Review Circle with Disney

kinderen op iPad

Onlangs kreeg ik de Circle with Disney in handen. De wat? De Circle with Disney is een apparaat waarmee je inzicht krijgt in het internetgebruik van je kinderen. Hmmm, klinkt interessant! Vandaar deze review over onze ervaringen met de Circle with Disney.

Met een programmeur als vader en een moeder die de halve dag over het internet surft, is het niet zo gek dat onze kinderen echte iKids zijn geworden. Computers zijn de toekomst en bovendien leren de kinderen heel veel via de computer, de telefoon of tablet. Ik zal ze daarom ook zeker niet weghouden bij deze apparaatjes, maar in alle eerlijkheid, ze zitten er af en toe echt te veel en lang op. En daarbij heb ik, ondanks de afspraken die ik met ze maak, meestal geen idee wat ze eigenlijk kijken of doen. 

Controle over het internetgebruik

Ik zit absoluut niet de hele tijd bij mijn kinderen op hun lip om hun internetgebruik te controleren. Een beetje vertrouwen kun je gerust hebben, maar ja, het blijven kinderen he!?

Mijn dochter heeft bijvoorbeeld sinds kort Instagram. Ik wil haar graag in deze nieuwe sociale wereld een beetje begeleiden en dus hebben we de afspraak dat zij er niets opzet, als wij er niet bij zijn. Dus samen plaatsen we de fotootjes die zij graag delen wil. De afspraak is heel duidelijk, toch betrapte ik haar laatst op het ‘liken’ van foto’s op Instagram. Dat betrappen was niet zo heel lastig, aangezien ze mijn foto’s aan het liken was. Het lastige was dat ze stiekem haar telefoon mee naar bed had genomen om er nog even mee te kunnen spelen.

En dan hebben we ook nog mijn zoon die soms lijkt vastgegroeid aan zijn iPad. Een beetje Netflixen, wat spelletjes, maar ook YouTube. En hoorde ik daar laatst nou Enzo Knol uit z’n iPad komen? Nu zal Enzo Knol wel meevallen, ik ken de beste kerel niet, maar via via komen de kinderen dus bij bepaalde filmpjes terecht. En sommige daarvan vind ik persoonlijk niet zo tof. Ken je bijvoorbeeld die filmpjes met gekke volwassenen verkleed in Spidermanpak en als Elsa van Frozen? Deze filmpjes zijn helemaal niet zo onschuldig! Zo zag ik laatst dat Elsa werd aangerand door één of ander vaag figuur.

Onze ervaringen met de Circle with Disney

circle with disney

De Circle with Disney is dus een apparaat dat je helpt om toezicht te houden op het internetgebruik van je kinderen. Daarnaast kun je het gebruiken om het internet voor je kinderen te filteren.

Je sluit het apparaat eenvoudig met wifi of een netwerkkabel in een paar minuten aan op je (thuis)netwerk. Volg hiervoor de bijgeleverde instructies. Wanneer de Circle eenmaal is aangesloten, kun je deze middels een app op je telefoon bedienen. 

In de app vind je een lijst van alle apparaten op je netwerk, dit zijn bijv. Telefoons, tablets, laptops of spelcomputers. Daarnaast kun je voor iedereen in je huishouden een profiel aanmaken, waaraan je de apparaten van deze persoon koppelt.

Per persoon een internetfilter

Aan elke persoon kun je een standaardfilter aangeven (pre-k, kid, teen, adult, none) waardoor op basis van de gekozen leeftijdsgroep een aantal websites standaard al geblokkeerd worden. Dit standaard filter kun je natuurlijk naar eigen wens aanpassen, zodat het gebruik van bijvoorbeeld Facebook, Minecraft of Netflix wel of niet toegestaan wordt.

circle tiener toegang

Naast filters kun je ook nog tijdslimieten instellen. Je kan hierbij het maximale aantal uur internetgebruik per dag aangeven, maar ook een bedtijd of een tijdsbestek waarbinnen het internet helemaal niet gebruikt mag worden. Al deze limieten kun je opgeven voor week- en weekenddagen, waarbij je zelf kan aangeven welke dagen dat zijn.

Probeert een kind buiten zijn limieten om, toch te internetten, dan zal er een melding verschijnen. Bijvoorbeeld:

circle with disney ervaringen

En het werkt, weet ik uit ervaring! Toen ik namelijk van de week mijn dochters Instagram even opende om te kijken wat er in haar account gebeurde, was Instagram niet beschikbaar. In eerste instantie was ik nog lichtelijk pissig omdat dat ding weer eens niet werkte, maar al snel kwam ik erachter dat het natuurlijk de Circle was die mijn toegang blokkeerde. Stiekem de telefoon mee naar bed nemen, heeft vanaf nu dus geen enkele nut meer.

Beloningen uitdelen

Je kunt in de app ook een goed inzicht krijgen, hoe je kind het internet zoal gebruikt heeft. Je kunt zien hoeveel tijd je kind aan een bepaalde categorie (bijvoorbeeld videos, search & reference, arts & entertainment) besteed heeft. Per categorie is ook gedetailleerde informatie beschikbaar, hierin zie je bijvoorbeeld dat je dochter vandaag tien minuten op de website van je lokale theater heeft gesurft.

Een leuk detail is dat je ook beloningen kunt uitdelen. Zo kun je bijvoorbeeld gemakkelijk een keer een kwartier extra internettijd uitdelen omdat je zoon zo goed zijn kamer heeft opgeruimd. Krijg je hem met de Circle dan eindelijk zover elke dag zijn klusjes te doen?

Waar is de Circle with Disney te koop?

Wat ons betreft is de Circle with Disney zeker aan te raden! Het apparaat helpt je bij het afbakenen van de content die je kinderen kunnen zien en ook de tijd die ze besteden op het internet. Want daar gaan ook ongemerkt toch heel wat uurtjes in zitten. De Circle with Disney is inmiddels bij verschillende webwinkels, zoals Bol.com en CoolBlue te koop, maar je kunt de Circle ook rechtstreeks bestellen via meetcircle.nl

Previous ArticleNext Article

2 Comments

  1. Hoi,
    Ik merk uit ervaring dat de Circle niet goed werkt bij alle routers/providers. Bij jullie dus wel meteen. Welke gebruiken jullie?