Jyllands Akvariet, zeehondensafari en Jyllands Park Zoo

In het West-Jutland van Denemarken zijn talloze uitstapjes te maken met de kinderen. Zo had ik het eerder al over Legoland Billund, wat natuurlijk één van de must-do’s in Denemarken is. Daarnaast was WOW-Park een vernieuwende aanrader en de Vikingen van Denemarken horen er ook bij, een bezoek aan het Bork Havn Viking museum stond daarom ook op het programma tijdens ons bezoek aan Denemarken. 

Jyllands Akvariet en zeehondensafari

West-Jutland ligt aan de Noordzee en dus is een aquarium en een zeehondensafari ook een typisch uitje om te doen in Denemarken. Wij bezochten Jyllands Akvariet, oftewel het Jutlands Aquarium in Thyboron. Een vrij simpel aquarium met haaien, krabben, roggen en bijna alle vissen en schaaldieren die je in de Noordzee leven. Vooral mijn 9-jarige vond dit uitje erg interessant, waarschijnlijk omdat je een aantal vissen over de rug kon aaien. Onvoorstelbaar dat dit meisje nog geen drie jaar geleden angstkreten uitsloeg voor alles wat dier was en nu zat ze daar uitgebreid de rug van een rog te aaien, samen met haar hond. Ja, met hond! Want in hondvriendelijk Denemarken is onze trouwe viervoeter zelfs welkom in een aquarium! Voor de kleuters was vooral het voeren van de visjes en de binnenzandbak met vissersboot interessant om in te spelen.

Na ongeveer twee uurtjes in het Jyllands Akvariet geweest te zijn, gingen we op zeehondensafari op de Waddenzee. De Waddenzee ligt namelijk niet alleen boven Nederland, ook Duitsland en Denemarken beschikken over dit prachtige stuk natuur. En aangezien zeehondjes sinds ons bezoek aan Baaie de Somme, de lievelingsdiertjes van mijn kleintjes zijn, kon een zeehondensafari in Denemarken niet ontbreken!

Echter bracht de harde wind vanaf zee wat roet in het eten, of beter gezegd, heel veel spetters in de boot. We waren nog geen tien meter op het water, of de eerste hoos water had ons al getroffen. Nog voordat we überhaupt een zeehond hadden gevonden, waren we al tot op de onderbroek nat. Mijn 9-jarige kon het zeewater aardig incasseren, maar mijn kleuters waren zo over de zeik, dat ze weigerden om de zeehondjes, waarvan er misschien wel twintig om de boot heen zwommen, ook maar één blik waardig te gunnen.

zeehondensafari

De zeehondensafari had écht heel leuk kunnen zijn, maar bij een harde wind zou ik deze zeehondensafari in een open boot niet aanraden. Check dus van tevoren even het weerbericht!

Jyllands Park Zoo

Ook bezochten we Jyllands Park Zoo waar de tijd dertig jaar stil lijkt te hebben gestaan en voor even voelde ik me dan weer kind. In het park was het rustig, waardoor we uitgebreid alle dieren in ons op konden nemen. Naast de speeltuintjes werden ook de herten, de vogeltjes, de giraffen en de uiteraard de newborn hyena’s tot favoriet gebombardeerd. Het leuke aan dit park was dat wederom de hond mee naar binnen mocht en hierdoor de tijd van haar leven had in deze veredelde kinderboerderij.

Jyllands zoo ouderwets

hond in Jyllands zoo

Info Jyllands Akvariet en Jyllands Park Zoo

Adres Jyllands Akvariet:
Vesterhavsgade 16
7680 Thyborøn
Denemarken

Openingstijden: dagelijks van 10.00 tot 17.00

De zeehondensafari is te boeken via Jyllands Akvariet

Adres Jyllands Park Zoo:
Haunstrupvej 13
6920 Videbæk
Denemarken

Openingstijden: dagelijks van 10.00 tot 17.00

Previous ArticleNext Article