Van kankerpatiëntje naar fotomodel

Op een goede dag op mijn werk, ging de telefoon. Make-A-Wish aan de andere kant van de lijn, of het gelegen kwam. Waarop ik antwoordde dat ik op mijn werk zat en mijn batterij bijna leeg was (bij intimi reeds een bekend fenomeen). Ze wilde mij toch even spreken dus gaf ik ze vervolgens het directe nummer van mijn werk. De dame die mij belde vertelde dat ze mij op luidspreker had gezet voor mee luisterende collega’s. Er was een vraag. Ik zelf was helemaal in de veronderstelling dat ik gebeld werd voor vragen omtrent Mace zijn wensdag, dus niet. Er werd uitgelegd dat de Stichting bezig was met een volledig nieuwe corporate uitstraling. En Mace was daarvoor het uitgekozen kind, dit samen met nog een prachtig (puber)meisje. Jeetje,… eigenlijk niet helemaal het besef maar wist meteen dat we hieraan mee wilde werken. Waarom? Het is toch wel bijzonder dat precies mijn kind hiervoor gevraagd wordt en dit in combinatie met een fantastische Stichting waar een ieder het warm van krijgt. Er volgde wat “denk” dagen maar ook thuis was er weinig bedenktijd nodig. Wat een eer.

Tijdens Mace zijn wensdag *lees het hier* liep er ook een team van mensen mee waaronder een professionele fotograaf en cameraploeg. Eeeeeeven wennen dat je eigen kind volop in de picture staat. Alles voor de nieuwe campagne maar vooral voor het goede doel. Uiteindelijk volgde er nog een foto- en film shoot.

Na enige tijd volgde er een officiële onthulling, voor ons heel bijzonder. Je eigen kind is normaal al zo bijzonder maar voor nu is hij dat ook voor al deze hardwerkende mensen, die Mace dag in dag uit onder de neus kregen en zijn naam gedurende de werkdagen noemde en hoorden. Volgens een “insider” was Mace al een “bekende” voor hen, zonder hem ooit te hebben ontmoet.

>> Lees hier het verhaal van Claudia, zij kreeg baarmoederhalskanker

Mace

En dan, weer zoveel weken later, na stilte maar trots wordt de campagne gelanceerd. Foto’s, diverse materiaal, video, tv, internet, radio en weet ik waar nog meer. Mijn eigen kleine, kwetsbare, lieve, sociale maar ook sterke, knappe en stoere superheld is gewoon een “nationale” held. Het gezicht van Make-A-Wish maar ook het gezicht van een zoon om trots op te zijn. Het gezicht voor een Stichting die zoveel betekent voor kinderen met een levensbedreigende ziekte en waar kinderen voor een dag hun wens vervuld krijgen en even NIET ziek zijn. Met alle liefde, ook namens Mace, zie hier het resultaat.

https://www.youtube.com/watch?v=ovUatkaND74

Liefs, Diana

Previous ArticleNext Article

9 Comments

  1. Nog nooit in mijn leven heb ik zo’n moedig kind ontmoet, maar niet alleen moedig, ook een ongelooflijke lieverd met een groot hart voor mens en dier. Echt een mooi en stoer mannetje. Ze hadden voor deze campagne geen betere keuze kunnen maken, aangezien Mace hét voorbeeld is van een kind, dat ondanks een zwaar ziekteproces, toch altijd kracht heeft gehaald uit zijn superhelden. Hoe zwaar het ook werd, hij had de drive om te overleven..Make a Wish schenkt wensen aan kinderen met een levensbedreigende ziekte en Mace laat zien hoe krachtig hoop kan zijn. Ik zeg met klem kan, want natuurlijk is hoop soms niet genoeg en helaas sterven er ook genoeg krachtige kinderen aan een of andere rotziekte. Toch is dat glimpje hoop wel een enorme inspiratiebron voor velen denk ik, in ieder geval voor mijzelf. We klagen allemaal wel eens over kleine en onbenullige dingen, maar als je ziet wat kleine en grote mensen soms moeten mee maken, zie je dat ons eigen kleine leed eigenlijk geen bal voorstelt.. Dikke kus voor mijn kleine vriend, die heel groots is in zijn moed en kracht xxx

    1. Ik had het niet beter kunnen zeggen Melanie! Kleine grote held is Mace! X