5 feitjes voor een moeder met een zoon

feitjes moeder zoon

Net zoals een vader even moet wennen aan een dochter, moet een moeder even wennen aan het idee van het hebben van een zoon. Want nog een keer het andere geslacht in huis, ja wat moet je daar nou mee?

Zelf was ik stomverbaasd toen ik hoorde dat ik zwanger was van een zoon. Nooit had ik verwacht dat dat een optie zou zijn. Had ik nou serieus een piemel in mijn buik? Dat vond ik echt zó een gek idee!

Maar het was waar. Ik beviel van een jongen! En de eerste tijd merk je daar eigenlijk maar weinig van. Maar een jongen groeit ook en uiteindelijk merk je dat in de loop van de tijd een jongen toch echt verschilt van een meisje. 

Dat is niet erg, dat is juist leuk. Maar wees bewust van de volgende feitjes.

Broekzakken checken!

Feitje 1. Het is verstandig om de broekzakken van je zoon te checken voordat je deze in de was gooit. Er komt sowieso heel wat bij kijken om de broek van je zoon weer schoon te krijgen, daarom is het onnodig om ook de muntjes, de legoblokjes, de halve zandbak en zelfs (nog levende) insecten en wormen mee te wassen.

Ik win!!

Feitje 2. Het leven is een competitie. Alle kinderen hebben wel een handje van competitiegedrag, maar jongens hebben daar twee handen vol van. Wie is er als eerste bij de deur? Wie is er als eerste bij het liftknopje? Wie heeft de grootste… voeten? Wie scoort het eerst tijdens een potje voetbal? Wie heeft er als eerste zijn boterham weggeschrokt? Wie kan er het hardst een boer of scheet laten en wie kan er vervolgens het hardste om lachen? Maar wanneer jij aan de winnende hand bent, dan veranderen ze even snel de regels of was het opeens géén wedstrijdje.

Algemene kennis

Feitje 3. Het hebben van een zoon verbreedt je algemene kennis. Nou ja, eigenlijk meer je kennis over ninja’s, superhelden en allerlei gekke vechtsporten en moves. Ga je op de grond liggen, om wat voor reden dan ook, dan kun je een landing van een vette sprong op je rug verwachten of een knie op je neus. ’s Avonds voor het slapen gaan? Een boekje lezen is leuk hoor, maar de zoon wil liever nog even ‘vechten’, als in neergesmeten worden op het grote bed met vooral heel veel harde geluiden op een lage toon.

De drama

Feitje 4. Denk niet dat jongens geen drama kunnen maken. Jongens kunnen drama maken. Groot feit! Stampen, rollen met de ogen, snikken, schreeuwen, en met deuren slaan of iets slopen, echt dat kunnen ze. Het fabeltje dat meisjes dramaqueens zijn is volkomen onterecht, jongens maken ook drama. Geer en Goor zijn er niks bij. Een ander feit is wel, jongens zijn weer sneller klaar met een dramatische uitbarsting. Daar kunnen Geer en Goor nog wat van leren. Maar laat je nooit wijsmaken dat een jongen geen drama kan maken, want dat kunnen ze. Echt.

Mama is de liefste!

Feitje 5. Dit blijft het mooiste aan het hebben van een zoon. Het maakt niet uit hoe oud, hoe stoer, hoe zelfstandig, hoe cool, hoe lief of hoe stout hij is, zijn moeder heeft hij altijd nodig en zij blijft voor altijd de liefste.

Lees hier: 5 feitjes voor een moeder van een peuter


moeder met een zoon

Afbeelding: Shutterstock

Previous ArticleNext Article

4 Comments

  1. Allemaal helemaal waar! Maar hahaha, een piemel in mijn buik, hahaha, dat is inderdaad best een vreemd idee!

  2. Helemaal waar! Allemaal.
    Vooral die laatste, jongens zijn zo lief als ze kind zijn. Er worden heel wat kusjes en knuffels gegeven.

    1. Hier ook door beiden 🙂 De oudste is 4 en jongste in de 1. Oudste roept elke dag na school dat hij met mij op de bank wilt knuffelen…en ook dikke pret als mama hem neergooit op de bank, want dat moet zeker NOG een keer. Ik wou vroeger altijd graag een jongen en heb er nu 2, rijkdom!

  3. Haha 1 t/m 3 staan me nog te wachten, 4 is al heel bekend en 5 maakt me zo blij, maar ik zweer dat ik nooit een schoonloeder word 😉