Met de peuter naar het theater: Kikker is jarig

Gisteren heeft theater de Meervaart de groene loper uitgerold. Er kwam namelijk speciaal bezoek van een jarige Kikker. Maar niet alleen Kikker ging over de groene loper, ook heel veel van zijn kleine kikkervriendjes waren aanwezig bij dit feestje. De nieuwe theatershow ‘Kikker is jarig’ ging namelijk in premiere. Ook mijn eigen peuter-kikkertje en ik mochten dit premiere-feestje meevieren.

kikker

De groene loper en met Kikker op de foto (of in mijn peuters geval, Kikker een handje geven) was nog maar het begin van het feest. Want binnen in het theater gebeurde het. Kikker zijn 25e verjaardag werd gevierd. Een beetje spannend vond mijn peuter het wel. “Ik vind Kikker niet eng, maar het donker wel spannend”, zegt mijn peuter terwijl we de zaal inlopen.

De zitverhogers zijn niet aan te slepen, het is tenslotte een kindervoorstelling. Maar als iedereen zijn plekje gevonden heeft en klaar zit, gaan de gordijnen open. Een magisch moment voor de zaal en ik kan me zo voorstellen dat het ook een magisch moment moet zijn voor de acteurs. Nu gaat het dan echt beginnen. Kikker wordt gespeeld door Wesley de Ridder, hij begeleidt de pop met zijn handen en voeten. Hij weet Kikker precies zo neer te zetten als ik hem ken van televisie en uit zijn boekjes. Een andere opvallende poppenspeler is Babbe Groenhagen, die Haas speelt. Ze leeft zich geweldig in haar rol in. Met haar enthousiasme en overtuigingskracht weet ze een prima Haas neer te zetten. En ook varkentje doet het zeer goed bij het publiek, jong en oud. Dick Feld laat het lieve en naïeve, maar bovenal komische karakter van Varkentje tot leven komen. En als laatste was Eend een aanwezig karakter op het toneel, gespeeld door Dide Vonk.

Het Verhaal
Kikker is jarig en wil zijn feestje vieren met zijn vrienden Eend, Haas en Varkentje. Als hij bij zijn vriendjes langs gaat, lijken ze zijn verjaardag helemaal vergeten te zijn. Kikker wordt daar verdrietig van en besluit te vertrekken. Uiteraard gaan zijn vriendjes (die zijn verjaardag helemaal niet vergeten zijn, maar Kikker willen verrassen) naar hem op zoek. Zullen ze uiteindelijk toch nog een feestje vieren?

In het verhaal is veel humor voor groot en klein verwerkt en aan het einde is er ook nog wat interactie met het publiek. De theatervoorstelling is eigenlijk voor kinderen vanaf 4 jaar. Maar mijn peuter van 3,5 en heeft duidelijk genoten van de voorstelling en het was prima te volgen voor hem.

‘Kikker is Jarig’ is echt een aanrader om samen met je kleintje te bezoeken!

Pin It
Previous ArticleNext Article

1 Comment

  1. Pingback: Wat je niet wist… het jaar 2014