Maya en de Pollenbollen

Ik heb geen zin in een speelparadijs of een ontplofte woonkamer. In plaats daarvan gaan we naar de schouwburg. Dat dat niet alleen voor oude mensen of hippe 30ers is, is mij allang duidelijk. Vandaag zie ik maar weer dat er meer van die cultuurouders zijn, die hun kroost graag op een speelse manier wat cultuur willen bijbrengen. Als mijn kinderen zeggen ‘we gaan naar de musical’ dan zou mijn oma in ruste goedkeurend geknikt hebben en hier overigens een totaal ander beeld bij hebben dan wij. Wij bezochten namelijk de musical van Maya de Bij. Zo ontzettend leuk….

Vandaag gingen we dus met de kindjes naar de schouwburg, naar de ‘Maya show: Maya en de pollenbollen” en wat hebben we genoten! Zodra de kinderen ‘Maya de Bij’ horen zij ‘Plopsaland’ en dus zijn ze enthousiast. De verwachtingen waren hoog en ik kan alvast verklappen, dat die ook dit keer meer dan waar gemaakt zijn.

maya pollenbollen

Mijn kinderen (en ik stiekem ook) vinden Maya de Bij leuk. Ze zijn al vier en zes jaar oud, maar dat vrolijke, lieve, dansende bijtje maakt ze nog steeds aan het lachen. Ik heb, dankzij mijn kinderen, het perfecte excuus om ongeneerd mee te doen en lekker te genieten.

Al schommelend en zingend opent Maya de voorstelling. Het décor is mooi, Maya de Bij is adembenemend en van het geroezemoes in de zaal is niets meer over. Iedereen is stil. Ze zingt prachtig, de voorstelling is begonnen. Willie is jarig, maar dat is hij zelf een beetje vergeten. Maya wil een echte verjaardagstaart voor hem maken met pollenbollen. Die pollenbollen had Willie de dag daarvoor gezocht, maar hij is er drie kwijtgeraakt. We gaan op zoek naar de drie missende pollenbollen. Dit hele avontuur wordt bezongen en gespeeld in fantastische decors. De musical is interactief, dus we mogen lekker meedoen. Dat maakt het extra leuk. We maken slapende Willie wakker door hard op de grond te stampen, we klappen mee en moedigen Ben de mestkever aan om een mooie ronde kleine mestbal te rollen.

maya de bij

In onze zoektocht naar de missende pollenbollen maken we kennis met Flip de Krekel, Beatrice de Vlinder, Ben de Mestkever, Thecla de Spin en dokter Ragebol. Zelfs Mega-Maya komt nog even tevoorschijn. Dat is een leuke verwijzing naar superheld Mega-Mindy (zelfde actrice) Allemaal zijn ze leuk, grappig of zelfs een beetje spannend.  Met elkaar beleven we een mooi avontuur wat helaas veel te snel voorbij gaat. Gelukkig worden alle pollenbollen gevonden en kan de verjaardagstaart gemaakt worden. We sluiten af met het verjaardagsfeest voor Willie. Uiteraard doen we dit met elkaar en geheel in stijl. Dansend, zwaaiend en zingend. Als de gordijnen dicht gaan beseffen we dat dit feestje helaas echt voorbij is, maar jongens… wat was het leuk!

Kijk hier voor de speellijst van de theatershow Maya en de Pollenbollen

Previous ArticleNext Article