De maand van… Julia

November is een gekkenhuis! Naast de voorbereidingen voor de feestdagen ben ik ook veel aan het werk. Als freelance redacteur heb ik het deze maand erg druk met een paar extra opdrachten. En het schrijfwerk voor mini MODEBLOG gaat natuurlijk ook gewoon door.
Oh ja, ik heb ook nog twee kinderen. Mini me van bijna 6 en mini man van 3. Inmiddels loop ik rond met een behoorlijke buik want in april verwachten wij onze mini no. 3.

Maar naast druk is november ook een maand vol gezelligheid, etentjes en ontspanning.

minimodeblog

Nu ik zwanger ben, doen die hormonen niet veel goeds voor mijn huid. Al helpen die grote hoeveelheden chips en chocola waarschijnlijk ook niet echt mee.
Een bezoek aan de schoonheidsspecialiste staat tijdens mijn zwangerschap elke 5 weken gepland. Heerlijk om even niets te doen en vertroeteld te worden. Ik zie er weer fris en fruitig uit. De chocola kan weer in het boodschappenmandje!

Een bezoek aan Diergaarde Blijdorp staat bij ons regelmatig op de planning. We hebben een gezinsabonnement en het komt vaak voor dat we maar voor twee uurtjes gaan. Even wandelen, de kinderen mogen een paar dieren kiezen en we gaan weer naar huis. Ideaal!

Sinterklaas is nog niet in het land maar wij gaan naar een Sinterklaasfilm, De Club van Sinterklaas en Het Pratende Paard. Voor de eerste keer zit mini man in een grote bioscoopzaal. Hij vindt het zo spannend en durft bijna niet te kijken. Het is nogal overweldigend dat harde geluid, het grote scherm en dan ook nog in het donker. Mini me geniet vooral. Ze ligt constant in een deuk om het verhaal en is druk met het eten van de grote bak popcorn.

De intocht van Sinterklaas! Dat mogen we natuurlijk niet missen. Vol verwachting zitten mini me en mini man voor de televisie naar de intocht te kijken. ’s Middags gaan we nog de stad in om naar de optocht te kijken. Die gespannen gezichtjes zijn goud waard. Uiteraard mogen ze ’s avonds hun schoen zetten.

Met mijn zus heb ik afgesproken voor een lunch in Rotterdam. Eén van mijn favoriete restaurants is Little V, een Vietnamees restaurant. En aangezien alles op de kaart even lekker is, bestellen we gewoon lekker veel hapjes. Gezellig bij gekletst en met een volle buik ga ik terug naar huis. En daar wacht nog meer eten (help!) en gezelligheid. We krijgen bezoek en de man heeft saoto soep gemaakt.

Met klamme handjes van de zenuwen maar ook met heel veel nieuwsgierigheid ga ik samen met de man naar het ziekenhuis. Het is de dag van de 20-wekenecho. Wat is het weer spannend als ik mij besef dat ze alles, maar dan ook alles gaan controleren. Ons kleintje doet het goed en er is niets vreemds te zien. En ook het geslacht is nu bekend. We krijgen een tweede jongen! Dat valt even niet zo goed bij mini me en de tranen vloeien. Zij had zo graag een zusje gewild. Gelukkig is ze weer snel bijgetrokken. En ik, ik kan gaan kleertjes gaan shoppen!

Het één na laatste weekend van november zit vol met etentjes. Mijn moeder is jarig en dat vieren we elk jaar in een restaurant. Dit jaar heeft mini me het voor het zeggen en aangezien zij gek is op sushi gaan we naar Shabu Shabu. Smullen!
Op zaterdag zijn we uitgenodigd bij vrienden. Terwijl de kinderen spelen, kletsen wij bij en help ik wat in de keuken voor het avondeten. Het is zo gezellig dat we niet in de gaten hebben dat het al zo laat is. Om 21.30 uur stappen we pas in de auto naar huis.
Op zondag viert de zus van de man haar verjaardag. Nog meer gezelligheid, taart en Surinaams eten. Na dit drukke en gezellige weekend ploffen wij zondagavond lekker op de bank.

Op school mag mini me haar schoen zetten en als Rommelpiet in de klas blijkt te zijn geweest, is het een grote chaos met 28 gillende kleuters. En ook tijdens de hockeytraining van mini me wordt Sinterklaas niet vergeten. Er kan een Pietendiploma worden verdiend.

Op 28 november zijn de man en ik 15 jaar samen! Hij komt thuis met een mooie bos bloemen en Bossche Bollen. Ook een weekendje weg naar Breda staat er op de planning. Maar na het gezellige weekend samen is het ook weer erg fijn om de kleintjes op te halen bij opa en oma.

Dag november!

zwanger

Previous ArticleNext Article

2 Comments