De eerste stapjes

Ik zit aan de keukentafel wat gedachteloos te scrollen door de tijdlijn op mijn Facebook. Ik zie een leuke winactie van Shoesme voorbij komen. Deel de eerste stapjes van jouw kleintje en maak iedere week kans op een paar Babyproof Smart schoentjes uit de nieuwe voorjaarscollectie.
Leuk, denk ik dan, maar ik voel ook een weeïg gevoel in mijn maag. Ja die eerste stapjes, ik zal ze nooit meer meemaken bij mijn eigen kleintjes. Die stapjes zijn al gemaakt.

De eerste al bijna zes jaar geleden. Overigens wel op schoentjes van Shoesme (toen hadden de flexschoentjes nog ronde nopjes), want ik was toentertijd helemaal verzot op dit merk. Ik weet het nog goed, het was een dag voor haar eerste verjaardag toen ze ons verblijdde met dat bijzondere moment. Trots als een pauw was ik! Want mijn kleintje was een motorisch genie, omdat zij voor haar eerste jaar al lopen kon.

Bij mijn tweede kleintje hadden we zelf al een stuk minder haast, ‘been there done that’. Ik wist inmiddels de nadelen van (weg)lopende kindjes. Toch was hij ook een vlotte vogel die een week na zijn eerste verjaardag zijn eerste losse stapjes rechtop zette. Wederom op Shoesme schoentjes met een flexzooltje.

En toen mijn derde kleintje, de jongste. Zij nam er alle tijd voor. Het opgetild worden beviel haar ook wel prima denk ik. Bovendien stimuleer je bij zo een derde de helft minder en inmiddels weet je, lopen gaan ze toch wel een keer. Maar uiteindelijk zette ook zij na anderhalf jaar haar eerste losse stapjes in het leven en weer op de vertrouwde schoentjes van Shoesme. Je kunt wel zeggen dat ik een beetje fan ben van de Babyproof schoentjes. Want ze zijn naast heel verantwoord ook heel hip en gaaf.

Maar goed, mijn kleintjes worden groot.

De zesjarige speelt met een vriendinnetje buiten, de kleuter speelt in de tuin met de hond en de peuter… Ja! Waar is de peuter eigenlijk? Vluchtig stap ik op, roep ik haar naam en zie ik de voordeur open staan. Gelukkig tref ik haar op de stoep voor ons huis.

Tja, niet alleen alle eerste losse stapjes zijn gezet, ook alle eerste wegloop stapjes kan ik afvinken.

BP-SMART-CAMPAGNE-BEELD3

Zijn de eerste stapjes van jouw kleintjes ook (bijna) gezet? Deel deze mijlpaal met Shoesme en maak tussen 16 februari en 15 maart iedere week kans op een paar Babyproof Smart schoentjes uit de nieuwe voorjaarscollectie. Op de website van Shoesme kun je de allerleukste, mooiste of schattigste eerste-stapjes-foto uploaden.

Previous ArticleNext Article

4 Comments

  1. Wat leuk om te lezen! En ja, zodra ze lopen is het uit met de pret, haha 😉 Hier waren ze allebei negen maanden toen ze los gingen lopen. Absurd, maar zo snel was het.

  2. De eerste stapjes worden hier inmiddels gezet. Aan de hand, nog niet los. Maar goede schoenen zijn in elk geval in huis, want die zijn o zo belangrijk.