Schetenjacht, hilarisch natuurlijk!

“Jongens, we hebben een nieuw spel: Schetenjacht! Wie doet er mee?”

Reactie 1: “Whahaha whoeoeohoeohoe, hahaha, hiehihiehihi!”

Reactie 2: “JAAA!” Ook al hebben ze geen idee wat ze kunnen verwachten…

Ja, het is natuurlijk te verwachten dat als je een kinderspel ‘Schetenjacht’ noemt, de kleintjes razend nieuwsgierig en een klein beetje hysterisch worden. Geef ze eens ongelijk! Ik was zelf ook wel erg benieuwd. 

Wat is het doel van Schetenjacht?

Het doel is door te bluffen en een pokerface op te zetten, als eerste speler de finish te bereiken. Oké, bluffen en een pokerface opzetten, vergt al wel wat gevorderd cognitief vermogen. De peuter valt af. De kleuter kan inmiddels al flink bluffen, maar of hij dit ook in spel-vorm (dus voor de lol) kan, vraag ik mij af. Hoe dan ook, scheten vindt hij hilarisch (blijft een jongen hè).

schetenjacht-review

Verloop van het spel.

Elke speler pakt een neus, een speelstuk en een scheetkussen met lampje. Deze houd je onder tafel of verborgen voor de anderen. Als het lampje van jouw scheetkussen gaat branden druk je erop. Op die manier laat de vaderfiguur een scheet, lachen. De spelers moeten raden wie de scheten laat, dit doe je door iemand te beschuldigen die er verdacht uitziet. De schetenlater zet zijn beste pokerface op, probeert zijn onschuld te bewijzen en beschuldigt ondertussen een ander om de verdenking van hem af te leiden. U begrijpt, dit is vrijwel onmogelijk voor een vierjarige, die bij elk pufje en scheetje gigantisch in de lach schiet. De zevenjarige heeft door de jaren heen toch al wel geleerd hoe ze iets verborgen moet houden en als zij zo doorgaat zit ze op haar twaalfde aan de pokertafel.

Conclusie

Het spel Schetenjacht was genomineerd en werd winnaar van het Speelgoed van het Jaar 2015 in de categorie 6-7 jaar. Lijkt me een prima leeftijdscategorie, want het bluffen en liegen gaat een 6-7 jarige al prima af en daarbij zijn scheetjes in deze leeftijd nog steeds ontzettend grappig. Daarnaast denk ik dat dit spel het ook prima zal doen als drankspelletje voor volwassenen. Maar dat laten we maar even achterwege.

Het Goliath spel Schetenjacht heeft een adviesprijs van € 29,99 – Bestellen >>

Previous ArticleNext Article

1 Comment

  1. Ik zag het laatst al op tv langskomen en vond het al hilarisch. Nu ik dit lees nog meer. Wie weet leuk voor 5 dec.