Science kinderfeestje – printable pakket

Is jouw kind dol op alles wat met wetenschap te maken heeft? Dan is een science kinderfeestje een heel goed idee voor jouw kleintje. We gaven je eerder al een aantal super goed ideeën voor een science kinderfeestje en nu voegen wij daar een printable pakket aan toe! In dat printable pakket vind je onder andere spelletjes en decoratie die je zelf kunt printen. Zo wordt het organiseren van een science kinderfeestje echt een appeltje eitje!

Science kinderfeestje printable pakket kopen

Al deze printables voor een science kinderfeestje kun je voor slechts €2,99 bij ons kopen. In dit printable pakket zit dus de volgende prints:

  • Science lab slinger (gevuld en leeg)
  • Science feestje decoratie
  • Traktatie naambordjes en ingrediënten kaartjes
  • Waterfles labels
  • Science Lab badges
  • Spelletje: bouw de molecule kaartjes
  • Science quiz met wetenschapsvragen + antwoorden blad
Bedrag € -

Science lab slinger

Het leven is een feestje, maar je moet zelf de slingers ophangen. Zo ook voor een science kinderfeestje. Voor de versiering hebben we een printable van deze leuke slinger voor je klaar. Je hoeft de slinger alleen maar uit te printen, uit te knippen en het thema van het kinderfeestje is direct duidelijk. De afgebeelde maatcilinders / science maatbekertjes hebben al een gekleurd vloeistofje, maar er is ook een printvel waar zelf nog op gekleurd kan worden. Zo kun je ook nog je eigen science lab slinger maken!

feestje

Science feestje decoratie

Betreft de decoratie van een science feestje, gaven we je eerder al goede ideeën. Zo kun je een grote plank hout beschilderen met krijtbordverf of met zwarte vellen papier een krijtbord nabootsen. Voor de decoratie hebben we natuurlijk een science lab slinger, maar ook nog andere props die je kunt gebruiken als decoratie zodat je thuis een waar lab kunt maken voor het kinderfeestje.

kinderfeestje

Traktatie naambordjes

Geen feestje zonder iets lekkers! Wat wij wel heel leuk vonden, waren deze naambordjes die je bij de snoepjes kunt zetten. Met de daarbijbehorende ingrediënten bordjes. Je kunt zelf kiezen welke snoepjes je ‘weekmakers’, ‘puur gif’ of ‘kleurstof bommetjes’ noemt. (Voor die laatste is het wel leuk om gekleurde balletjes of bijvoorbeeld jelly beans te gebruiken.)

Tip: print deze traktatie naambordjes op 260 gram papier of plastificeer de naambordjes.

Waterfles labels

Blijft leuk, die waterfles labels! Voor een science kinderfeestje gebruik je natuurlijk deze H2O waterstof labels. Je haalt de originele labels van de waterflesjes af en je plakt deze toffe labels om de flesjes heen.

Science Lab badge

Deze science badge mogen tijdens het kinderfeestje niet ontbreken! Superleuk om ieder kind deze badge om te hangen. Extra leuk is om er een plastic hoesje en een keykoord bij te regelen, zodat de badge net echt lijkt! Maar je kunt deze badge natuurlijk ook op 260 gram papier printen of plastificeren.

Spelletje: bouw de molecule

Simpel, maar leuk spelletje om de kinderen tussendoor mee te vermaken. En je kunt meteen een fruit momentje inlassen tijdens het kinderfeestje, door bijvoorbeeld druiven te gebruiken om mee te bouwen.

Quiz: wetenschapsvragen

En als laatste hebben we een korte science quiz met wetenschapsvragen voor kinderen. Dit zijn redelijk makkelijke vragen die met een meerkeuze beantwoord kunnen worden. Ook een leuk science spelletje om tijdens het kinderfeestje even tussen de proefjes door te doen met kinderen.


Ook leuk: Science Escape Room!

Vier je een science kinderfeestje met kinderen boven de 8 jaar? Dan is deze science escape room ook een leuke tip!

Previous ArticleNext Article