De kindvriendelijke kustroute van Bretagne

Uren struinen over het strand. Samen met de kinderen zoeken naar schelpen en krabbetjes. Klauteren over de rotsen. Is de zomer al begonnen? Ik heb zin in vakantie. Ik heb zin in Frankrijk, Bretagne. Daar waar de fantasieën over heldhaftige kapers en piraten tot leven komen. De zoute geuren en de wind door onze haren. Misschien vinden we wel een verlaten eiland waar we de familie Robinson Crusoé kunnen evenaren. De Bretonse kustlijn nodigt uit om kleine pleziertjes te beleven, die uiteindelijk grote verhalen worden. Vakantieverhalen die de kinderen nog lang zullen navertellen. 

Vandaag neem ik je mee naar een kindvriendelijke kustroute van Bretagne. Met de leukste badplaatsen, stranden en plekken langs de kust waar je fantastisch kunt voetvissen. 

Sensation Bretagne

Sensation Bretagne is een netwerk van 23 badplaatsen. De badplaatsen zijn gezellig, authentiek en bieden van april tot september, animaties en activiteiten voor het hele gezin. Een onmisbaar evenement in de badplaatsen van sensation Bretagne is het festival  PLACE AUX MOMES. 

De badplaatsen die behoren tot het netwerk van Sensation Bretagne zijn: Cancale, Dinard, Saint-Cast-Le Guildo, Erquy, Pléneuf Val André, Binic-Etables-sur-mer, Saint-Quay-Portrieux, Perros-Guirec, Trébeurden, Locquirec, Plougasnou, Carantec, Roscoff, Plouescat, Plouguerneau, Landéda L’Aber Wrac’h, Plougonvelin- Pointe Saint Mathieu, Camaret-sur-Mer, Fouesnant-les Glénan, Névez-Port-Manec’h, Carnac, Arzon-Port du Crouesty-Port Navalo et Pénestin.

Bretagne Pleneuf - Alexandre Lamoureux

Georganiseerde activiteiten in de pittoreske badplaatjes en animatie voor de kinderen, zijn tijdens de vakantie heel fijn. Maar samen avonturen beleven, is voor mij echt vakantie. En waar kun je nu betere avonturen beleven dan op de mooie stranden van Bretagne?

De vijf favoriete stranden in Bretagne voor kinderen

De stranden in Bretagne zijn allemaal anders. Het ene strand is door het witte en fijne zand en kraakheldere water, een paradijs op aarde. Het andere strand is ideaal voor jonge kinderen door een aangrenzende speeltuin aan het strand. Maar deze route langs de vijf stranden zijn in Bretagne favoriet bij kinderen.

bretagne Binic - Alexandre Lamoureux(1)

Het strand van Port-Mer
We beginnen bij het kindvriendelijke strand in Bretagne, het strand van Port-Mer. Een strand in een baai, grenzend aan een prachtig landschap, met uitzicht op bijzondere zeilboten waar je met de kinderen uren naar kunt turen.

Het strand van Trestraou
De tweede plek van de route gaat naar het strand van Trestraou. Het strand waar kinderen eindeloos in de golven kunnen spelen op een waveboard. Of wanneer ze oud genoeg zijn, kunnen leren surfen.

We houden een korte onderbreking in de strandroute en hijsen ons in piratenpak. Fort Boyard Breton, net naast de kust  van Carantec, nodigt je uit om je piraten fantasieën de vrije loop te laten.

Het strand van Trez hir
We vervolgen de route iets meer naar het puntje en komen aan bij het strand van Trez hir. Het kindvriendelijke strand waar kinderen kunnen spelen in een aangrenzende speeltuin.

Het strand van Tahiti in Nevez
De route gaat door naar het paradijsje van Bretagne, het strand van Tahiti in Nevez. Een waar paradijsje door zijn witte strand en kraakheldere water. En voor een mooie wandeling naar de vuurtoren.

Het strand van Carnac
We eindige deze kindvriendelijke strandroute bij het strand van Carnac. Het strand waar kinderen de hele dag door kunnen spelen en de ouders een drankje kunnen doen op het terras.

Voetvissen in Bretagne met het hele gezin

Carnac leent zich ook uitstekend voor voetvissen. Ik hoor je denken, voetvissen? Wat is dat? Voetvissen is simpelweg pootjebaden, maar dan met een visnet in de hand.

Bretagne Binic -  Alexandre Lamoureux

De plaats Carnac, aan de zuidkust van Bretagne heeft vijf grote stranden. Wanneer de zee zich terugtrekt worden de stranden omgetoverd tot uitstekende voetvis gebieden. Tijdens de jacht naar schelpdiertjes, geef je je kinderen een uitgebreide uitleg over eb en vloed. Zo krijgt deze kustroute van Bretagne ook nog een educatief tintje. Maar eerst zelf nog even googelen, want hoe zat het ook alweer met eb en vloed?

Het voetvissen kun je doen op eigen initiatief, maar je kunt ook op pad gaan met een gids. Een gids weet de juiste plekjes te vinden en kan je meer vertellen over de natuur en natuurlijk over de visjes en schelpen.

Varen op een oud bretons zeilschip

Om het verhaal van deze kindvriendelijke kustroute helemaal af te maken, bekijk je Bretagne nog van de andere kant. Ga met je gezin hetwater op en maak je een prachtige tocht op een oud bretons zeilschip. Dit is mogelijk op verschillende plekken langs de Bretonse kust.

– Roscoff
– Saint-Cast le Guildo
– Perros-Guirec
– Plougasnou

Previous ArticleNext Article