Sint en een goed doel

Ja hoor het is weer zover. We worden weer doodgegooid en platgebombardeerd met spelletjes, speelgoed en de meest coole gadgets op tv en in de speelgoedboeken. En laten we alle Sinterklaas blogs, columns en foto’s met gevulde schoenen op social media niet vergeten. Ja, ik ben mede schuldig. Mijn kinderen kijken (misschien wel teveel) tv en ik ga vol enthousiasme mee de speelgoedboeken in om de wensen met grote kringels te laten markeren. Nog erger, ook ik schrijf weer zo’n stukje.

Ik heb een slechte eigenschap, ik verwen mijn kinderen graag, niet te veel hoor maar wel zoveel mogelijk. Zolang het kan en natuurlijk met wat het budget toelaat.

Mijn kleuter weet heel goed wat hij wil, namelijk… ALLES! En jawel, hij is aardig op weg. Waar ik mijn puber blij kan maken met fashion cheques, schoenen of bonnen van een parfumerie, wordt de kleuter blij van alles wat hij nog niet heeft zolang dit in de categorie “jongens speelgoed” valt. Auto’s, robots, superhelden, spelletjes, Wii games, knutselspullen, je kan het zo gek niet bedenken, keuze genoeg.

Waar ik vorig jaar nog ‘Sinterklaas stress‘ had en de nodige goede adviezen heb gekregen en ook opgevolgd, heb ik een klein deel online geregeld. Dus dit jaar iets minder stress. Uiteraard neem ik nog een snipperdag om zeker te zijn dat alles in huis is, maar ik voel me nu al minder overspannen.

Ruimte voor nieuw speelgoed heb ik onlangs gemaakt door 2 grote zakken “oud” en niet gebruikt speelgoed en knuffels te doneren aan een goed doel. Een doel dat ervoor zorgt dat er arme gezinnen in Nederland ook een leuke Sinterklaas kunnen vieren.

Met een tevreden gevoel ga ik Sinterklaas vieren. Samen met mijn ouders en mijn twee “verwendjes”. Want speelgoed is magie en laat ieder kind toch even blij zijn. Arm, modaal of rijk, iedereen wil zijn kind zien stralen.

Fijne Sinterklaas.

Liefs, Diana

Previous ArticleNext Article

8 Comments

 1. Jij ook een fijne sinterklaas! Dit jaar hier geen stress, dacht dat ik veel minder zou hebben dan andere jaren. Net alles ingepakt en geteld. Oeps, toch weer meer. Maar niet mijn schuld hoor 😉 Er zijn ook nog lieve opa’s en oma’s die de zak meevullen.

 2. Oh ik ben zo blij dat we onze kinderen kúnnen verwennen! Ja toch? Met aandacht, liefde en ja ook met leuke hebbedingetjes! Wat tof dat je oud speelgoed zo weer een mooi plekje geeft, love it! En wat is Mace weer blij met zijn nieuwe spelletje he? Echt mooi om te zien! De blijheid die van zijn koppie afstraalt is toch ook magisch?! <3 <3

  1. Klinkt erg misschien maar de uitspraak: beter verwend dan verwaarloosd ben ik het echt mee eens. En inderdaad niet alleen op het vlak van cadeaus maar zeker ook het vlak van aandacht en liefde enz xxxx

 3. Ik hou der van,
  Verwennen zolang het kan!!!
  Heel veel liefde en een snufje kado,
  Is voor oma en kleinkind een eldorado!!

 4. Meestal doe ik het voor iets kleins weg via een appeltje eitje pagina…dus voor een boodschap 🙂
  Soms verkoop ik een spel, als het nog redelijk nieuw is en er goed uit ziet.
  Oh ja en we hebben een keer veel verkocht op een speelgoedbeurs 🙂 Dat was ook wel erg leuk!

  1. Ook slim! Maar heel eerlijk heb ik daar helemaal geen zin in 😉 dus weggeven was in dit geval voor een goed doel en geeft ook nog eens een goed gevoel 🙂 fijne Sinterklaas