Groei maar!

Sinds afgelopen weekend is mijn kleuter niet zo lekker. Ze heeft een beetje last van haar buikje en heeft zelfs moeten overgeven. Zo zielig om te zien bij je kleintje. Ik heb haar dus lekker vertroeteld. Een bedje voor haar gemaakt op de bank en heel veel voorgelezen. Ook mijn dreumes is dol op voorlezen. Zijn boekjes-keuze is iets anders dan die van mijn kleuter, dus hier en daar moet er een compromis gesloten worden. De boekjes die ik mijn kleuter voorlees, daar kan mijn dreumes zijn aandacht niet zo goed bijhouden. En andersom is het weer een tikkie saai. Mijn dreumes is gek op ‘flapjes boekjes‘. Elke keer is het weer een verrassing wat er achter het flapje gebeurt. Zelfs na drie keer lezen.

Het boekje ‘Groei maar‘ van Leen van Durme, is zo een leuk boekje met flapjes. In de natuur groeit en verandert er van alles. Het gras groeit en uit de wolken komt de regen. Achter elk flapje kan mijn dreumes de veranderingen zien.
En het boekje heeft ook mijn kleuter tot een paar vragen geprikkeld. Na het lezen van het boekje vroeg mijn kleuter: ‘Mama, jij groeit toch niet meer?’ ‘Nee dat klopt’, antwoordde ik. ‘Maar je bent nog wel jarig toch?’ vroeg mijn kleuter zich weer af. ‘Ja dat nog wel, ik word nu alleen nog maar ouder en niet meer groter.’

Pin It
Previous ArticleNext Article
Pauline is moeder van een drietal en probeert naast haar kinderen ook al ruim 12 jaar deze website in leven te houden. Na jaren schrijven bleek de pen niet alleen goed te zijn voor mooie en waardevolle blogs, maar kan de pen ook tekeningetjes maken! Van deze tekeningetjes worden er weer leuke printables gemaakt die gebruikt kunnen worden tijdens kinderfeestjes, babyshowers en andere momenten om spelletjes te spelen. Hoe dan ook, er zitten nog genoeg ideeën in de pen. Dus kom gerust regelmatig langs om te checken welke inkt er nu weer op het papier is gekomen.