Tiptoi

Al een aantal dagen wilde ik graag het speelgoed Tiptoi met mijn kleuter proberen. Tiptoi is winnaar van de titel ‘Speelgoed van het jaar’, dat belooft dus wat. Maar door eerst alle Sinterklaasdrukte en de meteen daarop volgende kerstdrukte, kwamen we er maar niet aan toe. Maar nu was mijn kleuter niet helemaal lekker en hadden we een verplicht dagje ‘bankhangen’. Het moment om de Tiptoi er dus bij te halen.

Interactief leersysteem

Tiptoi is een interactief leersysteem voor boeken spellen en puzzels. Wij hebben het boek ‘Op de boerderij’. In dit boek kun je met de stift op de afbeeldingen of de symbolen drukken, of eigenlijk ’tippen’. Dan krijg je een duidelijk gesproken uitleg over wat het symbool inhoudt. Bijvoorbeeld een spelletje spelen, of de Tiptoi vertelt je allerlei weetjes over de boerderij. Erg leerzaam. Zo ontdekte mijn kleuter dat een kuiken uit een ei van een kip komt. En ze begon ook meteen mee te zingen met het liedje ‘Boer wat zeg je van mijn kippen’. Ook het spelletje geluiden raden, heb ik meerdere keren voorbij horen komen. Tiptoi en het boek ‘Op de boerderij’ is dus volop ontdekken en spelend leren voor mijn kleuter.

Meerdere Tiptoi boeken

Er zijn meerdere Tiptoi boeken te verkrijgen, zoals ‘de wereld van muziek’ of ‘wij leren Engels’. Maar ook verschillende spellen en puzzels behoren tot de Tiptoi collectie. Als je het mij vraagt is de Tiptoi zeker een terechte winnaar van de titel ‘Speelgoed van het jaar’!

Pin It
Previous ArticleNext Article

2 Comments

  1. het is een heel leuk en leerzaam lees leer boek. in de winkel wou mijn zoontje (bijna 4 jr) hem al meteen mee nemen.

  2. graag zou ik de tiptoy willen winnen voor mijn zoontje ryan omdat hij erg ondernemend en leer gierig is..
    hij zit sinds een paar weken op de basisschool,en ik zie dat mijn kleine mannetje groot wordt
    elke keer als tiptoy op tv is zegt hij kijk is mama die is leuk daar kan je mee leren!
    daarom zou ik graag kans maken op deze geweldige tiptoy zodat ik ryan een groot plezier kan doen!

    vr gr marinda