Deep Ocean Monsters – De onderwater musical (review)

Wat een leuke dierentuin is Burgers’ Zoo toch eigenlijk. Jaren geleden heb ik er een super leuk bedrijfsuitje gehad, maar toen nog kindloos had de dierentuin niet een spetterende indruk achter gelaten. Wel een zeer leuke herinnering! Maar, met kinderen zie je en beleef je hele andere dingen.

Het park is groot, maar niet zo groot dat je helemaal kapot ben van het wandelen. Alles is met kinderwagen super goed toegankelijk. De dieren hebben best wat ruimte en het Aquarium, wauw… wat een Aquarium! Eerst kom je binnen en denk je, euh wat is dit? Oogt een beetje als een gek strandhoekje in een tuincentrum, maar zodra je verder loopt begin je het te snappen. Het voelt namelijk alsof je vanuit het ondiepe langzaam naar het diepe loopt! Zeer onder de indruk!

Oké, wij hebben Artis als referentie materiaal! Onze tripjes zijn vaak kort en met matig weer op zo’n dag dat je gewoon even niet meer weet wat je moet doen met je middag. Fijn zo’n jaarkaart! Wat gaan we kijken? Vissen, vlinders… kies er maar één! 

Maar, bij Burgers’ Zoo wil ik alles zien en wil ik niet kiezen… Ik heb dan ook spijt dat we op ons ‘Artis’ gemakje er heen zijn gegaan! We hadden er prima nog uren extra kunnen verblijven.

Maar, waar we voor kwamen… de nieuwe onderwater musical – Deep Ocean Monsters!

En, ik was huiverig, want het leek me leuk om met het hele gezin te gaan. Maar de jongste is 14 maanden en dat is me toch een onrustige leeftijd, althans zo ervaar ik het. Dus een hele show uitzitten met een dreumes die wil lopen, maar het eigenlijk nog niet kan is een uitdaging. Maar hé, het was het proberen waard, toch?

De show duurt een half uur en de zaal is zo ruim, dat je prima de kinderwagen in het midden van het pad kan neerzetten zonder dat het in de weg staat. En er zijn ook genoeg plekken naast een zoals ik het noem “vluchtweg”. Je hoeft dus niet iedereen op te laten staan en voor het zicht te lopen. Ja, noem het onbenullig, maar dit zijn dingetjes die het verschil kunnen maken tussen en prima show en een echt hele fijne ontspannen show.

De show begint met een duidelijk intro filmpje en gaat over in een spectaculair lichtgevend podium (blacklight). Heel mooi en leuk gedaan! Al moet ik zeggen dat ik aan het einde het koraal (decorstukken) wel op me af zie komen en het me afleid van de ‘monster’ vissen.

Zoë steelt de show met haar vrolijke en lieve koppie! We konden ook niet weg zonder dat er een foto was van de oudste met Zoë… euh ja, dreumes moe enzo… sorry lieverd… dat gaat dus niet lukken!

Deep Ocean Monsters - Burgers' Zoo 3

Maar de liedjes zijn heerlijk! Echt musical stijl en helemaal mijn ding! Mijn jongste hupste vrolijk op schoot mee en de oudste (4jaar) greep elke kans aan om mee te klappen.

Na een kwartier hield de jongste het toch voor gezien, die kon z’n aandacht er niet meer bij houden. Niet omdat het saai of ingewikkeld was, maar puur omdat de timing van de première voor hem op een ongunstig tijdstip was. De show gaat 4 tot 6 keer per dag spelen, dus is er altijd wel een beter geschikt momentje.

De peuter vond het geweldig. Hij riep zelfs mee met een publieksvraag, en dat doet hij anders echt nooit! Zelf vond ik het praat gedeelte wat schreeuwerig en misschien wel iets te veel te snel, maar hé.. ik was ook wel beetje afgeleid door de onrustige dreumes. De oudste heeft ontzettend genoten en dat is het belangrijkst, en… die liedjes! Love it!!

Ik zou dus zeggen… neem de tijd voor Burgers’ Zoo en bezoek zeker de Onderwater Musical. Voor jong en oud leuk en je kunt de show plannen op het moment dat je kind er de aandacht voor heeft. De rest van de dag kan je invullen met een geweldige dierentuin, met speeltuin en veel fijne plekken voor hapje en drankje… zelfs je eigen gesmeerde boterhammen kan je lekker in de tropische tuin nuttigen!

Plan dus een uitgebreide dag Burgers’ Zoo en laat de ‘ik verveel me’ middagen voor de jaarkaart van Artis.

@Wildlands – Dierenpark Emmen… de lat ligt hoog!

Previous ArticleNext Article

2 Comments

  1. Ik ben erg benieuwd naar de musical, hoor er alleen maar goeds over. Wij hebben een jaarkaart voor Burgers Zoo, dus we gaan zeker de musical nog bezoeken!