Yoga Retreat op het Griekse eiland Amorgos

Voordat ik moeder werd, had ik werkelijk geen idee wat het moederschap 24/7 precies inhield. ‘Me-time’ nodig? Hoezo? Is dat niet een tikkie overdreven? En als je het als moeder dan zo ontzettend nodig hebt, dan neem je toch gewoon wat ‘me-time’? Hoe moeilijk kan het zijn? 

Boy I was wrong!

Kinderen zijn geweldig. Het moederschap is geweldig. Maar, er is altijd een maar, het slurpt je ook helemaal op. Je energie wordt soms letterlijk uit je gezogen. Je doet en je draaft, je geeft en je omarmt. Maar wanneer komt een moeder weer helemaal tot zichzelf?

Juist, wanneer ze een beetje ‘me-time’ pakt.

Het nemen van een pauze is als moeder best lastig. Vaak omdat er veel van ons gevraagd wordt. Maar ook vaak omdat we zelf de lat zo hoog leggen. Er zijn altijd prikkels om je heen, er zijn altijd lijstjes in je hoofd, er is altijd wel iemand.

Wanneer is het voor het laatst dat je jezelf hebt horen denken? Niet voor een ander, maar voor jezelf? Wat je dromen zijn, wat je voelt. Wanneer kwam je voor het laatst echt tot rust? En dan heb ik het niet over die 10 minuutjes op het toilet, als je door je insta tijdlijn scrollt.

Moeders hebben me-time nodig, meer dan ooit!

Voor een beetje me-time willen moeders over het algemeen geen hysterische eilanden vol met neonlampen en discotheken. Moeders willen geen kindvriendelijke buggy bestemmingen. En ik weet het, dit is iets wat je op moet bouwen. Menig kersverse moeder heeft niet de behoefte om in één keer vijf dagen op een Grieks eiland tot zichzelf te komen. Een avondje wijn drinken met vriendinnen is voldoende om je op te laden. Maar op een gegeven moment kom je in het moederschap op een punt waar je dat wel kunt. Waar je wel behoefte hebt om een paar dagen volledig tot jezelf te komen. Te ontdekken, ‘wie ben ik eigenlijk naast de moeder die ik ben?’

Laat mij daar nou de perfecte plek voor gevonden hebben. Namelijk het Griekse eiland Amorgos!

grieks eiland amorgos

Yoga Retreat bij Aegialis Hotel & Spa

Op het Griekse eiland Amorgos vind je het (enige) vijf sterren hotel Aegialis Hotel & Spa. Dit hotel leent zich uitstekend voor een ontspannende yoga retreat. Maar eerst even de vraag, wat is een yoga retreat eigenlijk en waarom zou een moeder daar haar me-time aan willen spenderen? Een retreat helpt je om afstand te nemen van alle prikkels waar je onrustig van wordt of waar je je gejaagd door voelt. En waar vroeger op yoga misschien een ietwat zweverig imago rustte, is het tegenwoordig niet meer dan bewustwording en ontspanning. En natuurlijk is het voor iedere moeder een eigen keuze hoe zij haar me-time invult, maar tijdens een yoga retreat kom je écht even helemaal tot rust. Je batterij wordt niet een beetje opgeladen, maar tot de volle 100%. Je komt door volledige ontspanning tot nieuwe inzichten en bewustwording. Iets wat thuis weer heel waardevol is om aan je kinderen mee te geven.

Bij Aegialis Hotel & Spa kun je deelnemen aan verschillende yoga retreats. Het is maar net waar je behoefte aan hebt. En het mooie is natuurlijk dat niets moet, maar alles mag!

Yoga Retreat bij Aegialis

Yoga Aegialis amorgos

griekse amorgos Aegialis

Aegialis Hotel & Spa

De naam van het hotel zegt het al, er is ook een heerlijk spa waar iedere gast vrij gebruik van mag maken. Spa faciliteiten zoals de sauna, hammam, jacuzzi, zeewater binnenzwembad en het fitnesscentrum zijn vrij toegankelijk. Maar aan te raden, als we het dan toch over volledige ontspanning hebben, is om een massage of een gezichtsbehandeling bij te boeken. Van hot stone therapie tot ontspanningsmassage.

De kamers van Aegialis Hotel & Spa zijn vrij basic, niet al te groot, maar ze voldoen prima. Persoonlijk vond ik de badkamer ietwat krap, zo yoga bestendig ben ik ook weer niet. Maar het uitzicht vanaf het balkon maakt weer een hoop goed en geeft ultieme rust.

Aegialis Hotel amorgos

Naast de bewustwording van lichaam en geest, stort Aegialis Hotel & Spa zich ook op voeding. En dan vooral op de kruiden van eigen eiland. Want ja, kruiden groeien op Amorgos gewoon simpelweg langs de weg. Oregano, tijm, munt, je kunt ze zo plukken. Maar het ongerepte land rond het hotel is ideaal voor het planten van groenten, fruit en kruiden. Daarom heeft Aegialis Hotel & Spa ook een paar biologische tuinen. De eigenaar van het hotel neemt je dan ook graag mee en laat zien wat Amorgos uit zichzelf te bieden heeft.

Yoga Aegialis herbs

Me-time is niet egoïstisch

Van even alleen naar de supermarkt tot een yoga retreat op het Griekse eiland Amorgos. Hoe je je me-time ook indeelt, het is niet egoïstisch. Het betekent niet dat je je gezin moet vergeten. Het zegt ook helemaal niks over hoe belangrijk je gezin voor je is. Maar het zegt wel dat je jezelf ook nog belangrijk vindt. Dat je tijd aan jezelf wil spenderen. Dat je jezelf iets gunt.

Dat is niet egoïstisch, dat is juist heel slim. Want wanneer je het beste uit jezelf haalt, kun je ook het beste geven. Me-time is bedoeld om jezelf weer op te laden, zodat je ook de beste versie van jezelf kunt zijn wanneer je weer bij je gezin bent. Me-time is overigens niet alleen maar goed voor moeders, ook vaders hebben me-time nodig.Booking.com


yoga retreat pinterest

Previous ArticleNext Article