Welke Landal parken in Duitsland?

landal duitsland

Duitsland, het is één van onze favoriete vakantielanden. En tijdens onze welverdiende vakantie willen we het liefste vertoeven in een vertrouwde accommodatie. Bij Landal GreenParks vind je dat vertrouwde gevoel en laten er in Duitsland nou een aantal fijne Landal parken zijn! Zelf hebben we een aantal Landal parken in Duitsland bezocht en het kwam erop neer dat de kinderen het ook heel fijn vinden om het vertrouwde gevoel te krijgen tijdens de vakantie. Zo is daar natuurlijk altijd Bollo aanwezig bij de verschillende Landal parken. En ook in Duitsland zijn de activiteiten zoals we gewend zijn. Daarbij zijn de vakantiehuisjes wel verschillend, maar wel altijd van kwaliteit. Kortom, een Landal park in Duitsland is ook een heel goed idee. 

Maar nu komt de grote vraag, welk Landal park in Duitsland? 

Landal parken in Duitsland

In Duitsland zijn er tien Landal parken te vinden over zeven verschillende regio’s. De meeste parken liggen in oost Duitsland, maar ook de Oostzee behoort tot één van de Duitse Landal lokatie. Een populaire wintersportbestemming van Landal is natuurlijk Winterberg. Daar waar je na 4 uurtjes rijden kunt skiën met de kinderen, althans in de winter. In de zomer zijn er andere actieve bezigheden om je volop mee te vermaken. Welk Landal park het beste bij je past, is afhankelijk van wat je wilt gaan doen. Wil je avontuur en veel activiteit? Wil je een Landal park met een leuk zwembad voor de kinderen? Of wil je relaxen en genieten van de natuur? Ik heb geprobeerd om aan de hand van ervaringen een overzicht te maken met verschillende Landal parken in Duitsland.

Landal parken in de Moezel

De de Moezel véél meer is dan een vakantiegebied voor grijze muisjes, hebben we ontdekt toen we bij Landal Mont Royal verbleven. Deze omgeving is zo ontzettend leuk om met kinderen te ontdekken. Zo zijn de pittoreske stadjes als Bernkastel–Kues aan de Moezel echt om van te smullen. Al is het alleen al om op een terrasje mensen te kijken, heerlijk! Maar ook actieve geesten komen helemaal aan bod, zo is er vlak naast het Landal park een klimbos. Een wandeling met één van de grootste hangbruggen van Duitsland is in de buurt en dan hebben we nog alle wijnvelden in de omgeving. Ik zeg top! Maar we hadden het hier natuurlijk over het Landal park zelf. Ook deze stelt niet teleur. Landal Mont Royal heeft een nieuw gedeelte met energieneutrale bungalows. Deze vakantiehuisjes zijn niet alleen nieuw, maar ook duurzaam. Daarnaast is er op het park een heerlijk speeltuin met terras te vinden. Zeker bij mooi weer zal hier gretig gebruik van gemaakt worden. Het zwembad van Landal Mont Royal is prettig, maar kinderen die een waterparadijs verwachten, zullen teleurgesteld worden want dat is het niet.

Het andere Landal park dat te vinden is in de Moezel is Landal Sonnenberg. Ook hier is voor gezinnen genoeg te beleven. In de sprookjesachtige omgeving maar ook op het park zelf. Het zwembad bij Landal Sonnenberg is iets uitgebreider dan dat van Landal Mont Royal. En daarbij is op dit Landal park in Duitsland een indoorspeelhal met klimwand.

Kijk hier voor beschikbaarheid en aanbiedingen van de Landal parken in de Moezel.

Landal parken in de Eifel

De Landal parken in de Eifel zijn ook zeer populaire vakantie bestemmingen. Dit komt onder andere door het prachtige gebied, maar ook de afstand vanaf Nederland die heel goed te doen is. Binnen no-time rijd je Nederland uit en zit je in een compleet andere omgeving. Welk Landal park in de Eifel je het beste kiezen kunt, hangt af van je wensen. Landal Eifeler Tor heeft een overdekt én openlucht zwembad met peuterbad. En Landal Wirfttal heeft dan weer een recreatieplas met ligweide.

Kijk hier voor meer informatie over de Landal parken in de Eifel.

Landal in de regio Sauerland in Duitsland

In de regio Sauerland in Duitsland ligt Landal Winterberg. Zoals ik al zei is dit een populaire ski bestemming in de winter. Doordat de pistes vrij klein zijn, is Landal Winterberg ideaal voor kinderen en de beginnende skiër. In de winter is dit dus een ideaal Landal park om naartoe te gaan. Maar ook in de zomer is Landal Winterberg volop genieten. Dan veranderen de winterse landschappen in een paradijs voor mountainbikers en wandelaars en nog veel meer outdoor activiteiten.

Kijk hier voor beschikbaarheid en aanbiedingen bij Landal Winterberg.

Landal aan de Oostzee

Landal Travemünde ligt aan de Oostzee in Duitsland. Dit Landal park is perfect te combineren met een bezoek aan een Landal park in Denemarken. Van een strandwandeling langs de Oostzee tot culturele uitstapjes in één van de Hanzesteden, ook die combinatie is te vinden bij Landal Travemünde.

Voor wie geen moeite heeft om wat verder Duitsland in te rijden, is Landal Salztal Paradies misschien de beste keuze. Want met een uitgebreid zwemparadijs in Bad Sachsa én een schaatshal die het gehele jaar geopend is, is er voor ieder wat wils. Daar komt nog eens bij dat dit Landal park wederom schitterend is gelegen in de uitgestrekte natuurgebieden van de Harz. Een Landal park in Duitsland die zowel in de winter als in de zomer het bezoeken waard is.

En als laatste, kijk hier voor de prijzen en beschikbaarheid van Landal Salztal Paradies.

Previous ArticleNext Article