Naar de bios met je kleintje

Ik probeerde laatst met vriendinnen af te spreken om een avondje naar de bioscoop te gaan. Dit wilde niet helemaal lukken en uiteindelijk is er niets concreets afgesproken. Mijn man was in de veronderstelling dat er wel iets afgesproken was en dacht dat ik de volgende avond niet thuis zou zijn. Ik zei dat ik wel thuis zou zijn en die avond niet naar de bioscoop zou gaan, waarop mijn kleuter heel slim inhaakte: ‘Ik wil wel met jou naar de bioscoop, papa’. Hoe dan ook, mijn kleuter vindt de bioscoop één groot avontuur.

Film ERNEST & CELESTINE

Vind jij het ook leuk om met je kleintje naar de film te gaan? Vanaf afgelopen woensdag 12 december is de film ERNEST & CELESTINE te zien in de bioscoop. En aankomende zaterdag 15 december worden in het Ketelhuis in Amsterdam twee speciale voorstellingen georganiseerd van de animatie film ERNEST & CELESTINE. Kinderen die hun knuffelbeer of knuffelmuis meenemen mogen voor de helft van de prijs de film zien, die zowel begint om 12:15u, als om 14:15u.

Het verhaal

ERNEST & CELESTINE gaat over een onwaarschijnlijke vriendschap tussen een klein muisje en een grote beer. Je zou niet verwachten dat die twee dieren goede vrienden kunnen worden, maar Ernest en Celestine bewijzen het tegendeel. Als de dikke, hongerige beer Ernest in vuilnisbakken zoekt naar iets te eten, vindt hij het kleine muisje Celestine. Een smakelijk hapje, maar Celestine smeekt hem haar niet op te eten: “Als je me niet opeet, geef ik je wat je het liefste wil in de hele wereld!” Vanaf dat moment haalt Celestine, terwijl ze haar eigen leven probeert te redden, dat van Ernest helemaal ondersteboven. Het is het begin van een bijzondere vriendschap die in de muizenwereld (de onderwereld) en de wereld van de beren (de bovenwereld) stof doet opwaaien, maar Ernest en Celestine overwinnen alle vooroordelen.

 

Previous ArticleNext Article