Op vakantie? Zo neem je de juiste cosmetica mee!

Reis jij deze zomer af naar een warm oord? Lucky you! Terwijl ik druk bezig ben met het verzamelen van de kampeerspullen, ben jij waarschijnlijk nieuwe bikini’s en zomeroutfitjes aan het inslaan. Over foundation en oogschaduw hoef ik mij tegenwoordig niet meer druk te maken, want op de camping is dat eerder een last dan een must. Hoewel ik dus niet meer rondhobbel met een beautycase (onder andere door ruimte gebrek), neem ik toch het één en ander mee. In een klein toilettasje…

En met deze tips neem jij ook precies mee wat je nodig hebt!

Pak alleen wat nodig is

Alles meenemen wat je nodig hebt en nog steeds je koffer dicht kunnen doen blijft een kunst. Helemaal als je ook de spullen van je kleintje in jouw koffer wilt proppen. Een handig trucje om erachter te komen welke producten je daadwerkelijk gebruikt, is door een week van tevoren vast alle cosmetica in te pakken waarvan je denkt dat je hier echt niet zonder kunt. Test een week lang wat je wel en niet gebruikt en herpak je koffer. Houd uiteraard wel rekening met de omstandigheden op je vakantiebestemming, zoals lange dagen aan het strand en warm weer.

Skip dubbele items

Past na het herpakken nog steeds je koffer niet dicht? Bekijk dan eens goed of je geen dubbele items hebt gepakt. Je hebt echt geen twee tinten roze lipstick nodig. Ook kun je sommige producten voor meerdere doeleinden gebruiken. Door wat roze of rode lipstick op je wangen te deppen heb je bijvoorbeeld meteen een blusher en neem je je tablet mee op reis? Dan is ook een spiegel overbodig! Zet je iPad op selfie stand en zorg voor een iPad Air 2 hoes met standaard, zodat je hem neer kunt zetten. Of download de spiegel app. Echt, het bestaat!

A day at the beach

Lig jij straks te bakken op een mooi strand? Dan heb je echt geen dikke laag foundation op je gezicht nodig en ook een parfum is in combinatie met de zon niet goed voor je huid. Kies liever voor een lekker geurende deodorant. Wil je toch een egale huid? Ga dan voor een zonnebrandcrème in BB cream vorm, dan sla je meten twee vliegen in één klap!

Extra opbergruimte

Moet je straks lang in het vliegtuig zitten of ga je excursies doen tijdens je reis, waarbij je lang onderweg bent? Dan is het wel zo fijn als je je af en toe even op kunt frissen. Zorg daarom dat je alles bij de hand hebt. Een handige manier om je beautyspullen altijd bij de hand te hebben is door ze op te bergen in je Samsung Galaxy S6 hoesje! Je Samsung telefoon heb je vaak toch al dicht bij je en er zijn genoeg hoesjes te vinden met wat extra opbergruimte voor bijvoorbeeld een klein lipglossje, een monsterflesje met parfum of misschien zelfs een eyeliner!

Houd je kwasten mooi

Voorkom dat je kwasten door je hele koffer verspreid raken tijdens je reis door ze op te bergen in een brushroll. Heb je deze niet? Maak hem dan gewoon zelf! Neem een gastendoekje (klein handdoekje), vouw hem dubbel en laat aan de bovenkant een strook over. Naai vervolgens de zijkanten dicht en stik over de lengte nog een aantal stroken, zodat er langwerpige vakjes ontstaan. Steek je kwasten erin, wikkel er een elastiekje of lintje omheen en je kwasten blijven netjes op hun plek!

Previous ArticleNext Article