Knibbel Knabbel Knuisje

De dagen worden korter en vooral ook kouder en automatisch zitten we daardoor ook weer meer binnen. Het is voor ons dus echt weer spelletjestijd. En eigenlijk vind ik dat zelf helemaal niet zo erg. Lekker met een kopje thee of warme chocolademelk en een bak pepernoten een spelletje spelen met mijn kleintjes. Extra leuk is het om nieuwe spelletjes te testen, zoals dit spel van Jumbo: Knibbel Knabbel Knuisje.

Knibbel knabbel

De pret begint al met de verschillende varianten die mijn zesjarige kan bedenken op Knibbel Knabbel Knuisje. Haar eerste variant is Knibbel Knabbel Knuisje, wie krabbelt er aan mijn pluisje… Wordt vervolgt met  Knibbel Knabbel Knuisje, wie knabbelt er aan mijn kruisje… Ja, humor heeft ze wel.

Maar het spel gaat als volgt. Het is de bedoeling dat je vier verschillend gekleurde ‘snoepjes’ van het huisje van de boze heks probeert te verzamelen. Maar als je het verkeerde ‘snoepje’ pakt (dat kun je testen bij de voordeur van de heks), komt de boze heks tevoorschijn en moet het ‘snoepje’ teruggeplaatst worden. Als de heks in haar huisje blijft, mag je het snoepje houden. Je zou kunnen onthouden welk snoepje je wel of niet kunt pakken. Met de nadruk op ‘zou kunnen’. Ik vond het zelf namelijk al erg lastig, aangezien het huisje draait en iedereen de snoepjes weer op een andere plek terugplaatst.

Aan het einde van het spel trok ik de conclusie dat het een erg leuk spel is, maar de heks iets te vaak omhoog komt. Nou kan dat natuurlijk door ons vergeetachtige niveau komen, maar eigenlijk denk ik dat er in verhouding iets teveel snoepjes zijn die de heks omhoog laten komen. Verder hebben mijn kleintjes al aardig wat uurtjes plezier in dit spel zitten. Aanradertje dus!

Winnen
Ik mag namens Jumbo een exemplaar van dit spel weggeven. Wil je ook samen met je kleintje(s) Knibbel Knabbel Knuisje spelen, laat dan je gegevens achter op het winformulier en volg Voormijnkleintje.nl op Facebook, Twitter en/of Instagram.

Winactie is verlopen

Previous ArticleNext Article

11 Comments

 1. Wat superleuk zeg! En je mag het ook nog eens weggeven… Dat is zeker geweldig! Ik doe graag mee… Ik volgde je al op facebook, maar nu ook op bloglovin. Vind ik zelf net iets overzichtelijker;-)

 2. Ik doe graag mee gezellig spelletjes spelen is hier favoriet en een nieuw spel is altijd een leuke nieuwe uitdaging

 3. Vroeger, ik was toen nog klein,
  kwam het sprookjesboek tevoorschijn.
  Mijn mama of papa lazen mij voor
  en daarna ging ik op één oor.
  Het ging over een peperkoekhuisje
  en iets van knibbel-knabbel-knuisje.
  Ik stond helemaal perplex
  van Hans, Grietje en de heks.
  Tja, de jaren gaan heel vlug.
  Nu denk ik er vaak aan terug.
  Bij mijn zoontjes is dit verhaal favouriet,
  Maar hele dagen lezen….dat wil mama niet.
  Nu is het verhaal omgezet in een spel,
  En spelletjes spelen….dat wil mama wel !
  Hopelijk alsnog met z’n allen van Hans en Grietje gaan genieten,
  Dus laat ik deze kans niet schieten.
  Wij hopen met z’n allen te mogen winnen,
  Dan kan het “snoepen” en spelen gaan beginnen !

 4. Het lijkt mij een heel leuk spel om met mijn zoontje te spelen, maar ik zal het ook zeker meenemen naar school en in kleine groepjes met mijn kinderen in de klas spelen. Het ziet er erg uitnodigend uit.

 5. Erg leuk voor mijn zoon David, zou leuk zijn om met zijn vriendjes te spellen, ziet er erg leuk uit.