5 inpak-tips voor een vakantie met kids

Vandaag moeten we het gaan doen. Inpakken voor de vakantie. En eigenlijk is inpakken voor de vakantie net zoiets als bevallen, want of je nou met de auto gaat of  gaat vliegen, het past gewoon niet!
Maar zoals iedereen altijd zegt ‘er is er nooit één blijven zitten’ bij bevallingen, geldt ‘er is nog nooit iemand thuis gebleven’ omdat het allemaal niet past als je op vakantie gaat. Er zijn gewoon andere oplossingen, zoals deze volgende tips:

1. Je kunt je geen 20 kledingkeuze opties veroorloven, dat past namelijk niet in je tasje of koffertje. Ieder mag drie shirtjes zonder mouw, twee shirtjes met korte mouw en één shirt met lange mouw (voor een zon bestemming) meenemen. En kies items van hetzelfde kleur genre, zodat je gemakkelijk een wasje kan draaien tussendoor.

2. Gebruik vacuumzakken. Bij slim gebruik kun je namelijk een extra shirtje veroorloven. Let wel op dat je er geen kleding in stopt waar je een kwartier op gestreken hebt. Stop er bij voorkeur een shirtje in wat er gekreukt uit mag komen. Of gebruik het voor je handdoeken (wel weer graag in dezelfde kleur als je shirts i.v.m. de was) deze mogen er wel wat gekreukt uitkomen.

3. Laat (een groot deel) van je make-up thuis. Zeker als je naar de camping gaat! Een gebruinde huid heeft geen foundation nodig en als je dan toch make-up gebruiken wilt, beperk dat dan tot alleen mascara. En als je het echt niet laten kan, bedenk dan goed welke kleurkeuze je hebt gemaakt voor je kleding en pas daar je oogschaduw en je lippenstift op aan.

4. En als jij compromissen moet sluiten met je make-up, moeten de kleintjes en de man uiteraard ook ergens inleveren. Koop voor de man een Leatherman, je hebt gegarandeerd een tevreden man de hele vakantie. Want die voelt zich de koning te rijk met zijn multitool en die gereedschapskoffer kan in de schuur blijven, waardoor jij weer een extra paar schoenen mee kunt nemen. En de kleintjes? Die moeten genoeg hebben aan het mega kindvriendelijk resort of camping met 80 glijbanen in het zwemparadijs en 10x per dag de ‘Hoki Poki’. Er hoeft dus geen speelgoed mee!

5. Proppen. Gewoon doorproppen tot het echt niet meer kan. En let op! Pas weer openmaken op plaats van bestemming.

Fijne vakantie!

Previous ArticleNext Article

1 Comment

  1. Wat een goede tips. Ik ben ook nogal zo’n moeder die veel te veel wil meenemen. Een kwestie van ‘op alles voorbereid zijn’. Dit jaar gaan we voor het eerst met de kleine vliegen en daarvoor zijn de voorbereidingen ook al getroffen. Speelgoed, cadeautjes, lekkernijen. Ik heb zelf nogal last van mijn oren, dus doe standaard oordopjes in. Voor mijn dochtertje heb ik ook oordopjes gekocht, pluggies kids van alpine, zodat zij hopelijk ook geen last heeft tijdens het vliegen. Verder zag ik dat je ze ook nog normaal kan gebruiken tijdens het zwemmen enzo, dus ideaal. Nog een paar dagen voordat we met het vliegtuig vertrekken. Ik heb er zin in!