In de schoenen van een peuter

shoesme

Peuters, er is al veel over geschreven en gezegd. Ze zijn schattig, ze zijn leuk maar ze zijn vooral eigenwijs. Maar heb je weleens een dagje in de schoenen van een peuter gestaan? Of gelopen?

Een peuter op ontdekkingstocht maakt namelijk van alles mee. En tijdens zo een ontdekkingstocht moet een peuter wel stevig in haar schoenen staan, want voor je het weet gebeurt er iets en ben jij degene die haar moet dragen.

Maar hoe krijg je nou een sterke, zelfverzekerde peuter stevig in haar schoenen? 

Geef je peuter complimentjes

Maar wel alleen als je het echt meent. Complimentjes geven die eigenlijk niks betekenen, is voor een kind ongeloofwaardig. Vertel haar dus niet dat ze mooi kan blokfluiten terwijl ze er niks van bakt, dit bevordert haar zelfvertrouwen niet. Haar zeggen dat je trots bent dat ze blijft oefenen om beter te worden helpt wel en leert haar steviger in haar schoenen staan.

Maak je peuter onafhankelijk

Zelfvertrouwen heeft te maken met een positief zelfbeeld. Zelfvertrouwen en een positief zelfbeeld hebben invloed op het gedrag van een peuter, maar ook op het vermogen zelfstandig bepaalde problemen op te lossen. Je wilt je kleintje beschermen voor alles wat er in de boze buitenwereld rondloopt, dat is logisch. Maar soms kan je kleintje heel goed zelf zijn probleempjes oplossen. Door deze onafhankelijkheid te stimuleren krijgt je kleintje zelfvertrouwen in zijn eigen kunnen.

Stel geen hoge eisen aan je peuter

Ieder kind volgt zijn eigen weg, de één doet dat wat sneller dan de ander. Als je het tempo van je peuter accepteert, krijgt hij zelfvertrouwen in zijn eigen kunnen. Ben je hem elke keer een stap voor, dan kan hij het gevoel krijgen dat hij zelf helemaal niks kan. En dat is niet echt bevorderend voor het stevig in zijn schoenen staan.

Stevig in de schoenen? Stel wel hoge eisen aan het schoeisel!

Zo, dat was een lange inleiding voor mijn punt. Maar om stevig in zijn schoenen door het leven te stappen, heeft je kleintje ook goede schoenen nodig. Shoesme heeft voor iedere fase van een kleintje een passend concept. Voor de baby’s zijn daar de soft zool, de buigzame smart zool en de flexibele zool. Allemaal ontwikkeld voor kleintjes om goed te leren lopen en uiteindelijk stevig in de schoenen te staan.

Mijn peuter loopt inmiddels al vrij stevig rond op de Shoesme Urban-collectie. De schoenen bieden ondersteuning en zijn tegelijkertijd soepel. Daarnaast zijn ze volledig met de hand gemaakt van premium kwaliteit leer.

Én, een niet geheel onbelangrijk dingetje voor de bevordering van het zelfvertrouwen van de peuter, de schoenen zijn heel gaaf! Zij vindt ze heel gaaf en ze worden vol trots gedragen.

Deze peuter staat zelfverzekerd en stevig in haar schoenen!

shoesme

Previous ArticleNext Article

1 Comment