Thuiswerken mét kinderen – dé tips!

Sommige moeders kiezen ervoor om thuis te blijven bij de kinderen. Thuisblijfmoeders worden ze ook wel genoemd. Een aantal van die thuisblijfmoeders heeft naast het verzorgen van hun nageslacht, de behoefte aan iets ‘ernaast’. Iets creatiefs, iets waar ze hun ei in kwijt kunnen, of iets om geld mee te verdienen.

De afgelopen jaren heb ik naast het thuisblijven bij de kinderen heel veel geschreven. Ik deed dat met één of twee en soms zelfs drie kinderen om mij heen. Dat lukte!

Inmiddels vraag ik mij af hoe? Want nu alle kleintjes op school zitten, heb ik de tijd om te werken. Tijd die ik eerst eigenlijk nooit had en toch kreeg ik het voor elkaar. Ik heb erover nagedacht en ik kwam met een aantal punten, die je als prioriteit moet stellen als je thuiswerkt mét kinderen.

1. Heb zo min mogelijk prioriteiten. Accepteer het feit dat het je niet allemaal gaat lukken; én het huishouden én je werk én je kleintjes in leven houden op een zo leuk mogelijke manier. Oké, prioriteit nummer 1: houd je kleintjes in leven! De rest is geen prioriteit. 

2. Benut de dutjes van je kleintje vanaf de eerste seconde tot aan de laatste tel. Laat de boel de boel en werk alsof je leven ervan af hangt.

3. Vergeet de wasmachine. Vergeet de keuken. Vergeet het speelgoed op de vloer. En vergeet de uitpuilende wasmanden. Vergeet het allemaal. Stap erover. Stap erop. Zit er desnoods bovenop. Negeer het, verwaarloos het en werk.

4. Zet je kleintjes voor de tv. Voel je schuldig. Laat ze nóg een aflevering van de Umizoomies kijken. Voel je nóg schuldiger! En maak jezelf uiteindelijk wijs dat ze van televisie kijken heel veel leren, zodat je nog heel even door kunt werken.

5. Vers gekookte gerechten zijn zó overschat. Je kunt je energie beter nog even steken in wat werken.

6. Bestel je boodschappen online, het scheelt je heel veel tijd én het scheelt je een zenuwinzinking. Hoewel, het boodschappen doen levert wel inspiratie op…

>> Lees hier: Beste moeder met driftige peuter in de supermarkt…

>> Lees hier: Wat je niet wist… de supermarkt!

7. Accepteer altijd hulp.

8. Koffie! Drink koffie zoveel als je maag aankan.

9. Verlaag je verwachtingen, stel je prioriteiten bij. Staat de ontbijttafel er om 11.30 nog? Lekker laten staan, het is bijna lunchtijd. Zit de peuter om 14.00 nog met ongekamd haar in zijn pyjama? Laat het, het is weer bijna bedtijd. Nogmaals: verlaag je verwachtingen, stel je prioriteiten bij.

10. Lukt het niet om te werken, heb je geen zin om te werken, hebben de kleintjes wat van je nodig? Ga dan terug naar prioriteit nummer 1: houd je kleintjes in leven op een zo leuk mogelijke manier.

Afbeelding: Shutterstock

Previous ArticleNext Article

1 Comment

  1. Pingback: Papa droomt van een kantoor | Ja papa!