen zelf voor het andere deel. Bij een verjaardag stimuleren we het kind dan om aan de rest van de gasten bijvoorbeeld geld te vragen. Maar je kunt natuurlijk ook stimuleren om je kind voor zijn verjaardag al een deel te laten sparen. Zo kan hij zijn zakgeld opsparen of klusjes doen. Het grote voordeel is dat je kinderen bewust maakt van geld. Ze leren hierdoor goed met geld om te gaan en belangrijker nog, je kind leert sparen.

Dure cadeaus die ze toch nodig hebben

En soms willen ze iets duurs wat ze toch nodig hebben. Een voorbeeld: mijn zoon had een nieuwe bureaustoel nodig. Zeker nu er regelmatig thuisgewerkt wordt, ook door de kinderen, is een goede bureaustoel nodig. Echter had mijn zoon een aantal ‘eisen’ aan een bureaustoel gehangen, waardoor deze een stuk duurder ging uitvallen dan nodig was. Het moest bijvoorbeeld een ‘gamestoel’ worden. Allemaal leuk en aardig, maar dat kopen we dan niet ‘zomaar’, dan wordt de bureaustoel een cadeau. Datzelfde geldt voor als ze iets speciaals willen aan hun bed of kleding. Een bed en kleding hebben ze natuurlijk nodig. Maar willen ze iets speciaals, denk aan een duur trainingspak van een bepaald merk. Dan kopen we dat niet zomaar, maar maken we er een cadeau van. En zo besparen we toch weer een beetje op de dure cadeaus voor de kinderen.


kinderen cadeau

Afbeelding: Shutterstock / patat

Previous ArticleNext Article