De populairste voornamen van 2014

Net als vorig jaar komt de Ruijter ook dit jaar weer met een leuk verslag over de populairste voornamen! Opvallend is dat de werking van superfoods zichtbaar is in het lijstje ‘voornamen van 2014’. Zo zagen niet alleen op het bord maar ook in het kraambed de namen Chia, Inka en Quinoa het daglicht. Maar deze exotische namen lijken nog lang niet op de populairste namen van Nederland. De populairste namen van 2013 Sophie en Bram hebben zich ingewisseld voor Tess en Sem.

Mila, Isa, Lotte, Liam en Noah zijn de new kids on the block in de van oudsher traditionele nationale top 10. In de grote steden ziet de lijst er weer net wat anders uit want daar gaan Moham(m)ed en Sara(h) al jarenlang stevig aan kop. Kort en krachtig blijft overal een trend, de zuidelijk provincies spannen wat dat betreft de kroon want Lynn en Finn (Limburg) en Tess en Daan (Noord-Brabant) vormen hier de kopgroep.

Bekende Nederlanders blijven een enorme inspiratiebron voor de gewone Nederlander, maar dan vooral met hun eigen naam. Zelf zijn de celebs leveranciers van creativiteit. Jan Smit zorgde met zijn Emma Monique Maria Alida voor het acroniem E.M.M.A. . DJ & judoka Dennis van der Geest en zijn vrouw Zaina zorgden dit jaar met de geboorte van hun dochter voor de samenvoeging Deza. Alliteratie is bij de familie Van Dam het toverwoord, want na dochter Lola-Lily gaf actrice en presentatrice Nicolette haar tweede dochter de naam Kiki-Kate mee.

De lijst met unieke namen vallen mij nog het meeste op, vooral de vele alcoholische tinten die ik voorbij zie komen.  Alp, Asiel, Baby, Bar, Bontje, Brandy, Bruis, Comfort, Dimmen, Diva, Equinox, Feeërieke, Flow, Given, Gloria, Heavenly-Joy, Hei, Idylle,  Jazz, Rock, Ska, Karma, King, Lawina, Merci, Mint, Miracle, Praisegod, Reis, Rosé, Sherry, Smiley, Snow, Wijntje en Winter… Zit jouw kleintjes naam hiertussen?

Het is De Ruijter om het even hoe je heet. Zij zetten de naam van jouw kleintje maar al te graag op een gepersonaliseerd pakje met geboortemuisjes. Deze kun je bestellen via Facebook.com/DeRuijter.

500_deruijtervoornamen2014quinoaprovider

 

Previous ArticleNext Article
Pauline is moeder van een drietal en probeert naast haar kinderen ook al ruim 12 jaar deze website in leven te houden. Na jaren schrijven bleek de pen niet alleen goed te zijn voor mooie en waardevolle blogs, maar kan de pen ook tekeningetjes maken! Van deze tekeningetjes worden er weer leuke printables gemaakt die gebruikt kunnen worden tijdens kinderfeestjes, babyshowers en andere momenten om spelletjes te spelen. Hoe dan ook, er zitten nog genoeg ideeën in de pen. Dus kom gerust regelmatig langs om te checken welke inkt er nu weer op het papier is gekomen.

6 Comments

    1. Hahaha! Ik zou iets specifieker zijn; Merlotje of Chardonnay en in tijden van crisis misschien toch Huiswijntje 😉

  1. Hahah! Wijntje. Stel je voor dat ze internationaal gaat… You wine a lot Wijntje… Nouja, de namen van mijn kinderen staan hier gelukkig niet tussen. En de droomnaam van mijn niet bestaande (en niet aangekondigde en niet in de planning liggende) zoon ook niet. Ik dacht dat we Tess en Sem (beide overigens echt heel leuk!) wel gehad hadden…

  2. IK weet wel een vrouw die Wijnie heet…dus helemaal nieuw is Wijntje ook niet, denk ik. Tja, er zitten toch wel heel wat namen bij die ik mijn kind niet aan zou willen doen…. 😉

  3. Hallo, ik ben Wytske en mijn kinderen heten Rosé, Sherry en Wijntje… 😀 Als het AMK dán niet langs komt weet ik het ook niet!