5 feitjes zo vlak voor 5 december

De Intertoys speelgoedboeken zijn volledig verknipt of vol gekladderd. De kinderen hebben het tijdstip van wakker worden vervroegd van 6.00 naar 5.00 uur. Ze hebben hun standaard volume van 6 naar 9 gebracht. En er gaat geen dag voorbij of er wordt in een broek gepist of gekotst.

Ja mensen, het heerlijk HAHAHAHAHAHAHA *haalt adem* HAHAHAHAHAHA avondje is bijna gekomen… Maar eerst nog even vijf feitjes zo vlak voor 5 december.

 

Feitje 1. Kinderen kunnen de Sinterklaasliedjes heel goed meezingen. Dat komt omdat ze de Sinterklaasliedjes dagelijks blijven oefenen tot ergens halverwege april. Zelfs al is het hoogzomer dan zingen de kleintjes die freaking Sinterklaasliedjes nog wekelijks. 

Feitje 2. Kinderen zijn deze periode ontoerekeningsvatbaar. Moeders ook.

Feitje 3. Kinderen veranderen tijdelijk in nachtuilen. Het is voor kinderen onmogelijk om in slaap te komen als er in die koppies rondgaat dat er ’s nachts iemand naar binnen sluipt, hetzij door de schoorsteen, hetzij door de brievenbus, of wat men tegenwoordig allemaal ook bedenkt. Al stuiterend in bed probeer je die kleine hersentjes tot rust te brengen, met welja nóg een Sinterklaas verhaaltje. Werkt goed joh! Not.

Feitje 4. Het aankleden van de kinderen is plotseling een fluitje van een cent. We nemen een Pietenpak cq. Sinterklaas-outfit en voila! Uw kleintje is gekleed.

Feitje 5. Het kleden van mezelf lijkt plotseling onmogelijk. Damn you pepernoten en chocoladeletters! En terwijl je je kinderen langzaam aan een afgetraind lichaam ziet krijgen van al dat heen en weer stuiteren, zie je jezelf groeien en groeien. Volgend jaar de pepernoten toch maar gedoseerd op tafel zetten in plaats van stiekem in de trapkast je mond vol proppen.

Afbeelding Sinterklaas: Shutterstock

Previous ArticleNext Article

3 Comments

  1. hahaha, vooral die laatste, zo herkenbaar. Die decembermaand kost mij altijd een paar kilo!

  2. Yup! En dan gooien wij de week erna de verjaardag van de eerste er achteraan en in januari de verjaardag van de tweede. Ja, wij weten wel hoe we moeten plannen…

  3. Vooral het ”moeders ook” maakte me erg aan het lachen hier 🙂
    En natuurlijk is van dat Pietenpak wel heel herkenbaar, al ben ik geen mama