Sorry… Vergeten in te smeren. Maar nu heb ik geen excuus meer!

De zomerkleding ligt weer vooraan in de kast en de sneeuwschoenen zijn ingeruild voor zomerslippertjes. De zomer komt er weer aan en wij zijn er klaar voor!

Althans, dat dacht ik. Tot ik tijdens die eerste fantastische zomerse week dat app’je namens de juf in de klassenapp van mijn kinderen voorbij zag komen. ‘Vergeet de kinderen morgen niet in te smeren!’ Uuh, ja loedermoeder dat ik ben, dat zou ik dus wel vergeten. Zo aan het begin van het seizoen zit dat nog niet in mijn systeem. 

Maar ik ben heus niet de enige hoor! Het blijkt namelijk dat meer dan de helft van de Nederlanders zich niet altijd insmeert wanneer ze de zon ingaan. Want wanneer je kinderen er niet zo snel kreeftachtig uitzien na een middagje zon, dan schiet het er weleens bij in. Daarbij ben ik zelf opgevoed met de wetenschap dat ik gezegend was met een ‘dikke huid’ die wel tegen een paar zonnestralen kon. Inmiddels weten we wel beter en is het, ook voor degenen die niet zo snel zichtbaar verbranden, gewoon belangrijk om de huid goed in te smeren met een zonnecrème. En daarom heeft NIVEA SUN iets bedacht wat echt mega handig is voor medemoeders als ik.

NIVEA Zonkracht Alert

Namelijk de NIVEA Zonkracht Alert, een waarschuwing die je ontvangt via WhatsApp. Wanneer de zonkracht een UV-index van 5 of hoger heeft krijg je ’s ochtends via de app (maximaal twee per week) een melding binnen als herinnering om je in te smeren. Super handig want zo hoef ik me niet zo schuldig te voelen wanneer ik pas in de middag erachter kom dat ik mijn kinderen niet heb in gesmeerd.

Hoe het werkt: Als je de Zonkracht Alerts wil ontvangen voeg je het nummer 06-57622911 toe aan je contactpersonen en stuur je een WhatsApp-berichtje met de tekst NIVEA AAN.

Nivea Sun 2

Twee soorten insmeer-kinderen

Maar NIVEA SUN heeft aan nog meer struggels waarmee moeders in de vroege ochtend te maken krijgen gedacht. Er zijn namelijk twee soorten insmeer-kinderen en ik ben in het bezit van beide soorten.

Als eerste het ‘ik weiger ingesmeerd te worden’ kind. Dit kind zal er alles aan doen om onder het insmeren uit te komen, als moeder er aan denkt om te smeren. Voor deze kinderen heeft NIVEA SUN het insmeerlied geproduceerd. Het lied ‘Elke Mooie Dag’ laat kinderen op een vrolijke en speelse manier het belang van insmeren zien en horen. Het lied heeft een hoog Kinderen voor Kinderen gehalte en laat mijn dochter daar nou net helemaal fan van zijn. Toen ik dit liedje voor het smeren opzette, stond ze met gespitste oren voor me klaar om ingesmeerd te worden.

En ten tweede bestaat er ook het ‘ik smeer me helemaal onder kind’. De tube moet leeg is het motto. Nog voor ze bij haar voeten is aangekomen, zijn ook de bank, de vloer en de hond helemaal wit van de zonnebrand. Dit kind heeft wat moeite met doseren zullen we maar zeggen. De NIVEA Kids Protect & Sensitive Roll-on is dé uitvinding voor deze kinderen. Naast dat het product geen parfum bevat (het is dus extra geschikt voor kinderen met een gevoelige huid) en waterbestendig is, is het roll-systeem ideaal voor de perfecte dosering.

Nivea Sun 3

Nivea Sun 4

En zo helpt NIVEA SUN deze moeder met drie kinderen letterlijk uit de brand! Want vergeten te smeren? Nee, daar heb ik nu écht geen excuus meer voor!

Previous ArticleNext Article

1 Comment