Zo vind je de beste kinderjas!

jas kind

kinderjas

Het is niet geheel eenvoudig om een goede kinderjas te scoren. Een goede jas moet dan ook aan een paar eisen voldoen, niet alleen moet die praktisch en warm zijn, maar ook de ouder én de kinderen moeten de jas mooi vinden. De zoektocht naar een geschikte kinderjas kan daarom best een lange zijn. Waar en hoe vind je nou de beste kinderjassen? 

Waar moet een goede jas aan voldoen?

Kinderen bewegen en spelen natuurlijk veel buiten. Ze klimmen, ze klauteren en ze gaan op avontuur. Het is daarom van groot belang dat ze lekker in kunnen spelen in de jas die je voor ze uitkiest. Houdt er dus rekening mee dat er nog genoeg bewegingsruimte is, kinderen ervaren het vaak erg vervelend als de stof te strak of zelfs knellend zit en het kan ze hindert in de dagelijkse activiteiten.  Een andere factor om in je achterhoofd te houden is natuurlijk de kwaliteit. Juist omdat de kinderen zoveel van buitenspelen houden is het belangrijk dat de jas van goed en stevig materiaal is gemaakt zodat ze niet binnen de kortste keren met een scheur of gat terugkomen. Ook is het handig om voor een wind- en waterdicht materiaal te kiezen, zo komen ze de hele herfst/winter door zonder kou te vatten.

Wat is er in de mode?

Naast dat een winterjas functioneel moet zijn, is het ook van belang dat de kinderen er stijlvol uitzien. Wat is er nou eigenlijk in de mode? Bij de jongens winterjassen zien we vooral dat het bomberjack erg populair is. Daar zijn wij erg blij mee, want bomberjacks zullen niet snel kapotgaan. Ideaal dus, en al helemaal omdat ze meestal een lekkere warme voering hebben, waterdicht zijn én een capuchon hebben! Voor de meiden is bont is weer helemaal in. De teddy-coat is misschien wel de meest opvallende winterjassen trends van deze winter, en die zou jouw kleine meid niet alleen lekker warm houden maar deze meisjes winterjas is ook nog eens gemakkelijk te combineren met andere modetrends. Hier zit wel een groot nadeel aan: de teddy-coat is helaas niet water- en winddicht.

Waar vind je de leukste jassen?

Winkelen samen met de kinderen is niet altijd een goed idee. Vaak kan het zelfs leiden tot stressvolle situaties, bijvoorbeeld wanneer de kinderen een driftbui krijgen. Vaak vinden de kinderen het bijvoorbeeld ook te lang duren en hebben ze geen zin om dingen te passen. Om die reden shoppen we tegenwoordig liever via het internet, als het op kleding voor de kinderen aankomt.  Er zitten ook zoveel voordelen aan, je kunt gemakkelijk websites en prijzen met elkaar vergelijken. Maar je kunt bijvoorbeeld ook filteren op kleurentrends en maten, via online shoppen zou je dus veel gemakkelijker vinden waar je naar op zoek bent. Onze laatste tip is dan ook om de winterjas gewoon online aan te schaffen! Check wel eventjes of de webshop een goed retournering beleid heeft, voor als de jas toch niet helemaal past!


juiste kinderjas

Afbeelding: Patryk Kosmider/Shutterstock

Previous ArticleNext Article