Ernst en Bobbie, Wij Willen Water show

“Wat vond je het leukst mam?”, is altijd het eerst wat de zesjarige vraagt als we ergens geweest zijn. In dit geval waren we bij de theatershow ‘Wij Willen Water’ van Ernst en Bobbie. Nou daar weet ik wel antwoord op: “Het koppie van de peuter toen de aap plotseling op het podium verscheen. Wat keek hij verbaasd met zijn stralende oogjes.”
Dan is het mijn zesjarige aan de beurt om te vertellen wat ze het allerleukste van de show vond. “Ik moest zo lachen om wat Ernst zei: heeft er iemand in je mond geplast Bobbie?” Soms blijft ze toch nog een beetje kleuter met alle humor van dien. Maar ik snap het ook wel, het was een hilarisch grappig stukje waarbij de hele zaal in een deuk lag. Dan is het de beurt aan de peuter. “Dat oma bril in de aap zat.” Als je dit zo leest zul je wel denken, waar gaat dit over? Ook wij moesten dit even ontcijferen. Maar wat hij het leukste stuk vond, was dus dat de aap die plotseling op het podium verscheen geen echte aap was maar Ome Bill in een apenpak!

wij willen water

We waren gisteren dus naar de voorstelling ‘Wij Willen Water’ van Ernst en Bobbie in de Speeldoos in Baarn. Met een Bobbie-petje op het hoofd, waren de zesjarige en de peuter (minipeuter verbleef bij oma) helemaal klaar voor de show. Het verhaal draait om schoon drinkwater. Als Ernst en Bobbie erachter komen dat het water in hun huisje het niet meer doet, belt Bobbie een loodgieter, wat geen loodgieter blijkt te zijn maar de actie 0900-WATER. Op een enthousiaste en ietwat onhandige manier doneert Bobbie 200.000 euro aan de actie. Uiteraard hebben ze niet zoveel centjes, dus gaan ze leuren bij Ome Bill (oma brill aldus de peuter). Als dan ook nog hun huisje, inclusief cheque in de hens gaat, besluiten ze om zelf de Nbuku-stam (waar de inzameling actie voor was) te voorzien van schoon drinkwater. Klinkt allemaal heel simpel, maar uiteraard gaat dit niet zonder slag of stoot.

Al met al een leuke show, met bekende liedjes en als je ze niet kent zijn ze zo aanstekelijk dat je ze binnen no-time meezingt. Veel interactie met het publiek, werkt altijd erg leuk bij de kleintjes, die regelmatig de ramen deden trillen met hun geschreeuw. Maar ook de ouders en opa’s en oma’s worden erbij betrokken.

Tot en met 17 mei 2015 treden Ernst en Bobbie door het hele land op met de show Wij Willen Water. In november en december wordt hun toer echter tijdelijk onderbroken omdat ze in deze maanden optreden met hun vrolijke Sinterklaasshow Pimp de Sint. Kijk voor meer info op www.ernstbobbie.nl

meet en greet

Meet & Greet met Ernst en Bobbie
Ja-papa Arno, de zesjarige en de peuter.

 

Previous ArticleNext Article