18 excuses die iedere moeder gebruikt

Het hebben van kinderen brengt zoveel verrijking in je leven. Nee, nee, dit is geen regenboog schietende kwijl blog over hoe mooi het leven met je eigen oogappeltjes is. Een kind blijkt namelijk het perfecte excuus voor vele dingen te zijn. Ja heus, onderzoek van Acties.nl wijst het uit! Zo gebruiken maar liefst 6 op de 10 jonge moeders hun kinderen als excuus om onder seks met hun partner uit te komen. Voor je medelijden met de man hier krijgt, jonge vrouwen tot 30 jaar spannen met 63% de kroon. Morgen word ik 36 en mijn kinderen slapen inmiddels redelijk door. 

Hoe dan ook, die kinderen zijn gewoon ontzettend handig om te gebruiken als excuus. En naast het seks-excuus zijn hier nog 18 herkenbare momenten waarop een elke moeder haar kind als excuus gebruikt. Nou ja, bijna elke moeder.

1. Zeggen dat je naar huis moet voor het middagdutje van je baby. Wat de moeder eigenlijk zegt, is dat ze naar huis moet voor haar eigen powernap. Baby’s slapen namelijk overal, altijd en wanneer ze maar willen.

2. Je zindelijk wordende peuter als excuus gebruiken om zelf even te kunnen plassen in de winkel. Tja, sommige moeders kunnen het na een aantal bevallingen gewoon niet zo lang meer ophouden.

3. Je dreumes de schuld geven wanneer je zelf (per ongeluk uiteraard) een scheet liet gaan. Noouuuu Brammetje, wat stink je joh!

4. Of je kinderen met Sint Maarten langs een paar extra deuren laten lopen, zodat je zelf die avond ook nog wat te nassen hebt.

5. De kinderen 3 uur lang tv laten kijken, zodat je ondertussen zelf ook even verder kan met je Netflix serie. Ze hebben vakantie hoor…

6. Gouwe ouwe: ‘Sorry, ik kan geen oppas vinden…’ Maar eigenlijk is dat ook helemaal niet erg, want ik had toch al geen zin in je crappy feestje.

7. ‘Sorry, ik kan geen oppas vinden…’ Maar eigenlijk is dat ook helemaal niet erg, want ik had toch al geen zin om te helpen op school.

8. ‘Sorry, ik kan geen oppas vinden…’ Maar eigenlijk is dat ook helemaal niet erg, want ik had toch al geen zin om te gaan hardlopen.

9. Je komt weer eens ergens een half uur te laat. Tja er kon er één z’n schoenen weer eens niet vinden… Oh wacht, negen van de tien keer is dit geen excuus maar gewoon de harde waarheid.

10. Je kent hem wel: ‘excuse the mess but my child is making memories’. Maar eigenlijk had je gewoon geen zin om op te ruimen.

11. De kinderen waren weer zo druk vandaag! Ik verdien een wijntje.

12. De volgende dag… De kinderen waren weer zo druk vandaag! Ik verdien een wijntje.

13. Eigenlijk zijn die kinderen de hele week druk…

14. Soms moet je hardop praten om jezelf te kunnen horen denken. Alleen staat dat in het openbaar zo gek. Dus doe je maar net alsof je tegen je peuter aan het praten bent.

15. Je loopt om 14.00 ’s middags nog steeds in je pyjama rond. Uhh, het is vakantie hoor en de kinderen hebben pyjamadag.

16. Wanneer je een app’je krijgt van die ene moeder waar je eigenlijk helemaal niet zoveel zin in hebt. Die wis je gewoon met als excuus: ‘Oh sorry! Ik denk dat mijn dochter met m’n telefoon heeft gespeeld en per ongeluk je berichtje heeft gewist.

17. Je moet eerder van je werk weg, want je kind heeft de kat in bad gedaan en nu is er een overstroming in huis. En geen kat meer. Oké, je had gewoon geen in de vrijdagmiddagborrel.

18. Ja de kinderen wilden zó graag een Nintendo Switch! Dus tja, je geeft ze gewoon graag wat hun hartje begeert. En nu  kun je zelf na kinderbedtijd ook lekker gamen.

Je ziet, je kunt je kinderen overal voor inzetten. Maar moeders, voel je niet schuldig hoor! Ook niet wanneer je als jonge moeder je kinderen als excuus gebruikt om onder de seks uit te komen. Uit het onderzoek van Acties.nl blijkt namelijk dat jonge vaders hun kinderen het vaakst als excuus gebruiken!

Afbeelding moeder en kind: Sofi photo/shutterstock

Previous ArticleNext Article