Peppa, waar ben je?

Het afgelopen weekend hebben wij de helft van de tijd besteed aan verstoppertje spelen. Gelukkig hoefde ik mezelf niet in ingewikkelde bochten te wringen om me te verstoppen, we hadden daar een speciaal spel voor. En wat hebben we een lol gehad en lachen om onze minipeuter tijdens het spelletje ‘Verstoppertje spelen’.

We speelden het spelletje met Peppa, een spel van Identity Games. Eigenlijk is het de bedoeling dat je het spel met de bijgeleverde kaartjes speelt. Daarop staan afbeeldingen van plekken of voorwerpen waar je zoeken moet. De praktijk leerde ons al snel dat de kaartjes in ons gezin overbodig zijn. Peppa verstoppen en vervolgens zoeken is meer dan voldoende voor top vermaak.

Heb je weleens verstoppertje gespeeld met een tweejarige? Als je dat weleens hebt meegemaakt, zul je wel herkennen dat een peuter altijd op dezelfde plek gaat verstoppen en zoeken. En zo ook mijn minipeuter (ze zijn ook allemaal hetzelfde)! Als ik Peppa achter de bank verstopte, deed de minipeuter de volgende ronde precies hetzelfde. En was ze dan weer aan de beurt om Peppa te zoeken? Dan keek ze als eerste weer achter de bank. Maar Peppa was natuurlijk ergens anders verstopt… Peppa roept om de 10 seconde ‘Hier ben ik!’, ‘Ik ben verstopt!’ of ‘Kun je me vinden?’ en zelfs nog een ‘Joehoe!’.
Het koppie van de minipeuter sprak boekdelen bij het horen van het biggetje. Heel geconcentreerd probeerde zij tot zich te laten doordringen waar het geluidje vandaan kwam. En dan nog presteerde zij het soms nog om volledig de andere kant op te lopen. Maar dan het onvergetelijke koppie als ze Peppa toch wist te vinden… Prachtig!

Al met al is het een erg geslaagd spelletje voor de kleintjes waar we behoorlijk wat lol om hebben gehad. Het spel is verpakt in een mooi stevig blik en is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com voor € 14,99.

peppa-verstoppertje-spelen

Previous ArticleNext Article

4 Comments

  1. Oh bedankt hiervoor!! Ik vroeg me net af of dit een leuk cadeautje zou zijn voor de mini van een vriendin.

  2. Zo’n verstopspel wil ik ook graag hebben voor als zoonlief wat groter is. Ik ben zelf meer fan van Nijntje, dus waarschijnlijk wordt het die ;).

  3. Pingback: Spelen met Peppa