Logeren bij boerderij Erve Baak

In de verte hoor ik een koe loeien, mijn kleintjes schateren op de achtergrond. Ik open de gordijnen van het keukenraam en kijk meters ver over een prachtig weiland. Zie ik daar nou twee hertjes springen? Het zonnetje komt langzaam op en de geur van een vers, warm bakkie koffie maakt mijn geluk compleet.

Boerderij Erve Baak

We logeren bij Belvilla’s boerderij Erve Baak, een modern melkveehoudersbedrijf dat continu in beweging is, maar waar ik in mijn eigen wereldje even niets van merk. Ik ben voor even in mijn droom, mijn droom van leven op een boerderij.

Maar ja, ik heb kleintjes en dus kan ik niet al te lang blijven dromen. “Mam, gaan we naar de koeien?”, vragen de drie kleintjes om de beurt. “Nou zullen we eerst even een ontbijtje eten?”, antwoord ik nog half vanuit mijn droom.

boerderij Erve Baak

Hard werken is de realiteit

Leven op een boerderij, het klinkt zo fantastisch, maar de realiteit is dat er ook gewerkt moet worden. Boer Harm weet daar alles van en zorgt ervoor dat zijn koeien niets tekort komen. Omdat zijn stal volledig geautomatiseerd is, kan hij bijna al het werk in zijn eentje af. Verbluffend om te zien hoe hij in zijn eentje, met behulp van robots een hele kudde koeien kan onderhouden. Wat overigens uiterst interessant voor de man (de programmeer-autist) is, die kijkt zijn ogen uit.

Extra blij is de gastvrije boer met de hulp die hij afgelopen weekend van mijn kleintjes kreeg. Ze gingen zo op in de koeien dat deze zelfs uit hun handen aten.

Maar niet alleen zijn koeien komen niets te kort, ook de boerderij staat er geweldig bij. Wat een plaatje om te zien en wat een schoon erf!

helpen op boerderij Erve Baak

Oude liefde roest niet

Dat je voor het boeren geboren bent en je nooit meer loslaat, leren we van de vader van boer Harm, die nog als een kwieke kerel over het erf rondloopt en helpt waar hij kan. Wat een sociale en fantastische man om een praatje mee te maken, hij laat je voelen hoe het boeren door het bloed stromen kan.

Vrijheid blijheid

Ondanks dat het harde werken de realiteit is voor de boer, is het voor de gasten bij boerderij Erve Baak volop genieten van de rust, de ruimte en de omgeving. Voor degene die verblijft in het vakantiehuis dan. De kinderen hebben zoveel ruimte dat het lijkt alsof ze minder ruzie met elkaar maken, of ze zijn zover weg dat ik het gewoon niet hoor, kan ook. Wandelen met de hond door het heerlijke weiland van boerderij Erve Baak en langs de boerenslootjes, wat een vrijheid blijheid voor ons allemaal.

spelen op boerderij Erve Baak

De kers op de taart

Vlak voordat we onze boerenleven weer moeten inruilen voor onze eigen harde realiteit (terug naar ons rijtjeshuis) komt de boerin ons halen voor het heugelijke nieuws dat er een kalfje in aantocht is. Voor de laatste keer hijsen we de kleintjes in hun overall en sprinten we naar de stal, waar de koe, moeder in spe, vlak voor onze neus een kalfje ter wereld brengt.

boerderij Erve Baak
boerderij Erve Baak

De kers op de taart die onze avonturen op de boerderij helemaal compleet maakt. Ik heb weer genoeg input om de komende tijd te kunnen dromen. Dromen van een leven op een boerderij.

Nieuwsgierig of wil je ook verblijven bij deze super leuke boerderij Erve Baak? Hier vind je meer informatie over de beschikbaarheid en tarieven >>

Previous ArticleNext Article

2 Comments