De leukste filmtips voor kinderen (6+)

voorjaarsvakantie

Nog even en de meivakantie gaat alweer beginnen en menig vader en moeder vragen zich af hoe ze de kinderen kunnen vermaken. Ook deze vakantie is een uitdaging. Vrijwel niks is open waar je eventueel naartoe zou kunnen vluchten. Geen krijspaleis, geen zwembad en hè wat jammer, zelfs geen museum! 

Voor het gemak heb ik een overzicht met de leukste filmtips voor kinderen gemaakt! Inclusief de tips van de ervaringsdeskundigen (mijn kinderen). Je haalt entertainment én snelheid in huis, wanneer je een goed samengesteld tv en internet abonnement hebt. Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen persoonlijke wensen, dus zorg ervoor dat je TV en internet goed geregeld is, dan kom je ook deze vakantie wel weer door.

Videoland

Videoland is op dit moment de meest gebruikte streamingdienst hier in huis. Dat heeft vooral te maken met het feit dat mijn kinderen Het Huis Anubis helemaal (her)ontdekt hebben. Het Huis Anubis begon als een serie, maar uiteindelijk zijn er ook nog drie films gemaakt, die te zien zijn op Videoland.

Een andere leuke filmtip op Videoland is Sing, leuk om met het hele gezin te kijken! Hetzelfde geldt voor de familiefilm Minions. Alleen maar meiden in huis? Dan zijn dit leuke kinderfilms: De Dolle tweeling 1, 2 en 3 (AL). Deze vrolijke films vinden mijn dochters altijd erg leuk om te kijken.

En dan nog een tip voor iedereen die een TV en internet abonnement bij T-Mobile heeft; wanneer je een Videoland-account neemt, kijk je de eerste 2 weken gratis. Je betaalt de eerste maand €4,50 en daarna €8,99.

Alle heppie de peppie wandelmoeders zouden nu zeggen, hoezo een overzicht met de leukste kinderfilms? Ga lekker de natuur in, in plaats van de hele dag tv kijken! Daar ben ik het mee eens, maar zodra ik het woord ‘wandelen’ in de mond neem, gaan ze op hun achterste poten staan. Tel daarbij op dat leuke dingen om te doen zonder scherm, mijn kinderen sowieso niet zien zitten en dus ga ik nog even door met dit overzicht.

Netflix

Ook op Netflix is er genoeg vermaak te vinden. De nieuwste topper is natuurlijk Yes Day. De familiefilm waarbij kinderen massaal ook willen dat er een ja-dag ingelast wordt. Ouders daarentegen zijn er wat huiveriger voor.

De films die er al wat langer opstaan, maar ook echte tips zijn, zijn Finding ‘Ohana (9) en We Can Be Heroes (6). Finding ‘Ohana is een nieuwe avonturenfilm die zich afspeelt op Hawaï. En We Can Be Heroes is een superheldenfilm waar de kinderen van de superhelden de handen ineen slaan om hun ouders te redden. Beide films zijn erg vermakelijk.

Misfit 1 en 2 en 3 (vanaf 23 april). Dit zijn leuke meidenfilms, waar kneuzigheid het weer eens wint van populariteit. Met onder andere Djamila.

Dylan Heagens (AL) Een film voor iedereen die gek is op YouTubers, je moet er van houden. Voordeel is dat deze film prima door de kinderen alleen gekeken kan worden.

Trouble (6) Een vermakelijke film voor als je nog tijd over hebt. Het gaat over een rijkeluishondje dat op een verkeerde plek belandt.

En dan nog voor de tieners in huis: Twilight 1, 2, 3, 4, en 5 (12) En het grote voordeel is, als moeder kijk ik deze films met alle liefde mee. Kijk je liever series met je tiener? Check dan deze tips betreft tienerseries op Netflix.

Pathé thuis

Als we niet naar de bios kunnen, dan halen we de bios wel in huis… Het grote voordeel aan Pathe thuis is dat je per film betaalt en dus niet aan een abonnement vast zit. Het is ook leuk om voor een kinderfeestje hier een film uit te zoeken!

Onze tips:

De expeditie van familie Vos (AL) is een film die zich afspeelt in de Efteling en je meeneemt op een spannende speurtocht naar een bijzonder sprookjesboek. Zo zijn we toch een beetje in de Efteling.

Jackie en Oopjen (6) is een film die zich afspeelt in het Rijksmuseum waar het portret van Oopjen Coppit opeens tot leven komt. Toch nog een uitje naar het Rijksmuseum.

Roald Dahl’s The Witches (9) is ook weer opnieuw tot leven gebracht. Lekker griezelen met oma, de (kinder)muizen, de Opperheks en haar mede-heksen.

Jurassic Park (12) Ik vind het zo leuk dat mijn kinderen openstaan voor de klassiekers uit mijn eigen jeugd! Zo heeft mijn dochter Jurassic Park op dit lijstje met aanraders gezet.

Playmobil de Film (6) Mochten jullie nog niet uitgekeken zijn, dan kun je Playmobil de Film nog aanzetten. Een vermakelijke kinderfilm.

Disney+

De nieuwste film op Disney+, waar je overigens wel extra voor moet betalen, is Raya en de laatste draak. Zoals je in de review kunt lezen is deze film wat ons betreft een echte tip. Daarnaast staat Disney+ natuurlijk vol met de klassiekers, als Dumbo en The Lion King. Verder zijn dit nog een paar andere tips om te kijken op Disney+.

Descendants 1, 2 en 3 (9) Inmiddels zijn deze Disneyfilms met een twist al behoorlijk stuk gedraaid hier in huis. Mijn dochters vinden het in ieder geval dikke aanraders. De films gaan over de kinderen, zoons en dochters, van bekende Disney-slechteriken zoals  Maleficent, Cruella de Vil en Jafar. Evil is de kern, maar uiteraard overwint uiteindelijk altijd het Disneygevoel.

Onward (6) In deze magische film weten ze een zwaar onderwerp te behandelen, zonder gevoel van humor te verliezen.

Willow (12) Dit is echt een klassieker voor de freaks die lekker gaan op fantasy films en nostalgisch geneuzel én niet zeuren over ouderwetse meuk. Het blijft namelijk een film uit 1988. Wat ons betreft een must-see met de kinderen.

Z-O-M-B-I-E-S 1 en 2 (9) Zoals je aan dit lijstje kunt zien zijn mijn kinderen niet vies van een beetje weird en spooky. Hoewel Z-O-M-B-I-E-S 1 en 2 eigenlijk vooral feelgood musical film zijn.

Ferdinand (6) Als afsluitertje doen we een de gezellige film Ferdinand. Leuk voor de kleintjes en subtiele humor voor de ouders.

Prime video

En je laatste redmiddel voor de vakantie is Prime Video. Hier in huis op dit moment de minst gebruikte streamingdienst, wellicht komt dat door het feit dat 9874965 keer Harry Potter kijken iets teveel van het goede was. Maar ach het is altijd nog beter dan je kapot vervelen.

De grootste aanrader is Harry Potter 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 en 8 (9). Kijk deze films bij Prime Video en je dag is gevuld. Echter is er laatst wel weer iets veranderd bij Prime Video, waardoor je nu extra moet betalen voor deze films. Geen Harry Potter fan in huis? Dan kun je bij Prime Video ook terecht voor De Grote Slijmfilm, Everest de Jonge Yeti en Huisdiergeheimen 1 en 2. 

Laatste tip: vind je nou dat de kinderen teveel doelloos tv kijken, wissel het dan af met gamen.

Fijne vakantie!


Afbeelding: Shutterstock / Maria Symchych

Previous ArticleNext Article