Van borstvoeding val je af? Ik moest gewoon lijnen…

afvallen borstvoeding

Ik heb drie flinke baby’s gebaard: 3820, 4100 en 3800, een beetje trots was ik wel. Want zie je wel, die dertig kilo die ik aankwam, ging grotendeels naar mijn baby! Tja, rekenen was nooit mijn sterkste vak.

De eerste keer na de bevalling op de weegschaal was ook wel een beetje confronterend, want ik had toch echt nog 15 kilo te gaan. Maar al te druk maakte ik me er niet om, ik gaf namelijk borstvoeding! Hoppa, in the pocket, een natuurlijke manier van afvallen. Ja toch? Die skinny heb ik zo weer aan!

En opeens waren we acht maanden verder en ik liep nog steeds in die positiebroeken met extra stevige band om mijn blubberbuik een beetje bij elkaar te houden. What went wrong? 

What the hell, geef ik daarom al maanden borstvoeding!? Krijg ik er dan niks voor terug?

Begrijp me niet verkeerd, ik gaf niet alleen borstvoeding voor mezelf, ik deed het natuurlijk ook voor mijn baby. Ik hoorde immers zoveel fanatieke verhalen, ‘het beste voor je kind is borstvoeding’ en ‘zo krijg je een goede hechting’. En ja, wat ik vooral hoorde, ‘je krijgt lekker snel je oude lichaam weer terug’ en ‘de kilo’s vliegen eraf wanneer je borstvoeding geeft’. NOT.

En ik hoorde de verhalen niet alleen, het stond ook zwart op wit! Geen borstvoedings-voordeel-lijstje zonder het punt: makkelijk je zwangerschapskilo’s kwijtraken. Zijn dit wetenschappelijke feiten? Is dit ooit serieus onderzocht? Dan zat ik in ieder geval niet in dat onderzoek!

Even een willekeurig lijstje met de voordelen van het geven van borstvoeding (gevonden in Google, dus het is waar, aldus sommige mensen op Facebook… Nou ja, laat maar).

  • Moedermelk is altijd klaar en is altijd op de juiste temperatuur. Nou, nou, altijd klaar… Dan heb je de strubbeling van het opgang krijgen niet meegemaakt. 
  • Geen gedoe met flesjes steriliseren en opwarmen. Dat klopt! Maar wel gedoe met een flesweigeraar. 
  • Borstvoeding zorgt voor een vlugger herstel van je baarmoeder en beschermt tegen postnatale bloedingen. Dat zal wel, geen ervaringen mee. 
  • Je bereikt veel sneller je oorspronkelijk gewicht. HO. STOP! Nu geen dingen beloven die je niet kunt garanderen. Dit moet zijn: Het zou kunnen dat je sneller je oorspronkelijk gewicht bereikt, maar het zou ook zomaar kunnen dat je na acht maanden denkt, goh waarom springt die skinnybroek toch uit zijn naden.  

 

Mijn zwangerschapskilo’s bleven lekker plakken en op een gegeven moment kom je op het punt dat je het geen zwangerschapskilo’s meer noemen mag.

En dan moet je toch echt de feiten onder ogen zien: je moet gaan lijnen.

Afbeelding: Shutterstock

Previous ArticleNext Article
Pauline is moeder van een drietal en probeert naast haar kinderen ook al ruim 12 jaar deze website in leven te houden. Na jaren schrijven bleek de pen niet alleen goed te zijn voor mooie en waardevolle blogs, maar kan de pen ook tekeningetjes maken! Van deze tekeningetjes worden er weer leuke printables gemaakt die gebruikt kunnen worden tijdens kinderfeestjes, babyshowers en andere momenten om spelletjes te spelen. Hoe dan ook, er zitten nog genoeg ideeën in de pen. Dus kom gerust regelmatig langs om te checken welke inkt er nu weer op het papier is gekomen.