Review: Shoesme Extreme Flex®

Extreme Flex® loopschoenen van Shoesme zijn een Extreme goede aankoop (als je van de kleur houdt)!

Shoesme review

Schoenen van Shoesme? Ja, natuurlijk wil ik die wel reviewen… ik ben namelijk al aardig fan van dit merk! Mijn oudste loopt al jaren op Shoesme schoenen. Sterker nog, er is zelfs één paar (zijn krokodillenschoenen) waar hij 1 jaar lang bijna dagelijks op heeft gelopen. Dus, die ervaring wil ik mijn jongste met alle het plezier ook geven.

Mijn jongste loopt nu, na ja loopt… zit, staat, loopt, rent, valt, kruipt, zit, staat en loopt weer. Maar hij gaat hard en het echte kneuterige is ervan af. Ik kies dus voor de Extreme Flex® eerste loopschoenen. Ik maak me dan ook helemaal geen zorgen over zijn hoge wreef, want ik ken de Shoesme schoenen, dat komt wel goed.

Ik browse door de website en zie op de meisje pagina allemaal super leuke modelletjes. Super schattig, meisje-meisje, stoer, tom-boy, klassiek en hip. Voor alle stijlen en typetjes is wel wat te vinden! Maar ja, ik heb twee mannetjes, dus op naar de jongens sectie. 

Tjsa, hmm, goh, oké… hier had ik toch wel ietsje meer van verwacht. De variatie (zeker ten op zichten van de meisjes) is minimaal en vooral die kleurcombi’s zijn niet mijn favoriet. Ik ben leukere en vrolijkere varianten gewend. Maar goed, ik vind de laarsjes met rits er leuk uit zien, maar kies uiteindelijk voor enkellaarsjes met veters omdat die rekbaarder zijn voor de hoge wreef.

Blij als ik de doos open, dit zijn de betere cadeautjes! De kleine pak ze en wijst naar z’n voeten… die die! Ik doe ze aan en hij is gelijk pissig, en omdat hij nog geen woord zegt kan ik niet achterhalen wat ik nu weer fout heb gedaan. Maar toen de schoenen weer uit gingen was alles koek en ei. Lijkt mij dat ik dus eventjes moet wachten voordat ik deze nog een keer aantrek. Ook omdat ze nog ietsje te groot zijn. Hij heeft maat 22 op de groei, maar dit was wel een heel enthousiast.

Er gaan enkele weken over heen, maar ineens staat hij met de Shoesme schoenen in z’n hand weer te wijzen… die die! En dit keer is hij helemaal blij, hij probeert te springen. Maar omdat hij die vaardigheid nog niet echt beheerst gaat het over in een soort dansen. Ik ben opgelucht door zijn enthousiasme.

En ondanks zijn uitgebreide collectie van schoenen waar hij uit kan kiezen (ja, hij is nog niet eens 1,5 jaar maar mag van mij al keuzes maken), kiest hij de Shoesme schoenen als 2de favoriet. En ook de oma’s zijn te spreken over de mooie stappers. Hij draagt ze dan nu ook elke dag bij het kinderdagverblijf.

Hij stapt er stevig op door! Struikelt opvallend weinig en heeft zichtbaar plezier in alles wat ie doet. Klimmen, klauteren en kloten… alles gaat goed! Komt natuurlijk ook door zijn uitstekende motorische skills. De schoenen blijven er, zoals verwacht ontzettend goed eruit zien. Natuurlijk zie je wel slijtplekken op het leer, maar ze blijven toch mooi.

Wel vind ik de schacht van de laars wat laag, waardoor ik makkelijk de schoenen uit kan trekken terwijl de veters vast zitten. Minder praktisch met zo’n mannetje als die van mij die het liefst zelf bepaald wat ie wel of niet aan heeft.

Had ik ze zelf gekocht? Nee, niet deze… Waarom niet? Vind de kleuren gewoon echt niet mooi voor hoe ik mijn kleine zou willen aankleden. Maar even, dat is smaak!

Raad ik Shoesme aan? Absoluut! Shoesme is altijd kwalitatief super goed en voor deze categorie zeer betaalbaar en ik zou ze zelfs online durven te bestellen omdat ze toch wel goed zitten, zelf met bolle voetjes. Ik weet dan ook zeker dat onze collectie Shoesme schoenen van de oudste dan ook uitgebreid gaat worden met nieuwe stappers voor de jongste, maar dan met iets vrolijkere kleurtjes.

Previous ArticleNext Article